1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czerwona dioda po zamontowaniu CoolRunnera!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adadak, Listopad 14, 2015.

  1. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ostatnio zachciało mi się przeróbki mojego Xboxa 360 (Slim), a więc zamówiłem CoolRunnera i wziąłem się za lutowanie. Luty wyszły mi bardzo dobrze, cyna idealnie siedzi na polach lutowniczych. Poskładałem wszystko, dioda na CoolRunnerze się świeci, ale Xbox po uruchomieniu przez sekundę świeci się na zielono i nagle zmienia kolor na czerwony, brak obrazu, nic się nie dzieje, nie pokazuje błędu.
    Co zrobić, żeby Xbox działał???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fiutex

    Fiutex Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2015
    Posty:
    213
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    zanieść do serwisu
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A z nandem coś robiłeś?

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
  5. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie, nic nie zrobiłem. Muszę go zaprogramować programatorem?
     
  6. Fiutex

    Fiutex Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2015
    Posty:
    213
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie warto przerabiać samemu
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odlutuj chip i zobacz czy konsola działa.

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
  8. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Już to sprawdzałem. Jak zaprogramować tą pamięć NAND?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Czyli po usunięciu chipa konsola nie działa? Jeśli nie ruszales nandu to konsola padła lub jest gdzieś zwarcie.

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
  10. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Konsola działa bez chipa ;)
     
  11. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wydaje mi się, że to wina mojego coolrunnera, to chyba klon.
     
  12. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    jak zalozysz sam chip, a nie odczytasz nandu, nastepnie nie wgrasz ecc wyciagniesz kluczy i nie wgrasz zmodyfikowanego nandu to tak bedzie.
     
  13. JeDaj

    JeDaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wydaje mi się, że problemem jest Twój brak doświadczenia w przerabianiu konsol. A dodatkowo także brak zrozumienia czytania poradnika. Chyba, że myślisz, że wystarczy przylutować chip i masz RGH? Jeśli tak, to polecam dużo poczytać o RGH zanim znów weźmiesz się za lutowanie chipa.

    Akurat lutowanie to jedna z najprostszych rzeczy w drodze do RGH o własnych siłach.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Po kolei:
    - odczytać nand minimum 2 razy
    - wgrać ecc
    - zaprogramować chip
    - przylutowac chip
    - odczytać cpukey
    - wygenerować nowy nand (freeboot)
    - wgrać nowy nand
    I konsola ma RGH.

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
    adadak lubi to.
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Czytałeś jakikolwiek tutorial odnośnie rgh....cały?...

    Wysłane z XPERIA T3
     
  16. adadak

    adadak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Zamówię programator i to zrobię. Jednak RGH to nie taka prostą sprawą jak mi się wydawało ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum