1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy adapter jest konieczny?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kralek96, Czerwiec 19, 2010.

  1. Kralek96

    Kralek96 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Witam. Mam pytanie odnośnie tego czy, aby w xboxie był internet i działała usługa xbox live jest potrzebny adapter? Posiadam jbc. router. I czy adapter podpina się do routera czy (niestety) do komputera? Z góry dziękuję za odpowiedź!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Podpinasz pod wejscie z tyłu routera takie (na obrazku żółte):

    [​IMG]

    kabel ethernet:

    [​IMG]

    ... i nie potrzebujesz wireless adaptera od M$
     
  4. Kralek96

    Kralek96 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
  5. JohnnyX

    JohnnyX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie.
     
  6. Kralek96

    Kralek96 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    a gdzie kupić ten kabel ethernet? i ile kosztuje?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  8. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
  9. Sniko

    Sniko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    idź do pierwszego lepszego komputerowego i Ci zarobią ile metrów chcesz 1m=1zł + RJki 1zł
     
  10. Kralek96

    Kralek96 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Dzięki wszystkim. Jablo33 dobrze, że powiedziałeś o tym krosowanym.
     
  11. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Do routera to obojętne czy cross czy prosty. U mnie na takim i na takim konsola chodziła (niestety :ban). Za to ma znaczenie jak pod kompa podłączasz. Wtedy tylko cross.
     
  12. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Kabel crossowany musi być wtedy gdy łączysz ze sobą 2 karty sieciowe... np 2 komputery ze sobą lub xboxa z pc
    A do routera to wystarczy zwykły ethernet, ale cross też będzie działać :)
     
  13. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Oj, to wielkie sorry, że wprowadziłem w błąd. Myślałem, że crossowany jest konieczny, by internet był w X'ie.
     
  14. Kralek96

    Kralek96 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Zamówiłem ten kabelek tylko mam nadzieję, że ten który mam w domu jest zepsuty, a nie coś złego dzieje się z konsolą. Ten, który mam w domu podłączyłem do xboxa i routera i nadal w xboxlive pisało, że wystąpił błąd połączenia spróbuj później ;/
     
  15. Kralek96

    Kralek96 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    kurcze no nie wiem co robić ;/
     
  16. Raid

    Raid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na razie czekaj na nowy . Jesli zrobiles wszystko tak jak Ci napisalismy powinno byc wporzadku , mozliwe ze jakis wadliwy kabel .
     
  17. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Ja w starym Xboxie też miałem jakiś błąd połączenia i nie mogłem się z live połączyć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum