1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czarny ekran w rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chetos, Grudzień 8, 2012.

  1. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Mam problem z konsolą z rgh w środku. Konsola działała bez zastrzeżeń. Ostatni miesiąc przeleżała nie ruszana i wczoraj jak ją uruchomiłem to mam czarny ekran bez głosu i świeci się tylko środkowa dioda (power?) i nic poza tym. Telewizor jakby nie otrzymywał żadnego sygnału od konsoli. Naprawdę nie mam pojęcia co to może być,a podobne tematy awarii znalazłem z tym że osoby nie miały obrazu ale był głos więc mnie to nie dotyczy. Xbox też nie wykrywa pada. Sprawdzałem na wejściu component i hdmi. Mam nadzieję,że nie jest to nic poważnego i "świeżakk" sobie z tym poradzi. Jeżeli trzeba podać więcej detali to wieczorem/w nocy się odezwę. Swoją drogą to pecha coś ostatnio mam bo to już druga konsola która mi siadła...Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ADRENALiNA

    ADRENALiNA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Małopolska
    u kogo było robione rgh? może do poprawki?
     
  4. inteq93

    inteq93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ZGR
    może masz uszkodzone wejście hdmi/euro? Miałem raz taki problem.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: czarny ekran w rgh

    Rgh do poprawki, zdarza sie

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napewno jest to rgh bo nie świeci się czerwona dioda. Rozkręciłem konsole i za pierwszym razem zadziałało jednak potem znowu przestało i wydaje mi się że któryś kabelek nie styka jednak nie bardzo wiem który. Ruszałem kablami na włączonej konsoli i nic tak więc proszę o poradę. Nie mam możliwości nikomu dać konsoli do sprawdzenia bo nie ma mnie w Polsce i nie znam nikogo kto się takimi rzeczami zajmuje tak więc wszystko sam muszę zrobić chyba,że nie poradzę sobie to będę musiał czekać zapewne do przyszłego roku jak zawitam do PL. Tak w ogóle to konsola ta duża z rgh1. Pozdrawiam
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: czarny ekran w rgh

    Daj spokój, lub sprawdź miernikiem

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsole rozkręciłem łącznie z płytą główną. Poprawiłem zielony kabelek ale ciągle bez zmian. RGH w ogóle nie startuje. Każdy kabel ma inny kolor czyli są to chyba standardowe kabelki do coolrunner. Patrzyłem na schematy na youtube i niby wszystko jest tak jak powinno być z tym, że żółty kabel jest puszczony nie od dołu czyli ktoś musiał ściągać radiator aby go przylutować. Oczywiście sprawdziłem i jest w porządku. Co do miernika to...nie mam ale na dniach się zaopatrze i sprawdzę gdzie nie dochodzi prąd. Spodziewam się i tak,że będę musiał oddać konsolę do specialisty,a takiego nie mam w pobliżu tak więc sobie sporo poczekam. Jak ktoś ma jeszcze jakąś wskazówkę to chętnie skorzystam. Jak nie to tak jak ~akir napisał daję sobie spokój. Na pocieszenie zostaje mi to,że konsole da się naprawić w przyszłości. Dziękuję wszystkim za rady. Pozdrawiam
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Odp: czarny ekran w rgh

    Mruga zielona dioda na chipie co jakies 6 sekund?

    Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O to chodzi,że nic nie mruga. Pierwszy raz jak rozkręciłem konsolę to rgh zadziałało i wszystko było ok jednak jak ja skręciłem to znowu przestało działać i teraz kolejne rozkręcanie i ruszanie kabelkami nie daje już efektu. Pali sie tylko power na froncie konsoli i nic poza tym. Czarny ekran, nie wykrywa pada,a rgh bez żadnej diody,a przecież powinna palić się czerwona,a potem zielona. Jakby prąd nie dochodził do chipa. Może trzeba od nowa pobawić się w lutowanie jednak to już raczej nie dla mnie bo przylutowanie kabelka do punktu na płycie jest dość trudne dla kogoś kto nie używa często lutownicy z powodu malutkich rozmiarów. Zielony kabelek lutowałem jakieś 45min i sam nie jestem pewien czy zrobiłem to dobrze:redface-new: Najwyżej niech ktoś mi powie który kabelek (kolor) to zasilanie do rgh. Najwyżej tym się zajmę. Proszę też o wyrozumiałość bo zdaję sobie sprawę,że jestem amatorem w tych sprawach i powinienem oddać to do fachowca zanim np. popsuje bardziej ale jak pisałem nie mam nikogo takiego w pobliżu,a poza tym ja lubię takie rzeczy robić i się uczyć metodą prób i błędów:smile:
     
  11. ADRENALiNA

    ADRENALiNA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Małopolska
    Od kogo kupowałeś konsole? allegro? forum? nie baw się sam, bo pogorszysz sytuacje.
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    czerwony to zasilanie
     
  13. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola kupowana na ebay uk. Wiem,że mogę pogorszyć sytuację ale musiałem spróbować. Jeszcze raz lutowałem zielony kabelek i teraz mi się to bardziej podoba chociaż profesjonalista pewnie by tego nie zaakceptował. Konsola ciągle nie działa. Brak reakcji rgh. Czerwony kabelek (zasilanie) wygląda dla mnie w porządku. Już ją skręciłem chociaż nie do końca bo się nie dało dokręcić wszystkich śróbek ale to chyba mało jest ważne. Nie wiem kto robił to rgh ale porównując filmiki na youtube to raczej nie do końca profesjonalna robota. Z resztą konsola już musiała trochę przeżyć bo cały stelarz metalowy obudowy jest nieźle powiginany. Daję sobie już z tym spokój. Spróbowałem ale się nie udało. Przynajmniej nauczyłem się ściągać radiator i odkręcić płytę główną konsoli:redface-new: Jak pogorszyłem to trudno ale tego dowiem się dopiero od specjalisty jak będę w Polsce. Dziękuję jeszcze raz za pomoc i porady. Dobrze mieć takie forum jak to i ludzi którzy zawsze doradzą. Pozdrawiam serdecznie całe xboxforum.pl !
     
Wczytywanie...

Poleć forum