1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czarnobiały ekran na starym TV' SONY

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ochcio66, Październik 26, 2013.

  1. Ochcio66

    Ochcio66 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    jak w temacie, mam konsolke slim z rgh, wgrany fsd. Podłączam oczywiście compositem, ale i również probowałem przez przejsciowke na eurozlacze. Propowalem zmienic odswiezanie z 60 na 50 hZ i nic to nie daje.
    Ciekawe jest to, że jak pierwszy raz podpiąłem konsolę do tego TVka wszytsko hulało przez 2 dni, po 2 dniach podczas gry stracilem kolor i tak juz zostalo. Raz jescze tylko udalo mi sie 'uzyskac' kolory ale po wylaczeniu i wlaczeniu konsolki znowu na czarnobialo. Jest jakas szansa to naprawic ? Szukalem ustawien NTSC i PAL w TV ale nie moge ich znalezc, bo to naprawde stary telewizor ;D
    pomocy :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podopinane masz dobrze wtyczki ?? W menu też BLACK & WHITE czy tylko w grach jakichś...??
    Jeśli masz wejście EURO to na pewno pomoże kabel EURO SCART, hmm
     
  4. wiesman

    wiesman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bytom
    tez tak mam to wina tv wszystko co podepniesz do av bedzi czarnobiale sam pruboję coś wykminić
     
  5. Ochcio66

    Ochcio66 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie no dobrze wszystko podpinam, dodatkowo ciekawe jest to, że 2 dni działało mi w kolorze, pozniej dopiero sie *****

    Edit:
    Ktoś coś ?
     
  6. DARREK

    DARREK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    L-ca
    Jeżeli masz możliwość to pod ten tv podepnij coś innego na scarta i wtedy się dowiesz czy to tv czy konsola. Ew. Poruszaj przewodami może coś gdzieś przestało stykać
     
  7. Ochcio66

    Ochcio66 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Uwierz mi, jakby to byłą kwestia poruszania przewodami to bym się nawet tu nie odzywał
    /
    chyba muszę kupić nowy TV :D
     
  8. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Jak nie podepniesz innego urządzenia to nikt nie będzie w stanie ci nic więcej powiedzieć

    Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Ochcio66

    Ochcio66 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na innym urządzeniu działa. Pomożesz mi teraz ?
    Ciekawostka, odpaliłem z ciekawości wczoraj konsolkę, okazało się, że były kolory, zagrałem parę meczy w fife z kumplem, pograłem 30min w wiedźmina, wyłączyłem po godzinie i znowu czanobioało :D
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Coś tu śmierdzi :D
    Może masz jakiegoś ziomka z konsolą i kablem ,żebyś na próbę jego konsolę pod ten TV podłączył ? :D
     
  11. wiesman

    wiesman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bytom
    Juz wiem :-D zmien ustawienia obrazu na pal-50

    wysłane z mojego xboxa za pomocą taptalk 4
     
Wczytywanie...

Poleć forum