1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czarny obraz X360 SLIM RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xHubercikx, Styczeń 15, 2013.

  1. xHubercikx

    xHubercikx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam dziś podłączając xboxa rozczarowałem się dość ostro. Podłączam wszystko tak jak zawsze włączam i czarny obraz do tego słyszę dziwny dźwięk takie jakby pulsacyjne, wibracyjne wycie dobiegające ze środka konsoli, lecz to nie napęd bo go nie używam w ogóle. Konsola pochodzi z 2011.02.07 rgh zrobiłem zaraz po jej kupnie i do dziś było wszystko ok. Dodam, że konsola uruchamia się z przycisku i z pada ale później go nie wykrywa na panelu świeci się tylko dioda na zielono w środku przycisku, nie działa możliwość wyszukiwania padów, szuflada się wysuwa, zmiana kabla wejścia w TV nic nie daje. Proszę o pomoc w diagnozie i ewentualne przybliżenie kosztów naprawy z góry dziekuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    prawdopodobnie kabel CPURST sie przemieścił
     
    1 osoba to lubi.
  4. xHubercikx

    xHubercikx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mozna jakos samemu to naprawic czy trzeba zglosic sie do serwisu w ktorym robilem rgh ?
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  6. xHubercikx

    xHubercikx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dostałem dziś konsolę z tego serwisu co robili mi rgh powiedzieli że musieli wymienić bezpiecznik koszt to 50zł czy to w ogóle możliwe ??? do tego wymiana dasha 50zł razem 100zł czy to normalne? Bo mam wrażenie że tak tylko powiedzieli żeby nie naprawiać RGH na swój koszt ?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Czarny obraz X360 SLIM RGH

    To Cię naciagneli :p

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Pawel9215

    Pawel9215 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    84
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moim zdaniem poprawili tak jak boby napisał kabel reset, przy okazji zaaktualizowali dashboard do najnowszej wersji, za obydwie rzeczy max z 5 dych jakby wzięli to świat i komedia
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    to robiłeś rgh bez gwarancji czy jak ?
     
  10. xHubercikx

    xHubercikx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie no na RGH mam gwarancje u tej firmy 3lata ale oni powiedzieli, że po diagnozie RGH wszystko ok i to nie była przyczyna usterki tylko bezpiecznik za którego wymianę musiałem zapłacić 50zł i to wydawało mi sie dośc dużo o ile w ogóle on był przyczyną usterki.
     
  11. Wrona93

    Wrona93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    109
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    LPA
    oj mogłeś sam zobaczyć bo niektórzy mocuja kable od czipa tasiemka widziałem już takie coś a niektórzy takim klejem na ciepło z pistoletu jest jeszcze wiele opcji made in home. Więc zależy jak miałeś zrobione i musiał sie zruszyc.
    I powinni Ci to przyjać na gwarancje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum