1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czasami monitor sie nie włącza

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez stefan357, Maj 12, 2013.

  1. stefan357

    stefan357 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam taki problem związany z komputerem. od czasu do czasu mam takie zjawisko mianowicie odpalam komputer no ale monitor juz nie chce sie włączyć po prostu wyskakuje napis brak sygnału i przechodzi w tryb oszczędny. reset kompa nic nie daje, odciecie zasilania również. dopiero kiedy wyciągne wtyczkę VGA od karty graficznej i włoże z powrotem na jej miejsce, odpalę komputer monitor sie włącza. nie mam pojęcia co to może być. Macie jakieś pomysły ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zmiana kabla???
     
  4. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Zmiana karty graf., ewentualnie sterowników. Miałem kiedyś ten sam problem, ale na strasznym szrocie.
     
  5. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    Zacznij od zmiany kabla.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ja też tak miałem że monitor się nie włączał, oddałem do serwisu do znajomego i zrobił mi to za 100,-
    w każdym razie wina nie leży po stronie nadajnika czy kabla tylko samego monitora.
    Później zadzwonię do niego i zapytam co mi wymieniał to edytuję posta.
     
  7. stefan357

    stefan357 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podkreślam że monitor od czasu do czasu nie chce się włączyć. na przykład jak komputer jest uruchomiony a ja wyłącze monitor a potem przyjdę za godzinę to monitor zawsze się włącza. a sprzęt mam całkiem dobry. karta graficzna geforce gt430, procek 4x3ghz 4gb ramu.
     
  8. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak masz monitor na gwarancji, to do wymiany... najprościej.
     
  9. Omna_pl

    Omna_pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To fakt,od jak dawna masz monitor? Jeśli krócej niż 2 lata to śmiało możesz dać go na gwarancję. Pewnie wina kabla,wykluczam raczej kartę graficzna i sterowniki.
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to jest usterka techniczna samego monitora a nie sterowników czy karty graficznej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum