1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czego potrzebuję do przerobienia Liteona 74850C DG-16D2S

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ZEliG3, Lipiec 16, 2011.

  1. ZEliG3

    ZEliG3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czołem wszystkim, męczę się już z tym jakiś czas i byłbym rad jakby mi kto pomógł. Konsola była już przerabiana ma soft 1.5. Czy potrzebuję tych zgranych kluczy, bo mógłbym pewnie odebrać z serwisu? I czego jeszcze potrzebuję do tej najnowszej przeróbki 1.9, wyczytałem że coś z dashem ocb? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    To nie moja działka, ale wydaje mi się, że jest na ten temat poradnik w odpowiednim dziale...
    A co do tego dashu, to najnowszy Dash kasuje przeróbke... O ile mi wiadomo, to Flash na LT1.9 wygląda w ten sposób, że najpierw wgrywa się oryginalny firmware do napędu, później aktualizuje konsole do najnowszego Dasha a na końcu wgrywa LT1.9
     
  4. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    dokladnia tak jak kolega wyzej. ale klucz jest ci potrzebny bez tego ani rusz
     
  5. ZEliG3

    ZEliG3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli muszę lecieć po te klucze do serwisu? czy muszę robić to probe czy wystarczą programy do sflashowania?
     
  6. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    jezeli masz niedaleko do serwisu to lepiej wziac klucz od nich ;d mniej zabawy w domu ;p
     
  7. jamal398

    jamal398 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klucz możesz bez problemu odczytać programem jungleflasher
     
  8. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    jak masz tego liteona 74850C i stary dashboard to spokojnie bez problemów sam sczytasz klucz programem JunngleFlasher
    Poradniki jak to zrobic są na forum, wystarczy poszukac.
     
  9. ZEliG3

    ZEliG3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgrywałem za pomocą Dummy from iXtreme i po zapisaniu 1klucza wyskoczył bład 'inquiry command returned an error' potem to co w logu. OCB?

    Drive is Lite-On..

    Sending iXtreme DVDkey request to port 0x9880

    Extracted drive key 03446158E787C06A07992A6D336EB327

    iXtreme v1.60-12x-

    Key data saved to C:\Users\pasywny\Desktop\hhhhh\Key.bin

    DVDkey files extraction aborted!

    No Drive Detected! DVDkey files extraction aborted!
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    o ile wiem nie da sie softowo wyciagnac klucza z juz przerobionego napedu. sam to przerabialem na swoim klocku.
     
  11. ZEliG3

    ZEliG3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    klucz wyciągnałem jak widać w logu, ale potem sie jakby dysk odłącza. potrzebuję tego probe? i jak usunąć te wszystkie sterowniki via, gdzie ich szukać?
     
  12. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    a ja mysle ze klucza nie wyciagnales. chocioazby dlatego "DVDkey files extraction aborted!" daj komus niech ci ktos przerobi bo widze ze sam mozesz nie dac rady.
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie wyciągnąłes klucza ale jeśli masz 1.6 to byłes bardzo blisko heh

    wysuń tacke do połowy i kliknij dummy from ixtreme i potem może wyskoczyć okno do zapisania plików, jeśli wyskoczy to zapisuj je bodajże 5, ale może również wyskoczyć żebyś wysunąl tacke do końca...i dopiero potem okno o zapis 5 plików....
     
  14. ZEliG3

    ZEliG3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok ogarnąłem, kierując się oficjalnym poradnikiem od jungleflashera wybrałem Dummy.bin only i mam wszystkie dane; drive key etc, jedynie nie mam tego DVD key. będę go potrzebował? znajdę go pewnie w serwisie. Celuję w 1.9 czyli teraz muszę wgrać oryginalny FW, update, potem znowu przeróbka tak? jakieś rady? dzięki za pomoc
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    chłopie zrób tak jak ci napisałem i bedziesz miał plik key.bin
     
  16. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    dvd key chcesz znalezc w serwisie? no taka baza dvd keyow byla by dobra ;] chodzi o to zebys go znalazl wlasnie w swoim napedzie :)
     
  17. ZEliG3

    ZEliG3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bez zaznaczonego dummy.bin only, tacka wysunięta do połowy, naciskam dummy from ixtreme, wyskakuje okienko zapisu key.bin , zapisuję a potem pojawia się ten inquiry command returned an error, napęd znika z tej listy wyboru portu. OCB? może potrzebuję tej karty VIA 6124?
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  19. ZEliG3

    ZEliG3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niby jest, ale waży 1kb poza tym po wyciągnięciu tego key.bin muszę na nowo uruchamiać xboxa, tacka, sata etc.. bo komputer jakby gubi ten napęd. no ale jeśli ten 1kb wystarczy to jak go wykorzystać, wczytać do programu
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to jest klucz twojego napędu...wczytujesz soft w jungle i klikasz manula spoofing i tam jest load key bin....reszta w tutorialu
     
  21. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
Wczytywanie...

Poleć forum