1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czemu tak się dzieje pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez devil3998822, Marzec 7, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. devil3998822

    devil3998822 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    kupiłem xboxa 360 slim 250 gb i podłączyłem go zgodnie z instrukcją włączyłem konsole i nie ma ani obrazu ani dźwięku cały czas tylko ekran telewizora ale konsola jest włączona czy to kable sa zebsute czy co dodam ze próbowałem i na hdmi i na av i na tym nie działa i na tym też czy to trzeba jakoś coś ustawić odłączć tv wyciszyć telewizor ??? POMOCY :apologetic:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    dobre masz łącze ustawione chodzi mi o to czy tv wykrywa ze cos jest w ogole podłaczone
     
  4. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Sprawdź na innym tv, albo sprawdź inny sprzęt na tym tv
     
  5. LeVak

    LeVak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na telewizorze ustaw component av lub hdmi wtedy obraz musi być. Spróbuj wejść w menu telewizora lub na pilota i wybierz obraz jak kabel podłączyłeś av component czy hdmi
     
  6. devil3998822

    devil3998822 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    i ten i ten tylko ejst problem bo jestem troche ciemny w tych sprawach i jak ustawić ten telewizor żeby wykrywał że konsola jest podłączona ??niech będzie że kabel podłączyłęm av a jaki amm obraz wybrać
     
  7. devil3998822

    devil3998822 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wytłumaczy mi ktoś jak to łącze trzeba ustawić czy coś ???
     
  8. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Podłącz konsole i na pilocie wybierz guzik (przynajmniej u mnie tak jest) "input" i tam wybierz port pod jaki podłączyłeś kabel.
    Porty to AV, COMPONENT lub HDMI
     
  9. Klary

    Klary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po pierwsze powiedz jaki masz tv , czy nowszy taki wiesz typu LED czy stary z '' d u p ą '' Jeśli nowy na pilocie przycisk input lub AV albo po prostu taki przycisk z ikonką gniazda coś w tym stylu. Kliknij następnie wybierz HDMI jeśli podłączyłeś pod HDMI a jeśli pod chinch do wybierz AV , wybierasz i powinien ci się ukazać dash xboxa :) Czyli odpaliła ci się konsolka.Natomiast jeżeli masz stary telewizor w tym przypadku masz tylko wejście chinch , klikasz na pilocie bądź przyciskach tv '' AV '' i gotowe.
     
  10. devil3998822

    devil3998822 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    spróbuje to zrobić :) telewizor mam płaski
     
  11. scorpion22

    scorpion22 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    442
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jeżeli tak jak mówisz nowy telewizor to może masz na pilocie coś takiego jak menu. Wejdź w menu, może jest coś takiego jak "dodaj urządzenie" tam sobie weź konsola do gier,na telewizorze sprawdź do jakiego gniazda hdmi podłączyłeś konsole (jeśli masz ich wiele) i wybierz to gniazdo w dodawaniu urządzenia. Tak sprawa wyglądała u mnie . Aha i sprawdź czy kable są dobrze dopięte bo jak mi pierwszy raz przyszedł monitor lcd do x'a to byłem taki delikatny żeby nie zniszczyć że okazało się że kable nie są podopinane 'D
     
  12. Ivanow

    Ivanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWL
    Najlepiej podaj jaki masz model telewizora to na pewno ktoś na forum ma taki sam lub podobny i poprowadzi cie krok po kroku.
     
  13. devil3998822

    devil3998822 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    już udało mi się włączyć xboxa faktycznie nacisnołem na pilocie input i hdmi i udało się :)
     
  14. padre111

    padre111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wejdz tam gdzie masz wybor zrodla sygnalu i zaznacz np hdmi ktore jest podswietlone
     
  15. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
    Chyba już napisał że rozkminił...
     
  16. devil3998822

    devil3998822 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    udało się dzięki wam :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum