1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czujnik położenia iksa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez TomalasPL, Styczeń 6, 2010.

  1. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    Siemka
    Mam taki wkurzający mnie bardzo problem z xboxem a mienowicie mam zwalony czujnik położenia i ciągle jest na drugiej kresce a powinno na tej pierwszej chociaż czasem wariuje i co chwila zmienia położenie.
    Już machałem nim itp. żeby coś sie tam przestawiło ale to nic niedało(oczywiście bez płyty w środku machałem :D)
    I czy da sie to jakoś naprawić bez wysyłania na gware?(wymienić do sklepu xboxa już niemoge bo mineły 2tyg od zakupu), czemu wogle tak sie dzieje? A może jakoś wziąść ten czujnik w środku i obrócić czy coś no niewiem nawet niewiem jak te czujnik wygląda prosze o pomoc bo niedługo mój xbox wyląduje za oknem .:mad:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xman

    xman Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na twoim miejscu bym nie kombinowal, wysłał bym konsole na gwarancje, naprawią ci ją i dalej bedziesz mial gwarancje, grzebiac samemu stracisz ją
     
  4. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hm. mam ixa od 2-3 tygodni ale niewiem o jakim czujniku mowicie ? gdzie to zobaczyc o co chodzi ?:D
     
  5. rafti

    rafti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jest cos takiego jak odpowiedzialnosc sprzedawcy za wadliwy towar i masz wg prawa pol roku na zwrot/wymiane sprzetu bez podawania przyczyny, gdyz nie spelnia Twoich oczekiwan. Jak sprzedawca bedzie cos mowic to proponuje przede wszystkim przygotowac sie w wydruki przepisow a w ostatecznosci jest jeszcze rzecznik praw konsumenta :D ale najpierw sprawdz bo z nowym rokiem rozne nowe rzeczy wprowadzaja i moze cos sie zmienilo.
    Gwarancja a odpowiedzialnosc to dwie rozne kwestie nie daj sobie wmowic ze to jedno i to samo. Bylem sprzedawca co prawda nie konsol a tel kom w pl sieci (bez reklamy :) ) i wiem jak ucza...
     
  6. slimak_110

    slimak_110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowe Miasteczko
    po co sie patyczkowac masz gware ? wysylaj!
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ja bym wogole nic nie robil. mi kiedysk tak konsolka swirowala, potem samej jej przeszlo.
     
  8. rafti

    rafti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    szkoda gwarancji czas i wpis w gwarancji lepiej skorzystac z tego co pisalem wyzej od reki i nowa konsola
     
  9. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hm. mam ixa od 2-3 tygodni ale niewiem o jakim czujniku mowicie ? gdzie to zobaczyc o co chodzi ?:D , moze ktos odpowiedziec ?:D bo pewnie nawet nie zauwazylem o co chodzi bo xbox 360 u mnie jest caly czas w pozycji pionowej
     
  10. alan1008

    alan1008 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co daje ten czujnik?
     
  11. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    Czujnik to to że jak weźmiesz konsole na poziom to ci sie zmieni miejsce tego światełka co jest na okoł oi odwrotnie
     
  12. Nware

    Nware Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czujnik położenia można usłyszeć jak poruszasz konsolą w powietrzu, słychać taką kulkę w małym plastikowym kwadracie. Poobracaj konsolą o 360 stopni, czasami ta kulka nie styka. Możesz nawet przy włączonym, tylko żeby nie było płyty w środku.
     
  13. alan1008

    alan1008 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aaa tam malo potrzebny bajerek ;D
     
  14. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    alan1008/mało potrzebny ale za to jak cholernie wkurzający :/
     
  15. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    A możecie mi powiedzieć w czym to przeszkadza że ten czujnik wariuje ? Mój kolega taki problem ma i nie zgłasza to do M$ bo po co przeszkadza wam to pad działa gry też wszystko ok niech sobie przeskakuje. Oczywiście to moje zdanie :)
     
  16. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czy to chodzi o swiatelka od padow ? bo np, powiedzmy ze jak konsola lezy to sa 4 swiatelka na 4 pady 1,2,3,4 i jak na lezaco jest podlaczony jeden pad to bedzie powiedzmy swiecic swiatelko nr 1, a jak sie konsole postawi to wychodzilo by ze swieci wtedy swiatelko nr. 2 , a swiatelko nr 1 wtedy bylo by swiatelkiem 4 pada ??
     
  17. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Chodzi mu o to, że np:
    Konsola stoi pionowo:
    Włączasz pada i powinno świecić się pole nr 1 - lewy górny, a świeci mu się pole nr 2 - prawy górny czyli czujnik wykazuje tak jak by konsola była położona poziomo choć tak nie jest...
    mam tak samo i się tym nie przejmuje... też próbowałem machać itp ale to nic nie dało, a nie będę się bawił w naprawę lub gware bo to i tak mi różnicy nie robi czy się świeci z jednej strony czy z drugiej...
     
  18. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    tak z tymże o to w czujniku chodzi że gdy obrócisz konolą t ozawsze ma sie palić 1 pierścień a u mnie jest zwlaone i pali sie na drugim mimo grania na tylko jednym padzie i tak zawsze 2gi pierścień
     
  19. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a czy czasem nie jest tak ze konsola pracuje inaczej na pionowo i poziomo? Bo chyba tak, glownie chodzi o naped. A jezeli konsola nie wie gdzie stoji lub zle pokazuje to moze sie cos stac... bo niby po co to? Tylko po to zeby sie swiatelka zmienialy? No chyba nie
     
  20. Nware

    Nware Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety tylko po to by diody zmieniały pozycje. Diody są całkiem ważne jak dostaniesz ROD'a :p wtedy odczytujesz z nich kod błędu.
    Mi czasem jak gram to przeskakuje z pierwszej diody na drugą, wtedy odruchowo spojrzę na te diody co mrugnęły i tracę koncentracje w grze(jak ścigam w Forza 3 szczególnie wieczorem jak jest już ciemno to przeszkadza) i wtedy stukam w biurko i wraca na led1. Ale najlepiej obrócić konsolkę jak nie ma płyty w środku, żeby się kulka ustawiła.
    Pewnie tak się dzieje gdy księżyc jest po naszej stronie i jest zmiana grawitacji :p
     
  21. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    OK ja mam teraz tak sie zrobiło że cały czas jest na 1szym pierscieniu i dopiero po otworzeniu tacki zmienia położenie, czy to cośz tacką ma wspólnego że jak tylko sie ją otworzy to już zmienia położenie na to złe :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum