1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czerwona dioda na zasilaczu

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez zerthimon, Październik 27, 2009.

  1. zerthimon

    zerthimon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    powiat Łękołowy
    Witam,
    od jakiegoś czasu zmagam się z moja konsola. Po wyłączeniu jej raz na jakiś czas zapala się czerwona dioda na zasilaczu. Czasem po wyłączeniu konsoli dioda jest pomarańczowa, czyli taka jak powinna być, ale w momencie odpalania konsoli zapala się czerwona i konsola nie reaguje. Musze odłączyć zasilacz z gniazda i poczekać z 10 minut. Po tym czasie wszystko wraca do normy. Czasem całą noc świeci się pomarańczowa, ale ni z gruszki ni z pietruszki czerwona się zapala. Jak już uruchomię konsolę to wszystko działa bez zarzutu. O co chodzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mkol1

    mkol1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    Zasilacz najprawdopodobniej nawala ;)
     
  4. Suteq

    Suteq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie prawdopodobnie tylko na pewno. Jak będzie się to powtarzać to informuj MS i zgłaszaj usterkę. Na zasilacz jest dożywotnia gwarancja więc nie powinno być problemów z wymianą na nowy.
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dokladnie,zasilacz nawala,ewentualnie cos na linii napiecia sie dzieje(ale to mala szansa)


    reklamuj
     
  6. zerthimon

    zerthimon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    powiat Łękołowy
    Zatarabaniłem do Xbox helpline i wyślą mi nowy zasilacz. Powiedziałem objawy i facet potwierdził, że to zasilacz. Oby się nie mylił :)
     
  7. xbox360wojtek

    xbox360wojtek Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    .
    a będziesz musial odsyłac stary zepsuty zasilacz ??
     
  8. elzabbul

    elzabbul Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie, to dla mnie bardzo istotne - musiałeś wysyłać stary?
     
  9. augur

    augur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam teraz to samo co zaczynający temat, hmm tyle że moja wcale nie reaguje niezależnie czy minęło 10 min czy teraz 2 godziny. To wina zasilacza zewnętrznego czy wewnętrznego?
     
  10. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Jakiego wewnętrznego? o_O
     
  11. elzabbul

    elzabbul Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest tylko zewnętrzny :D

    Swoją drogą udzielałem się wcześniej w tym temacie - b. głośno pracował mi zasilacz, zadzwoniłem na infolinię - powiedzieli mi że mam sprzęt zbanowany i po gwarancji (xenio z 2005 :E), ale jak udowodnię, że zakupiłem później to pomimo baniaka wymiana (ściemniłem że dioda na czerwono świeci;). Zrobiłem skan potwierdzenia zakupu, mailnąłem i od 2 tygi później nowiutki zasilacz.
    Więc kolego nawet się nie zastanawiaj tylko dzwoń i będzie ok.
     
  12. Knoper93

    Knoper93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    też tak miałem, okazało się że mam spadki napięcia w domciu bo padła jedna faza
     
  13. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mi się raz dioda zaświeciła na czerwono na zasilaczu. Okazała się, że to napięcie w domu wariuje. Teraz podłączyłem sobie zasilacz od konsoli i telewizor pod UPS'a APC 650VA i jak mi prąd wyłączą to konsola chodzi jeszcze przez jakieś 10-15 minut. Fajna sprawa, bo najgorsze jest jak awaria zasilania wystąpi podczas robienia przez grę Save'a, czasami może to spowodować, że grę trzeba przechodzić od początku. Podobno także jak się instaluje grę na HDD i strzeli prąd to też jest jakaś kaszana, ale mi się to jeszcze nie zdarzyło.
     
  14. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jak Ci padnie jedna faza to nie masz napięcia w gniazdach do których jest podłączona. A jak jest przeciążenie sieci to są anomalnie zwane właśnie wachaniami napięcia.

    Jeżeli coś wam uszkodzi się przez te wachania, to zgłaszajcie to do energetyki, oni za to odpowiadają. Ale odszkodowania ciężko się dochodzić....
     
  15. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Najgorzej jak energetyka zrobi przepięcie i wszystko w domu usmaży... wtedy jest dopiero jazda :) A o odszkodowaniu można zapomnieć, bo twierdzą, że należy mieć w domowej rozdzielni zabezpieczenia przeciwprzepięciowe. Ale na szczęście takie przyjemności nie zdarzają się zbyt często.
     
Wczytywanie...

Poleć forum