1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Creative 5.1 + amplituner do x-a...?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez SinRock, Marzec 5, 2009.

  1. SinRock

    SinRock Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    LDZ
    Jako że kupiłem już upragnionego x-a i do tego TV 37' Toshiba 550 pg czas zatroszczyć się o dźwięk... Obecnie posiadam głośniki 5.1 Creative Pro Gamer 500 które chciał bym podłączyć pod x-a. Nie znam się na sprzęcie audio jednak domyślam się że potrzebny mi będzie do tego mi amplituner.
    Wyczytałem na forum iż istnieje możliwość podłączenia x-a do amplitunera (hdmi), a potem kolejno amp do tv (hdmi) przez co osiągniemy dzwięk 5.1 i cyfrowa jakość obrazu... i cos takiego chcial bym osiagnac ( poprawcie mnie jeśli się mylę:D).

    I tu rodzą się moje pytania:
    Jaki amplituner ( może być używka ) w cenie do ok 800zł max byście polecili? Przyznam jednak, że im tańszy tym lepiej:)
    Czy nie będę mieć w takim przypadku problemów z podłączeniem głośników od Creativa?

    W przyszłości chciał bym zmienić kolumny, podpiąć dvd itd.
    Nadawał by sie do tego np. ten model Sony STR-DG520 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    Ten zestaw głośników komputerowych nie podłączysz do Xboxa żeby miał cyfrowy dziwek 5.1 bo posiada on tylko kable jack które działają jedynie 5.1 z komputerem.
    Do tego musisz mieć amplituner lub zestaw kina domowego z cyfrowym wyjściem audio (optyk onlny)
    zestaw kina domowego kosztuje ok 600zl do 2000zl i nie wszystkie maja takie złącza
    bawienie się z amplitunerem jest drogie amplituner ok 1000zl i do tego głośniki dwa razy stereo (ok 300zl szt) central (ok100zl) tylne(surround ok 200zl szt) i subwoofer (ok 500zl).
    Creative Pro Gamer 500 Możesz jedynie połączyć pod stereo za pomocą przejściówki innego sposobu podłączenia do tych głośników nie ma

    P.S tych Głośników nie podłączysz pod Amplituner
     
  4. SinRock

    SinRock Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    LDZ
    Zdaje sobie sprawe z tego ze nie jest to najlepsze wyjscie jednak jak widac na zdjeciu kazda satelita posiada wejscie typowe dla normalnych glosnikow:
    [​IMG]
    dlatego wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu z podlaczeniem ich (tymczasowo, za 1-2mc kupil bym 2 przednie + slub, a potem reszte) do amplitunera...:)
    Po częsci jednak masz racje gdyż do suba podłącza się je przez jack, creative daje w standardzie kabele z jednej strony rozdzielone a z drugiej zakonczone jack-iem.;)
    Jeżeli jednak pomimo tego nie ma sensu taka zabawa to jaki zestaw kina domowego z optykiem byl by godny uwagi do 800zł?
     
  5. bloodlustattoo

    bloodlustattoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a takie pytanie. czy gniazda optyczne dzialaja w dwie strony czy tylko out? bo mam dvd z gniazdem opt i myslalem zeby z xa do dvd i z dvd na 5.1 creativa. wiem ze dvd musi byc wtedy wlaczone, ale czy optyki sa w 2 strony????
     
  6. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    chyba nie ma takiego czegos jest mozliwosc kupienia rozdielacza gdzies takie cos widziadłem
    chyba ze DVD mialo wyjscie optyczne
     
  7. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    Nie wiem czy to dobry pomysl glosniki moga nie dzialac tak jak trzeba mi sie wydaje ze lepiej kupywac na raty amplituner Glosniki itd
     
  8. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    Ja bym ci radził kupic zestaw Logitech Z-5500 bardzo fajny zestawik 500w rms
    za 900zł który ma wejscie optyczne
     
  9. CwK Bialy

    CwK Bialy Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    266
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Szczerze? Przestań się bawić z tymi głośnikami, sprzedaj je i kup Ampli np. Denon AVR-1509 i jakieś głośniki stereo np. JBL Northridge E 80 albo JBL Balboa 30. Tylko oczywiście musisz trochę dołożyć. :D
     
  10. bloodlustattoo

    bloodlustattoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no wlasnie ma gniazdo ale nie wiem czy to dziala w 2 strony in/out. i dvd ma jeszcze gniazda out na 5.1 do ktorych podlaczalem zwykle creativy 5.1 ( poprzez przejsciowki)
     
Wczytywanie...

Poleć forum