1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czerno bialy ekran w TV pomocy

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez errorex, Czerwiec 12, 2009.

  1. errorex

    errorex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem nowy dopiero co kupilem X360 a juz jest problem.
    U rodzicow TV mam full HD LCD a u siebie kineskopowy 22 Cale i teraz problem:

    Jak polaczam do LCD obraz jest kolorowy i jest dzwiek a jak podpinam do swojego to mam obraz czarno bialy a dziweku wcale a przy wtyczce mam przelaczone na TV a nie na HDTV.Probowalem nawet przejsciowka Euro ale jest chyba dosc stara bo znalazlem ja gdzies w jakims pudle na graty :( Kurcze rodzice narazie ogladaja filmy nie ma jak pograc a co to za granie bez dzieku i z takim obrazem macie jakis pomysl zeby rozwiazac problem ??

    PS. (nie wiem czy ma to jakis sens ale podaje) Xbox 360 Jest ten nowy Jasper HDD 60GB.

    POMOCY :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    twoj telewizor nie oblsuguje odswiezania 60hz. nic nie poradzisz
    ja mam w domu rodzinnym 28 cali crt ale 100hz i nigdy nie mialem problemow.
    jak pożyczyłem kumplowi konsole to na lcd 42c bylo wszystko ok natomiast jak podlaczyl do malego crt w swoim pokoju to mial takie same objawy. juz myslalem ze popsul mi xboxsa albo kabel ale okazalo sie ze u mnie w domu jest wszytsko ok
     
  4. errorex

    errorex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jak sprawa wyglada ze kupilem x'a i pogram tylko jak rodzicow nie bedzie w chancie albo jak mi dadza :D Ojojoj troche lipa wakacje sie zblizaja a na nowy TV budzetu nie ma :D ale zem narobil.
     
  5. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    też tak mam ;p tzn u siebie nie mam telewizora bo dałem babci po remoncie i mam od początku u starszych (42 cale), ale za niedługo kupują mi 42 cale ;p
     
  6. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Dziwne, bo na TV 14" marki DENVER który na 90% nie obsługuje 50Hz, oraz na tv Philips sprzed jakichś 12-13 lat 21" Xbox działa bez problemu na fabrycznym kablu, i po EURO i po CHINCHACH i są kolory normalnie...I gry z pierwszego Xboxa które wymagają 50Hz działają bez problemu na obu TV...
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Masz monitor w domu. To podłącz do monitora x-a i bedzie po problemie. Ja też nie miałem TV LCD tylko CRT i tak się zastanawiałem czy brać x-a i podłączyć go do CRT ale zrezygnowałem (obraz jest taki sobie oraz oczy się szybko męczą na crt) i dozbierałem do TV LCD. Obraz bajka.
     
  8. Shinnoq

    Shinnoq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik
    Monitor komputerowy to najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości obrazu. Na giełdach można kupić >20 calowe monitory CRT już za 100zł więc co to za wydatek.
     
  9. errorex

    errorex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    fryc88 moj telewizorek ma ponad 16 lat :D marki grundig i tez ma Euro i Chiche ale moze przez to ze na dwoch kablach nie ma poslacanej nasadki tzn. Wypadla i gdzies sie zapodziala i w skepie to zglosilem na poniedzialek sprowadza nowy kabel ale nie wiem czy cos to da a monitor to tez mam taki poniemiecki LG Flatron F700B syf na kolkach :/
    Ale jak dostane nowe kable jest nadzieja ze bedzie dzialac normalnie ??Jak trzba cos do tego CRT'ka dokupic czy cos nie wiem przejsciowka do kabli to powiedzcie bo na X'a zieralem nawet dlugo a teraz to moge sie nacieszyc 2 godzinnym graniem i to nie co dziennie tylko co jakis czas :/
    Pomozcie chlopacy.360'tka stoi i sie marnuje :p

    @edit1 Aha zaponialem cos napisac bo ja w konsoli mialem tylko kable Chinch tak jakby polaczone z Composite ale da sie dokupic kabel Euro specjalny do Xbox'a ? czy trzba do tych kabli chinch podzialac przejsciowka Euro tak jak ja to zrobilem ??

