1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Crysis 3 - problem z odpaleniem na LT+ 2.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez n00beat3R, Maj 14, 2013.

  1. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Otóż pobrałem grę Crysis 3 w wersji od iMARS, zrobiłem wszystko według poradnika nagrywania gier xdg3 na lt+ 2.0, nagrało się bez błędów. Niestety po włożeniu płyty do konsoli wyświetla się opcja Uruchom grę (bez miniatury), po czym uruchamia się i za 3 sekundy się wyłącza. Robiłem wszystko według Waszych porad, czyli wgrałem najnowszego dasha i zmieniłem topologię za pomocą programu Xbox Backup Creator. Dodatkowo gdy wyświetlę informację dla tej gry w konsoli, to wyskakuje mi Assassin's Creed II - czyli gra, która jest u mnie pierwsza na liście gier według alfabetu. Gdy ją usunę, to pokazuję kolejną grę. Co z tym fantem zrobić? Miało wszystko działać.

    Pozdrawiam.
    n00beat3R

    PS: Dodam, że wszystkie gry co wcześniej działały dalej działają bez problemu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shiniox

    Shiniox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną konsoli.
     
  4. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyczyściłem. Nawet próbowałem odpiąć dysk - niestety dalej to samo. Wrzucę screena z ABGX'a, może coś jest nie tak, sam nie wiem. Dodam, że mam dasha 2.0.16203.0.

    [​IMG]
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    ale po co zmieniasz topologie xbox backup creatorem skoro w abgx jest wyraznie pokazane ze gra jest przygotowana pod lt 2.0

    a rady o wyczyszczeniu pamieci nie skomentuje... naprawde myslicie ze pamiec podreczna to lekarstwo na wszystko? bo w kazdy temat co wejde to rada przeczysc pamiec podreczna... ja nie czyszcze i nie mam problemow
     
  6. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta gra była domyślnie na LT+ 3.0, ten screen jest już po zmianie na topologię lt+ 2.0. Dodam, że mam normalną nagrywarkę Pioneer DVR-216D i przy nagrywaniu wybrałem opcję Truncate. Dodam, że w tym obrazie po odpaleniu ABGX'a była informacja o DMI w kolorze żółtym, ale ABGX sam sobie z tym poradził.

    PS: Płytki Verbatim są drogie, dlatego chcę się upewnić, dlaczego to nie działa, zanim zacznę kombinować z nagrywaniem kolejnej płyty.
     
  7. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Nie miałeś żadnego błędu podczas instalacji, ,weryfikacji lub nagrywania? Na jakich płytkach nagrywasz? Gry xgd3 są bardziej wymagające, dlatego zwykła nagrywarka sobie czasem nie radzi.
     
  8. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywarka to Pioneer DVR-216D z najnowszym biosem. Polecaliście mi ją, gdy przerabiałem konsolę do wersji LT+ 2.0. Do tej pory wszystko ładnie działało. Płytka Verbatim DVD+DL, zero problemów przy nagrywaniu, prędkość nagrywania x2,4. Weryfikacja bez problemów.

    Wrzucam dla pewności oryginalny ABGX z obrazu (bez przeróbki topologii oraz żółtym błędem DMI):

    [​IMG]
     
  9. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    był jakiś błąd podczas nagrywania? Jeśli nagrywanie przebiegło pomyślnie wraz z weryfikacją to ściągnij inną wstawke bo wydaje mi się że obraz jest walniety.
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Po prostu dograj plik DMI.bin.
    Ściągniesz go z abgx360.net.
     
  11. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ten plik ABGX naprawia sam po pierwszym uruchomieniu. Potem wrzucam plik "topology for lt+ 2.0" w programie XboX Backup Creator i nagrywam IMG Burnem. Niestety, próbowałem także wczoraj nagrać Metro Last Light i to samo. Nie ma miniaturki gry po włożeniu płyty do konsoli i za 3 sekundy wraca do dasha. Wcześniej sporo osób mnie zapewniało, że gry z xdg3 będą mi chodzić po aktualizacji dasha do 16203 i będę mógł nagrywać zwykłą nagrywarką. Dodam, że nagrywałem Pioneer DVR-216D oraz standardową z laptopa - efekt taki sam. Czyli konsola już tylko do przeróbki i zakup iHasu?
     
  12. n00beat3R

    n00beat3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra Panowie, słuchajcie. Postanowiłem skombinować kasę i przerobić swoją konsolę. Tylko teraz jest pytanie. Czy lepiej przerobić na LT+ 3.0 i kupić nagrywarkę z iHAS czy przerobić na RGH (moja konsola to fat XboX 360 Jasper)? W sumie fakt, że nie trzeba nagrywać płyt mnie cieszy, bo nie muszę tracić pieniędzy na płytki. Dodam, że gram wyłącznie OFFLINE. Tylko interesuje mnie jeszcze jedno. Czy dysk konsolowy, ten 120GB może służyć później przy wrzucaniu gier w przeróbce RGH? I w jaki sposób to cudo mogę podpiąć do swojego komputera? Są jakieś przejściówki?

    Czekam na Wasze opinie.
    Pozdrawiam.
    n00beat3R
     
Wczytywanie...

Poleć forum