1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czrno bialy obraz przedzielony na poł

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez zuzior, Luty 5, 2009.

  1. zuzior

    zuzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam problem z podłączeniem Xboxa 360 z dyskiem 60 gb (raczej nie zmieniany) do telewizora bodajże Panasonic TX-29AS1P 50 Hz ale nie jestem pewna czy to ten model czy tylko taki co wygląda tak samo. I ogólnie wszystko by grało gdyby nie to ze obraz jest czarno biały i przedzielony przez pól czymś jak by listwa (tak jak dla dwóch graczy tylko oba pola obsługuje jeden pad). Podłączyłam go do panela przedniego do gniazd koloru żółtego, białego i czerwonego (nie mam wejścia na zielony niebieski i czerwony). Ogólnie mam tego xboxa na 4 dni pożyczonego od koleżanki, ona ma taki sam tv jak ja i u niej śmigałam normalnie w Call of Duty. Czy mam coś pozmieniać w ustawieniach tv lub konsoli czy się pożegnać z pięknym weekendem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    TV ma 50Hz , a Xbox ustawienia na 60Hz . Zmien ustawienie , ale i tak wiekszosc gier nie bedzie dobrze chodziła . Czas zmienic starego kineskopowca .
     
  4. zuzior

    zuzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak zmienić te ustawienia? A co do kineskopowca, to na razie zaspokaja moje potrzeby, poza tym słyszałam ze na plazmach się wypalają elementy stale, a przy naszym rodzinnym użytkowaniu, dość szybko by się to stało :D
     
  5. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    A kto ci karze kupować plazmę? Większość użytkowników ma telewizory LCD, ale wiadomo; wy, ludzie niewiedzy myślicie, że telewizor LCD = plazma. Poza tym w plazmach, wypalały się elementy, owszem, ale nie na stałe, a po drugie, to było kilka lat temu, przy pierwszych plazmach.

    http://www.google.pl/search?hl=pl&c...ZX&q=telewizor+plazmowy+a+lcd&btnG=Szukaj&lr=
     
  6. zuzior

    zuzior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wypraszam sobie! :p nie jestem człowiekiem niewiedzy, tylko mam braki w pewnych dziedzinach :D, a co do tego ze LCD i plazmy, to nie mam pojęcia czym się różnią bo na razie mi to nie jest do niczego potrzebne, ale wiem ze plazma to nie LCD. A wracając do tematu, to mam rozumieć ze te ustawienia zmieniam w tv, tylko jak? Po prostu klikam na pilocie w ustawieniach i tam szukam? Czy to wymaga raczej skomplikowanych działań jak wzięcie śrubokręta i młotka i zaglądnięcia do środka (nie czuje kiedy rymuje :cool: ) ?
     
  7. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie, zmieniasz to w ustawieniach konsoli, a dokładnie w Ustawienia konsoli>Wyświetlanie.
     
  8. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Tylko ze w niektorych grach i tak ci to nie pomoze !
     
  9. play69

    play69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dziwnym trafem mam lcd 50hz i nie mam problemu z zadna gra :|
     
  10. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Pierwszy raz słysze zeby LCD miał 50hz
     
  11. play69

    play69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no niestety ma :) tak czasami bywa i dodam ze jest to panasonic jaki model nie powiem bo siedze w pracy i nie mam wgladu ;)
     
  12. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to jak wrócisz z pracy podaj nam model tego LCD - jesteśmy strasznie ciekawi
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    napewno ma wiecej niz 50 hz (moze jak zwykle - czesty blad, podajesz wartosc napiecia nie odswiezania)
    kazdy lcd lata przynajmniej w 60 hz (zalezy w jakies rozdzieloczosci) ale i tak powinien sie odpalic normalnie (u mnie pokazuje xbox ze lcd nie supportuje takiego odwiezania ale i tak działa)
     
Wczytywanie...

Poleć forum