1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czego potrzeba do dual nand?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chomiczonek, Marzec 9, 2014.

  1. chomiczonek

    chomiczonek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    W przyszłości (koniec tego miesiąca/początek następnego) planuje zrobić dual nand ponieważ chcę mieć dostęp do multiplayera i aplikacji xbox live.Obecnie mam zainstalowany jakiś chip RGH. Co potrzebuje do dual nanda (narzędzia, materiały, chip itd.) by wszystko działało? Czy mogę zrobić to sam w domu?

    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Podstawowe pytanie jaka to konsola?
    Jeśli wersja slim to czy posiada pamięć wewnętrzną 4GB?
    Kolejne pytanie czy posiadasz oryginalny nand konsoli, czyli ten przed przeróbką RGH.
     
  4. chomiczonek

    chomiczonek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest to jasper v2(fat) a ten nand to nanddump1?

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Na 99% tak o to chodzi. Zatem jeśli masz konsolę Jasper V2 masz chyba w niej pamięć 256mb lub 512 no i tu już schody.
    Potrzebujesz zatem PCB Dual Nand 256 lub 512 MB które na rynku Polskim nie jest łatwo zdobyć jedynie ze sklepów który ma to Squirt 360 SECONDARY NAND PCB 512 Mbytes (DUAL NAND) - Squirt w dodatku tylko 512mb
    chyba że masz 16megowe ale wątpię w takim razie dostepne łatwiej Squirt Dual NAND PCB 16MB gdyby co posiadam 2 sztuki za 60zł z wysyłką mogę odsprzedać (nowe nie lutowane)
     
  6. chomiczonek

    chomiczonek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W logu z flashowania miałem jasper 16mb wiec to 16.

    Edit:Więc kupię o ciebie a jak z trudnością przeróbki i co będzie mi potrzebne?

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ta płytka PCB DUAL NAND oczywiście, potem sporo cienkich przewodów, Lutownica najlepiej SMD z spiczastym grotem, oraz w zależności jaki masz już CHIP zamontowany być może wyniknąć sprawa taka że musisz zmienić na Squirt 1.2, + Zaprogramowanie jego, ewentualnie jeśli takowy już w niej jest możliwe że też trzeba przeprogramować go innym wsadem pod DUALA. Gdyby co Chipa Squirt 1.2 tez mogę ci sprzedać, mogę go od razu zaprogramować. 2 ga sprawa nie wiem czy masz RGH1 czy RGH2, być może okazać się rekonfiguracja na chipa pod RGH2 ponieważ Dual Nand tylko z RGH2 współpracuje, wynikało to bedzie z nieco gorszych bootów konsoli w trybie RGH w kwesti działania, w kwestii montażu trzeba zmienić 3 kable (połączenia) (jeden odlutować (PLL_BYPASS, a 2 dołożyć (SLC, SDA).
     
  8. chomiczonek

    chomiczonek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak sprawdzić czy mam rgh 1 czy 2? W dashlaunch mam napisane glitch czyli rgh 1?

    Edit:2ga sprawa to taka że mam zwykłą tanią lutownicę.

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dokładnie tak więc wymaga jest rekonfiguracja na RGH2. Zapewne i wiem na 90% że w konsoli masz pewnie chip CoolRunner rev. C, czy na nim Duala się da zrobić - nie wiem, bo ja Duale zawsze robię na Squirtach, musieli by się wypowiedzieć inni koledzy. Niby Rev.C ma punkt który się nazywa EN więc powinien przełączać tryby NORMAL-DUAL
     
  10. chomiczonek

    chomiczonek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ta lutownica smd ile w ma mieć? Poczekamy na opinie innych czy da się ten dual zrobić na nim.A żeby przeprogramować na rgh2 to będę musiał go oddać d jakiegoś specjalisty czy w domu się uda zrobić?

    Edit: poczytałem na forum coolrunner że demon działa w dual nand z rewizjami a,b i c więc ten chyba też powinien działać.

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Aktualny chip zmieniasz mu konfigurację na chipie (zmiana zworek) plus 3 przewody, tz jeden co idzie od punktu A odlutowujesz od chipa i płyty i dolutowujesz 2 inne SCL i SDA punkty E i F. Oprócz tego wymagane jest konieczne przeprogramować Chip wsadem na RGH2 (wymaga więc flashera na USB) lub samoróbki na port LPT, no i oprucz tego jeszcze RGH2 na Jasperze łatwe może nie być ponieważ zdażają się toporne sztuki.

    Ale powiem tak. Jak ty się pytasz ile WAT ma mieć lutownica to widzę że wiedzy nie masz żadnej w kwestii lutowania, a gdzie reszta. Proponuję oddać sprawę fachowcowi, w innym przypadku (uwalenia) możesz o wiele więcej stracić.

    Jeśli jesteś zainteresowany posiadam na stanie gotowca Slimke z Dualem oferta w tym linku, w grę wchodzi tylko zakup żadne zamiany http://xboxforum.pl/sprzedam-46/spr...e-lite-touch-orz-1xps3-z-modem-rogero-191052/
     
    1 osoba to lubi.
  12. chomiczonek

    chomiczonek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Trochę umiem lutować bo na praktykach ćwiczyliśmy i całkiem nieźle mi szło na płytkach drukowanych ale skoro to takie trudne to chyba jednak zrezygnuje na razie. Dziękuję za pomoc wrazie czego wiem do kogo się zgłaszać po chipy.

    Temat na razie zamykam.

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokladnie, lutowanie kiepska lutownica odpada. Tworzenie na dzień dobry rgh 2.0 i dual nand zabiło by cię

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
Wczytywanie...

Poleć forum