1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czasami 3 diody śmierci

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ramzesor, Marzec 15, 2009.

  1. ramzesor

    ramzesor Banned

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam dość dziwną sytuację, otóż posiadam xbox360 Arcade (65nm HDMI) i co jakiś czas, to różnie może być co drugi tydzien lub co drugi dzien (losowo). Występują u mnie 3 czerwone diody. Najzabawniejsze jest to, że jak klikam np. przez 2 min szybko przycisk włączający xbox'a i wysunięcie płyty i ten przycisk do wykrywania pada (wszystko na konsoli) to zaskakuje mi i mogę grać normalnie, a czerwone diody znikają. Dziwne, a zastanawiam się co to jest?

    PS. Szukałem i w tym topicu nic nie ma...
    (http://x360iso.org/poradniki-sprzet/4555-3rod-co-jest.html)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    A może masz niedociśnięty zasilacz ;) sprawdź czy dobrze siedzi
     
  4. ramzesor

    ramzesor Banned

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy przez samo klikanie zasilacz by się sam docisną?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To już ostatki konsoli w końcu jej nie odpalisz;)
     
  6. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    nie może ktoś był w pokoju u ciebie albo przeniosłeś x360 i nie docisnąłeś może, coś nie styka
     
  7. ramzesor

    ramzesor Banned

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zaczynam się bać :| w takim razie moja konsola to niezły twardziel i od pół roku kona ^.^ a ostatnim razem konała jakiś miesiąc temu :p
     
  8. St34mpl

    St34mpl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    proponował bym ci zainstalowac dodatkowe chłodzenie i to wystarczy . miałem ten sam problem na allegro zakupilem dodadkowe chclodzenie i jest po sprawie
     
  9. Insect

    Insect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nysa/Kutno
    Polecam malego Tajwanskiego niewolnika piorko mu w lape i niech wachluje :p lepsze od chlodzenia z allegro bo i gary pozmywa ;)
     
  10. blackhat156

    blackhat156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    racja ale wolal bym tajwanke (ladna) bo i do czego innego sie nada

    A co do tematu to musle ze luty szwankuja pod gpu lub cpu
     
  11. Kamil24

    Kamil24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czasami 3 diody zaswiecaja sie gdy x box odczyta jakis blad albo jest nie docisniety kabel;)
     
  12. tomasz0992

    tomasz0992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    częstochowa
    Stara płyta jest źle skonstruowana, xbox ma strasznie słabe chłodzenie...wszystko w środku się strasznie nagrzewa i prędzej czy później chipy GPU, CPU i RAM mogą się miejscami odlutować... wtedy właśnie pojawiają się 3 czerwone diody...
    Tez mialem taka sytuacje bo mam starsza konsole na starej plycie , nie falcon..kilka miesiecy temu wyskoczyly mi 3 diody;/ po 20 minutach uruchomilem i do tej pory chodzi..;)
     
  13. Jakub1678

    Jakub1678 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam problem z konsola ponieważ podczas włączania jej pojawiły się 3 diody.Przeczytałem na forum że mogę zdiagnozować usterkę więc robiłem wszystko krok po kroku lecz cały czas pojawiały mi się 4 diody czyli 0.Nawet przy kolejnym naciśnięciu później nie mogłem wrócić do 3 diod.

    Proszę o pomoc!
    POZDRAWIAM!
     
  14. tomasz0992

    tomasz0992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    częstochowa
    -Czy konsola byla przerabiana,czy byl zmieniany naped?
    -Czy bylo cos w niej grzebane, czy probowales ja rozkrecac?
    Sprobuj:
    -powylaczac wszystkie kable i spowrotem wszystko dokladnie popodlaczac i ponownie uruchomic konsole...jesli to by nie pomoglo radze zawiesc konsole do serwisu, lub oddac na gwarancje microsoftu o ile ja jeszcze masz
    pozdro
     
  15. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    Problem jest z termoprzewodzącymi gumkami ,które są umieszczone na 4 czipach po drugiej stronie jak radiatory płyty głównej ,czasem wystarczy dokręcić samą metalową obudowę która jest radiatorem tych czipów ,najprawdopodobniej jakis kowal źle poskręcał podczas przeróbki ,a problem wystapił po czasie bo pasta i gumki stwardniały od ekstremalnych temp.

    Jest na you tube taki filmi jak samemu wyeliminowac czerwone diody używając monet zamiast termoprzewodzących gumek ,świetna sprawa !facet krok po kroku rozkręca ,wszystko na filmie
    nie mam linka bo był pod dziwna nazwą ,poszukaj może znajdziesz.
     
  16. tomasz0992

    tomasz0992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    częstochowa
    Jesli by nic z tych sposobow nie dzialalo to pozostaje gwarancja... lub naprawa na koszt wlasny:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum