1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Crysis 2, bardzo słaba "szum" jakość na LG LCD 42' FULL HD. Proszę o radę.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sawran, Kwiecień 2, 2011.

  1. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Mam telewizor jak w opisie, rozdzielczość w xbox'ie ustawiona na 1080p i gra Crysis 2 u mnie wygląda zupełni inaczej niż to co opisują wszyscy i oglądam na trailerach.

    Mianowicie cały obraz pokrywa "szum" taka kasza na obrazie jak by obraz śnieżył, w innych grach jest wszystko dobrze, a w Crysis'ie wygląda to tragicznie no chyba że się spodziewałem za dużo ale jeżeli chodzi o mnie to lepiej graficznie wygląda u mnie Modren Warfare 2. Nie to żebym się podniecał grafiką bo to nie jest tak, ale chciał bym zobaczyć ten przełom nad którym wszyscy tak pieją.

    Może jakieś opcje w grze mam wyłączone, ale nie widziałem nic takiego jak szukałem co najwyżej na przełączenie na 3D.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xavaris

    Xavaris Banned

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    DDZ
    Kabel HDMI masz?
     
  4. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oczywiście że tak.
     
  5. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    gra jeste na dysku zanstalowana czy z DVD grasz?
     
  6. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gra jest zainstalowana na dysku, jest kabel HDMI, telewizor FULL HD i w Xie ustawione 1080p. Inne gry bez kaszy. Dla pewności odpaliłem teraz parę innych gier i jest ok.
     
  7. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    zrob zdjecie tv jak gra jest wlaczona ale zeby bylo w dobrej jakosci i wstaw.
     
  8. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w super jakości zdjęcie nie jest bo foto maniakiem nie jestem wiec robione poczciwym Kodakiem ale pokazuje o co mi chodzi.
    [​IMG]
     
  9. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przełacz w ustawieniach xboxa z 1080p na 1080i albo na 720p . Powinno pomóc :)
     
  10. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nic to niestety nie pomogło.
     
  11. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W opcjach jest tez mozliwosc wyboru koloru tam jest do wyboru rgb itd itp sproboj cos z tym zrobić
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    No to to jest chyba normalne. Jest to efekt ziarna specjalnie nałożony przez twórców żeby ukryć brak AA itp. Przynajmniej tak mi się wydaje...
     
  13. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    jeżeli inne gry działają normalnie, a crysis 2 "smuży" to jest tak jak hextor napisał.
    zresztą, ja mam to samo :) w innych grach normalnie.

    więc niemasz się co bać, poprostu tak jest ;p
     
  14. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie o to chodzi że się boje bo konsola ma jeszcze dobry rok gwarancji a telewizor dwa. Ale w takim razie jeżeli jest to normalny wygląd tej gry to kompletnie nie rozumiem z czego jest robione to wielkie halo pod względem graficznym. Crysis 1 o wiele lepiej się u mnie na PC prezentował. Fabuła 2 części też nie zachwyca: dialog z patetycznym przekazem, droga, przestrzeń z wrogami, dialog, droga, przestrzeń z wrogami... itd. Szkoda że za głosem tłumu 211zł poszło w błoto.za ten "kamień milowy".
     
  15. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    PC to PC, a gra na konsoli musiała zostać dostosowana do GPU które wyszło jeszcze przed Crysis 1 ;)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    U mnie to tak wygląda
     
  16. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystko rozumiem poza zachwytem nad grafiką, wiadomo że gra musiała być zoptymalizowana, bo PC ewoluuje cały czas a konsola cały czas flaczki ma te same ale moim zdaniem już Battlefield Bad Company 2 wyglądało lepiej i nie było tego szumu przez który się czuje jak bym grał na Unitrze z konsolą podłączoną przez euro złącze :D
     
  17. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No kurcze, u Ciebie jest ok, nie widać tych pasów. Teraz to ja już nic nie wiem :/
     
  18. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    Ja tam nic u siebie nie widzę żeby smużyło, musisz sprawdzić jak to wygląda u innych na konsoli
     
  19. Sawran

    Sawran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Widzę na filmach na youtube że nie ma takich rzeczy jak u mnie występują, jeszcze jedną dziwną rzeczą jest to że każdy samochód wygląda jak by był wypolerowany na wysoki połysk aż się świeci. Nie wiem co może się dziać.
     
  20. Lesiu106

    Lesiu106 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    spróbuj podłączyć przez inny kabel albo pod inny telewizor i zobacz, czy jest to samo.
     
  21. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum