1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czerwona dioda xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez johnybiu, Wrzesień 19, 2013.

  1. johnybiu

    johnybiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Witam!

    Mam problem z konsolą, kiedy włączam ją pojawia mi się zielona dioda jaka powinna być a za chwilę pojawia się czerwona? Co to dla mnie oznacza? Proszę o pomoc!

    edit: dodałem filmik

    [video=youtube_share;kyN873mBwXM]http://youtu.be/kyN873mBwXM[/video]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Tzn. w GTA nie pograsz.
    A na serio to konsola na awarie, odczytaj kod bledu.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  4. johnybiu

    johnybiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Właśnie jest z tym problem, gdyż nie miałem możliwości zobaczenia błędu, gdyż mam czarny ekran.
     
  5. dadas123456789

    dadas123456789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    173
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Odczytwanie kodu :

    Jak odczytać kod błędu gdy święcą się 3 diody i nie ma obrazu ?
    Włączamy konsolę czekamy aż zaczną migać 3 diody

    - naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject.
    -Licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject
    -Zrób tak cztery razy

    Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3

    Przykładowo jeśli świecą się 4 diody -> 4 diody -> 1dioda _> 2 diody Jest to kod 0012

    0001 - 12V z zasilacza Problem z zasilaniem
    0002 - Problem z siecią
    0003 - Problem z napięciem GPU lub CPU
    0010 - Problem z lutami pod southbridge
    0011 - Przegrzanie CPU
    0012 - Przegrzanie GPU
    0013 - Przegrzanie Ramu
    0020\0023 - Problem z Bootowaniem
    0021 - Problem z Firmware np. po Flashu
    0022 - CPU nie odpowiada błąd CPU \Zimne luty po prockiem
    0030 - Problem z kontrola temperatury.
    0102 - Zimne luty pod GPU
    1003 - Błąd HDD
    1010 - Błąd HDD
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    SYNC + EJECT i licz diody

    Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3
     
  7. johnybiu

    johnybiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Zrobiłem tak i mruga mi całe kółko na zielono cały czas.

    Sorry za post za postem ale dodałem filmik z moim problemem.
     
  8. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zostaje ci serwis lub oddanie na gwarancje o ile ją masz. Odłącz wszystko i podepnij wszystko jeszcze raz. Oprócz dysku/pendrive. Jak nie działa dalej zostaje opcja serwis/gwarancja.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Trzymasz sync cały czas i naciskasz 4 razy na eject za każdym razem licząc diody.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. johnybiu

    johnybiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Z obserwacji diod kod błędu to 0100. Spakowana konsola i czeka na kuriera, który jutro przyjdzie.

    A poza tym możecie mi przybliżyć co to za błąd, itp, itd? Dodam, że mam slim.
     
Wczytywanie...

Poleć forum