1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Crossflash LiteOn iHAS122 B do iHAS 524 B lt Max Burn 100%

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez speiner, Październik 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. speiner

    speiner Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chce wam zaprezentować i potwierdzić, iż da się zmienić firmware nagrywarki iHAS-122 B na iHAS-524 B wraz z lt max burn.

    Tutaj podaje stronę gdzie dowiedziałem się o czymś takim: Question: LITEON 124/234/324/524/624... help! my brain explodes... - Page 3 - Club MyCE

    Mój opis jak zrobiłem ową operację:

    OBOWIĄZKOWO zrobić backup nagrywarki, programem Flash Utility.

    Następnie odsyłam do tutka na naszym forum:
    http://xboxforum.pl/firmware-napedo...has-524b-i-ihas-224b-na-ihas-624b-105961.html


    Jedyna zmiana jaka zachodzi w naszym przypadku to w punkcie 3 oczywiście zamiast iHAS 124 B, Posiadamy iHAS 122 B czyli:

    3. Jeżeli masz napęd iHAS-124B ( iHAS-122B ) to wybierz lt max do napędu iHAS-524B.

    Dalej robimy wszystko tak samo jak w tutku.


    Przetestowałem, nagrałem forze 4, 100% weryfikacja, grałem 2 godziny i zero błędów CIV, żadnego wywalania do dasha. Jestem bardzo zadowolony bo nie musiałem wywalić pieniędzy na nową nagrywarkę. Nie wiem jak z innymi modelami LiteOn, domyślam się, że też MOŻE działać taka modyfikacja, na 100% musi być model B chipsetu nagrywarki.

    Mam nadzieje, że komuś pomogłem, trzymajcie się!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. FifonO_o

    FifonO_o Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    zwieksz bufor w I/O na 512 i powino byc dobrze.
     
  5. FifonO_o

    FifonO_o Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bufor zwiększony jak pisałeś problem dalej ten sam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum