1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czarny Ekran

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez rancid, Maj 6, 2009.

  1. rancid

    rancid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zator
    Witam. Otóż dzisiaj podczas gry (grałem 20 min.) w pewnym momencie obraz dosłownie "zmiksował" mi się i po ponownym uruchomieniu konsoli zostaje czarny. Wszystko pozostałe działa bez zarzutu, kilka razy sprawdzałem, czy konsola nie dostała RRODa. Również gram z zamontowanym wentylatorem.
    Czy można samemu zaradzić tej awarii? Nie widzi mi się jeżdżenie do serwisów, najbliższy mam 50 km od mojego domu. Proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xboxerr

    Xboxerr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mazowsze
    Jakim kablem masz podlaczonego ixa do TV ?? Powodem moze byc uszkodzony kabel zle przesylajacy obraz . Sam mam podobny problem u mnie siadlo eurozlacze w tv (innego nie mam) i gdy wlaczam zawsze jest czarny ekran
     
  4. rancid

    rancid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zator
    Mam Composite i HDTV.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała

    Naprawisz i za kilka dni 3rod chwyci, wysyłaj do bozna ile zapłacisz 81zł śmieszna cena
     
  6. rancid

    rancid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zator
    A możesz to trochę bardziej opisać? Nic z tego nie rozumiem.
     
  7. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no właśnie do jakiego bozna? ^^
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    I na obydwu występuje czarny ekran ??


    Rozumiem, że HDTV równa się HDMI. ;)
     
  9. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Offtopic jemu pewnie chodzi o to ze komponenta ma na HDTV

    Wg mnie to na pierwsze wrazenie jest to Chip ANA/HANA
     
  10. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Na początku posprawdzaj połączenie xbox <--> tv i kable !
     
  11. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    bez serwisu tego nie naprawisz
     
  12. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Stały Zielony Kolor/ Bez obrazu, dzwięku oraz możliwości otworzenia cd.

    Kod:
    Prawopodobnie zły lut (zimny lut - nieprzewodzący). Sprawdź wszystkie punkty lutownicze.
    Może to być kwestia spalenia, sprawdź czy wentylator jest podłączony. Nie kładź xboxa w pobliżu zródła ciepła. Możesz również zdjąć górną pokrywe i zobaczyc czy jest jemu lepiej.
     
  13. Versor

    Versor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Miałem ostatnio ten sam problem. Jedynym rozwiązaniem serwis, jeżeli masz go na gwarancji to wysyłaj do M$.

    Po 1,5 tygodnia konsolę dostałem z powrotem.

    Pozdrawiam.
     
  14. biskent94

    biskent94 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań
    A probowales do monitora od kompa podpiac ??
     
  15. biskent94

    biskent94 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań
    lub pod jakis inny monitor?
     
  16. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Nabijasz posty jeden pod drugim, Naucz się edycji i nie nabijaj postów. Twoje wypowiedzi nic nie wnoszą
    DO ADMINA
    Wykasowć tą odpowiedz i poprzednie 2
     
  17. rav189

    rav189 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hrubieszów
    ja mialem wlasnie taki problem, tylko gralem, wylączylem konsole i pozniej nie bylo obrazu, podlączalem innym kablem, do innego tv i nic, tylko ze mam konsole przerobioną i tam wgralem dzien wczesniej najnowszego dasha i zawiozlem do serwisu i gosciu powiedzial ze bląd fabryczny czy jakos tak i musialem wybulic 200zl (i nie wiem bo to moze byc moja wina) ale juz dziala, posprawdzaj na innych tv, na innych kablach a jak nie bedzie dzialac to serwis...
     
  18. kangurello19

    kangurello19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2007
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    mi to zrobili w serwisie za 99zł
     
  19. Kamar12345

    Kamar12345 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    miałem podobny problem. tj brak obrazu cos tam na płycie głównej sie spaliło i ciul, czarny ekran był, musiałem jechac do serwisu
     
Wczytywanie...

Poleć forum