1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czarny ekran po paru sekundach

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kolo200, Wrzesień 18, 2009.

  1. kolo200

    kolo200 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Objawy jak w temacie. Po włączeniu konsoli ładuje się menu, widać animacje, słychać dźwięk (w tym wypadku kabel jest raczej dobrze podpięty) i tu zaczyna się po paru sekundach, menu się przycina i po chwili jest czarny ekran. Trwa to różnie od niecałej minuty do kilku sekund, można tylko zresetować konsolkę. Próbowałem ze zmiano pasty, dioda na zasilaczu zielona, to samo z konsolo, nie ma rrod'a, domyślam się że będzie, ale czy można to jakoś samemu naprawić bez serwisu. Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jeżeli dobrze wymieniłeś pastę i radiator dobrze dociśnięty - to zostaje nagrzewnica lub serwis
     
  4. kolo200

    kolo200 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za szybką odpowiedz, z pasto i radiatorem powinno być w porządku, serwisu wolał bym uniknąć, ale pewnie się nie obędzie, mówisz nagrzewnica - czyli odłączyć wiatraczki i przegrzać konsole?
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    jak dla mnie to raczej siada chip hana a nie rrod;]
     
  6. jamal013

    jamal013 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc tak. Wczoraj wieczorkiem postanowiłem sobie zagrać na mojej konsoli. Jednak kiedy ją włączam to nie ma ekranu (czarny obraz), tylko sam dżwięk. Padem mogę kierować i wtedy słyszę dźwięk przełączania się zakładek(?). Zaznaczam, że grałem na nim jeszcze jakieś 2h przed tym problemem i wszystko działało.
     
  7. >PaweŁ

    >PaweŁ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Sprawdź kable czy dociśnięte , albo pożycz od kogoś hdmi albo component . Dzieje to się na HDMI ? Jak tak to spróbuj na componecie i na odwrót.
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok

    Jesli HDMI to sprawdz kabel,jesli inne to CHIP HANA=gwarancja/nowa konsola
     
  9. jamal013

    jamal013 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ma szybszego sposobu na naprawe tego? Nie chcę czekać na xboxa nie potrzebnie skoro można to zrobić szybciej ;F. Obrazu nie ma na zwykłym kablu :F.
     
Wczytywanie...

Poleć forum