    @edit2 Czy takie cos moze pomoc ??

    http://allegro.pl/item651710147_oryginalna_przejsciowka_chinch_euro.html
     
  10. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    ja mam 19-to letniego telestara 14' i na nim xbox chodzil ladnie i w kolorze. jak chcesz to ci go moge za 50 zl sprzedac bo kupilem sobie lcd.
     
  11. errorex

    errorex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    TV CRT nie wchodzi w gre.Ten mam dobry ale cos czarno bialy obraz jest i bez dzieku.Dlatego napisalem i chce rozwiklac ten problem.Ale ta przejsciowka bedzie dobra ?? czy kable mam do kitu ??

    @edit. Jak ktos wie to neich napisze czym jest to spowodowane czy wlasnie przejsciowka czy kable zle.
     
  12. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    wiecie tu inni pisza ze tv... a może ustawienie kanału byś zmienił pokrecił kabelkami ja też tak mialem i to pomogło


    Edit: 1.000 post :D
     
  13. errorex

    errorex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jak ja w TV ustawien nie mam a AV to mam tylko 1 a kabelkami jak pokrecic ze podbiac do slaczki i krecic pokolei az bedzie obraz ??

    @edit ale co miales TV CRT i czarno bialy obraz bez dziwku u krecenia kabelkami ci pomoglo ?? A wlasnie chinch jest na Av czy euro jes na AV ??
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zmiana kabelkow ci nie pomoze. jedne telewizory działaja inne nie. twoj najwidoczniej nie działa przy tym odswiezaniu. sprobuj zmienic w ustawieniach czestotliwosc.
     
  15. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola

    Pod warunkiem że nei interesują cię gry z Xboxa pierwszego, które działają tylko w 50Hz. Większości nie da się uruchomić na X360 po pierwsze ze względu na kompatybilność z samym emulatorem, po drugie właśnie przez 50Hz, co znacząco zmniejsza wybór gier. Jednak polecam kupić 21 cali TV za podobną cenę ;)



    Spróbuj kabel zmienić...
    Podłącz do chinchów zamiast do euro, lub odwrotnie. Skoro nie masz na nim dźwięku to tym bardziej sprawdź kable i przejściówkę...
    I pamiętaj o podłączaniu kolorami, żółty chinch do żółtego, czerwony/biały do czerwonego/białego...
     
  16. errorex

    errorex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to ja podlacza dobrze ale chcialbym jeszcze spytac czy jak te nowe kable nie zadzialaja to czy takie cos pomoze :

    Scart na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

    Doradzcie ktory

    PS.Ja mam w TV AV 1 prosze doradzcie i powiedzcie czy na taim kablu pojdzie normalnie.

    @edit $krisr77 ale w ustawieniach Xbox'a ?? bo jak naisalem wczesniej w TV ustawien nie mam.
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    mozesz sprobowac zrobic 3 rzeczy
    1. sprobpowac polaczyc przez kabel component (taki z 5 cinchami) a nie przez composite (taki z 3 cinchami). watpie czy pomoze ale moze po componencie przyjmie taki sygnał
    2. przestawic w xbosie na 50 hz odswiezanie
    3. wybprobowac gry ktore obsługuja 50 hz

    ps. zanies ten tv do jakiegos serwisu rtv to ci przerobia

    ps2. doczytałem ze masz premiuma wiec juz masz compnenta :) wiec punkt 1 odpada :(
     
  18. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Kup se kabel odpowiedni i podepnij do tego flatrona to byly bardzo dobre monitory.Co do tvika to kabel rgb powinien pomóc.
     
  19. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola

    Te przejściówki od MS to to samo co w sklepach za 5 zł czy jakichkolwiek ze sprzętem RTV, zakładając że chcesz korzystać z composite a nie component ;)
    W np. takim sklepie nie dla idiotów nie powinieneś zapłacić więcej niż 10 zł...
     
Wczytywanie...

Poleć forum