1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Crysis 2 tekstury

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez aori94, Lipiec 27, 2011.

  1. aori94

    aori94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kato
    Witam. Odpaliłem dzisiaj Crysisa 2 na x'ie i to co mnie zaskoczyło to jakość tekstur: jest obleśna, widać rozpikselizowanie itp. Dodam, że grę mam oryginalną, u kolegi normalnie chodzi i porównując graficznie do np. coda to o niebo lepiej wypada cod jak i inne gierki. Czy coś może być z płytą nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. patrykUS

    patrykUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kętrzyn
    Może problem nie dotyczy płyty, a obrazu płyty. Jak skanowałeś ABGC'em to wszystko było poprawne(zielone) ?
     
  4. pelikan15

    pelikan15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nysa
    Czytaj: ''Dodam, że grę mam oryginalną''
     
  5. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Przecież napisał że ma oryginał. Te tekstóry są normalnie takie, ale nie przesadzajcie że są aż tak obleśne że się nie da grać. W końcu to tylko stare Xpudło. Fajnie że wogóle można pograć w Crysis 2 na xboxie.
     
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Crysis 2 w wersji na xboxa przeplata dobrą grafikę z przeciętną. Raz jest jakaś fajna lokacja, a później jakaś kująca w oczy. Jednak sama płyta na pewno jest dobra. Jaki masz TV i w jakiej odległości grasz? Trzeba znaleźć odpowiednią dla siebie, tak, żeby wszystko dobrze widzieć bez pikseli. Sprawdź również ustawienia telewizora - zmniejsz ostrość, bo ten parametr powoduje, że krawędzie i piksele są bardziej widoczne.
     
  7. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Co do fajnej graficznie lokacji to jak dla mnie ucieczka z okrętu podwodnego na samym początku gry. Grafika w Crysis 2 jest jak w innych grach i trzyma poziom gier z xbox'a, nawet w 3D da się normalnie zagrać na naszym x-pudle.:)
     
  8. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Najważniejsze właśnie z jakiej odległości grasz i przy jakim TV. Bo jak grasz na telewizorze np. 32" i grasz z odległości 0,5m lub 1m, no to wybacz.
     
  9. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Kolejny videofil , przecież grafika w C2 nie jest zła grałem mam oryginał i jakoś nie widziałem paskudnych tekstur, bo ja gram a nie patrzę przez 30 minut na teksturę. Xbox to Xbox nie wymagaj jakieś wyczopistej grafiki, masz chociaż pod HDMI podłączonego Xboxa?
     
  10. aori94

    aori94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kato
    Obraz ciągnę przez ComponentHD ten oryginalny od x'a. Nie mam możliwości podpięcia hdmi bo mam wersje xboxa z 2006 roku..no ale gdyby to była wina kabla to w innych grach miałbym też taką brzydką grafikę, a dopiero w crysisie spotkałem się z czymś takim. Co do wcześniejszych wypowiedzi: Grafika w Crysisie jest *********, ale ja mam poprostu tekstury rozmazane i w niektórych momentach(jak rzucam beczkę, czy coś)to klatkuję :(
     
  11. michul3k

    michul3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Podłączenie przez kabel oryginalny od Xa a HDMI daje naprawdę wielką różnicę. 1szy dzień po zakupie konsoli podłączyłem oryginalnym kablem do telewizora - odpaliłem i grafa była straszna - porównywalna do PS2 - tekstury rozmazane itd.. kupiłem kabel HDMI i jest o niebo lepiej :)
     
  12. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    miedzy kablem component a hdmi nie ma zadnej widocznej roznicy. pewnie ci sie pomyslilo ze scart albo po prostu gadasz bzdury.
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala

    Dokladnie
     
  14. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Component ( HD ) =/= Composite ( dołączany do xboxa )

    Dla jasności :)

    HDMI>Component>Composite
     
  15. AFT

    AFT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Composit to shit i na nim będzie spora strata na obrazie w stosunku do pozostałych 2 kabli...
    HDMI daje sporo dodatkowych opcji ustawienia obrazu. O ile nasz tv je obsługuje to można nieco poprawić jakość w stosunku do Component'a ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum