1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czas odpalania konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez amerigo, Kwiecień 2, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Witam.
    Widziałem wiele filmików na youtube i zauważyłem, że każda konsola x360 uruchamia się w różnym czasie. Od czego to zależy? Od technologii wykonania płyty głównej (jasper, zephyr falcon..) W jakim czasie wam się uruchamia?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ILoveJapanTattoo

    ILoveJapanTattoo Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Od tego czy gra jest zainstalowana na dysku czy nie...
     
  4. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Chodzi mi o uruchamianie konsoli (nie gry), uznając, że w napędzie nie ma płyty.
     
  5. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zwróć uwagę, że mu chodzi o konsolę a nie o gre
     
  6. Speed911

    Speed911 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mu chodziło o czas uruchamiania konsoli, a nie gry. Czytanie ze zrozumieniem.
     
  7. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Do jasnej cholery po co piszesz to jak dwie osoby przed tobą już to napisały ??!!
    Przepraszam moderatorów za offtop ale nie wytrzymałem
     
  8. Pinernals

    Pinernals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Raczej to nie powinno mieć znaczenia. Czas uruchamiania konsoli jest zależny od tego czy płyta jest w napędzie czy nie, ponieważ podczas włączania konsoli ładują się jeszcze dane z gry.
     
  9. busek

    busek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Panie Soter zobacz sobie wyzej czas wysłania wiadomości, wtedy na kogoś krzycz


    Żeby nie bylo offtopu - mi sie uruchamia jakies 5-7 sekund
     
  10. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Zauważ, że wszystkie 3 odpowiedzi były w jednej minucie, a to znaczy, że gdy trzeci z kolei użytkownik zaczął pisać, nie było jeszcze żadnej odpowiedzi...

    Wracam do tematu. Od czego to zależy i w ile Wam się uruchamia?
     
  11. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Żeby nie było.. Chodzi mi o czas od naciśnięcia przycisku do pojawienia się menu. (nie loga).
     
  12. Pinernals

    Pinernals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak już mówiłem, głównie od występowania płyty w napędzie. A samo uruchamianie to raczej kwestia paru sekund.

    PS. Nie pisz post pod postem. Używaj opcji "Edytuj"
     
  13. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Speed911 bardzo cię przepraszam mój błąd
     
  14. vz4

    vz4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Wiesz nikt Ci dokładnie nie powie od czego to zależy. Wpływać na to może np dysk twardy(rozmiar, zajęte miejsce, jest nie ma), karta pamięci, rodzaj płyty głównej jak mówiłeś, temperatura otoczenia, itp itd...
     
  15. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Nie może być parę sekund. Minimum to 15, a klaruje się to na granicy 15-35.
     
  16. busek

    busek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    15 sekund?

    Moja konsolka od naciśnięcia loga na padzie jest gotowa do użycia po koło 7-8 sekundach.
     
  17. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    7-8 sekund to sam wstęp trwa...
     
  18. ILoveJapanTattoo

    ILoveJapanTattoo Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kumpel jak ma zjechany napęd i jest płytka to w pi**u i jeszcze wiecej sie uruchamia .
    u mnie napęd jest nówka 2 miesieczna wiec 7-8 sek...
    A tak to i u mnie i u niego 7-8 max...
    Btw..
    3 wiadomości że chodzi ci o konsole .
    2 wiadomości że z czasem .
    deja vu .
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    miałem falcona na kernelu 7363 włączał się około 1 minuty, po update do 8955 około 15sekund. Był z tym problem kiedyś lecz go rozwiązali tak samo jak nie było dźwięku na hdmi


    Nie pisać do mojego postu, że to od płyty w napędzie
     
  20. amerigo

    amerigo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brisbane
    Ajj.. ludzie.. nie potraficie liczyć?
    Sam filmik (logo trwa 9 sekund).
    Doliczyć jeszcze 3 przed i 3 po i wychodzi 15....
    Weźcie stoper do ręki...
     
  21. WiLkU

    WiLkU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W moim przypadku jasper- ok 17 s
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum