1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czerwona dioda na przycisku zasilania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojsz20, Sierpień 18, 2012.

  1. wojsz20

    wojsz20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam , mam wiekszy problem od poprzedniego , otóż kupiłem paste termoprzewodząca , rozebrałem konsole paste wymieniłem i konsole złożyłem, lecz gdy odpalam teraz konsole MIGA czerwona dioda zasilania. Już wyjasniam , konsola sie odpala normalnie po 10 sec. zaswieca sie czerwona dioda i miga , wentylator dostaje kopa i słychać że mocno sie kreci , konsola sie wyłącza .Prosze o szybką pomoc ;( ;( :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    RRod.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Slim czy gruba? Odczytaj kod błędu

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. wojsz20

    wojsz20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jestes pewny , nie mam żadnego pierscienia czerwonego tylko ta kontrolka na środeczku miga na czerwono, dodam że to xbox slim

    jest to slim , kodu żadnego nie ma , konsola odpala sie poprostu jest już logo xboxa 360 a nagle czerwona dioda sie pojawia i sie wszystko wyłącza ...
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Konsola się przegrzewa, czy aby na pewno dobrze nałożyłeś tą pastę :)
     
  7. wojsz20

    wojsz20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Migająca czerwona dioda zasilania - YouTube Macie , to mój filmik który pokazuje zjawisko ,A co do pasty to dobrze ją dałem, jest to pasta za 5 złotych i mozna ja tylko nakładać malutkim pendzelkiem , wiec rozzmarowałem ja na procesorze ...
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    No, przegrzewa się. Napewno jak wkrecales czarne śrobki od radiatora to wkreciles te trzpienie na które zakłada się krzyż przez co nie styka radiator do procesora. Weź go zdejmij, dokrec trzpienie i będzie śmigać.

    A i kod błędu Sprawdzasz jak w grubej gdy ma 3 diody.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. wojsz20

    wojsz20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Kurcze , średnio to rozumiem , możesz jaśniej , ja to rozumiem tak : są cztery czarne śrubki je sie odkreca i potem sie wyciąga płyte główną i zdejmuje sie ten krzyżak , i teraz nie rozumiem co źle zrobiłem bo krzyżak wpiołem spowrotem , płyte główną wsadziłem spowrotem i wkreciłem na skos 4 śrubki i dodam też że radiator jest na sztywno , czyli nie rusza sie ....
     
  10. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Rozbijesz konsole i jeszcze raz nałóż ta pastę dociśnij radiator do procesora i poruszaj nim następnie zobacz jak pasta się rozłożyła jeśli jest ok to nakładasz radiator i następnie nakładasz krzyżaka wkładasz płytę do obudowy i wkręcasz śrubki po przekorniej ale nie od razu do końca .
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Chodzi mi i te srebrne sroby które wkrecasz w radiator a potem na nie zakładasz krzyż i do nich przykrecasz czarne śrobki. Pewnie jedna z nich się wkrecila i radiator źle leży.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  12. VaVa Klorosek

    VaVa Klorosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak jak Dexter mówi, pewnie śrubka(czarna) jakaś nie wkręciła się i radiator nie styka. Miałem tak w wersji FAT jak jedna śrubka krzywo wkręcona była.
     
  14. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)
    Miąłem tak w kompie z procesorem intel jak jeden zaczep nie był dociśnięty to po samym odpaleniu komputera jak już był normalny ekran to temperatura na Procku miałem 90 parę stopni i zaraz się resetował.. Rozbierz i sprawdź konsole tak jak pisali wyżej a tak w ogóle to nie wiem po co w slimie wymieniać pastę <?>
     
  15. wojsz20

    wojsz20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Konsola już działa , dzieki ;)
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Napisz co było grane, tak dla potomnych

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum