1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Częstotliwość odświeżania w tv

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez czeski24, Marzec 25, 2009.

  1. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam.mam toshibe 32 hd ready i za nic sie nie moge doszukac w niec opcji zmiany czestotliwosci odswiezania (50hz\60hz), mozliwe ze jest na stale ustawione na jedna z tych?
    Podobno nie da sie ustawic z pozycji xboxa odsiwezania na 60 hz(tv podobno sam sie przelacza jezeli owa gra wymaga 60hz).Pytam sie bo podobno jak sie zmienia rozdzielczosc w X np na 720p to jest zapytanie czy zastosowac nowe ustawienia i a pozniej jest info ze obraz jest wyswietlany w 50hz i czy wyswietlany jest poprawnie i z tego co wyczytalem w necie to jezeli damy na NIE to obraz przelacza sie na 60 hz a jezeli damy na tak to zostaje przy 50hz.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    czeski24 jezeli moge w twoim temacie, to mam takie pytanie mam x na full hd ustawione i ty full hd i jak mam demo gry np hitmat to nie moze x odpalic bo chve przestawienia na 60hz i nie wiem jak to zrobic
    podlaczone przez hdmi
    w konsoli nic takiego nie ma jak zmaiana z 60 hz na 50hz i w tv tez nie ma?
     
  4. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    w konsoli w dashbordzie w ustawieniach napewno jest, a w tv to nie wiem i chyba odwrotnie z 50 na 60
     
  5. nEmEzIs

    nEmEzIs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    POdłącz konsole zwykłym kablem nie HDMI, wtedy pojawi ci się w menu konsoli opcja zmiany częstotliwości.
     
  6. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
  7. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    podlaczam zwyklym i nie ma nic na temat 60 hz
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Podłącz konsole do TV kablem Composite i wejdz Ustawienia konsoli->Wyświetlacz i tam masz TV PAL 50Hz i TV PAL 60Hz. :D
     
  9. withouteyes

    withouteyes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomża
    mam pytanie czy wszyscy macie przy kablu component (oryginał) mozliwość zmieniania przelacznikiem na HDTV lub TV bo ja mam taki patent i nie wiem czy jest sens podłączania przez HDMI jak jakosc przez component jest nawet lepsza...może to dlatego ze kupilem lipny kabel HDMI dalem az cale 30. co myslicie?
     
  10. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tez mam przelacznik miedzy hdyv a tv(tv dajesz jak masz starego ctr a hdtv jak podlaczasz pod np lcd)
     
  11. withouteyes

    withouteyes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomża
    no tak wiem, tylko ciągle mam zagwostke :) czy to jest najlepsza wydajność obrazu przez ten kabel czy przez HDMI(nie interesują mnie jakieś małe rożnice)
     
  12. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    co masz na mysli, ze obraz jest lepszy? Jaki masz tv/monitro?
    Cena HDMI nie ma wplywu na jakosc obrazu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum