1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy aktualizacja usunie mi przeróbkę?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez JaZz, Listopad 12, 2012.

  1. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Wciąż te same tematy z tym samym zapytaniem.
    Założyłem ten wątek żeby tego uniknąć.

    Na początku wytłumacze Wam o co w tym chodzi.
    Aktualizacja dasha do 2.0.13146.0 nie usuwa przeróbki tylko robi reflash napędu do nowego, oryginalnego FW który obsługuję format XGD3. M$ nie zrobił tego "na złość" piratom!

    -- Jeżeli masz dash niższy lub równy 2.0.12625.0 aktualizacja "usunie" przeróbkę

    -- Jeżeli masz dash wyższy lub równy 2.0.13146.0 aktualizacja nie "usunie" przeróbki

    Teoretycznie jeżeli napęd posiada LT 2.0 lub wyżej też nic się nie stanie.

    UWAGA!

    Połączenie z XBL spowoduję cichą aktualizację.

    Dash 2.0.14699.0 zawiera cichą aktualizacje po której gry XGD3 i XGD2 z AP 2.5 mogą przestać działać na LT 2.0 (nie tyczy się napędów: Hitachi 32, 36, 40, 46, 47, 58, 59 (LT 2.0) i Samsung TS-H943 (LT 2.1))
    Jest na to sposób http://xboxforum.pl/artykuly-31/por...-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce-109975/ lecz nie wszystkie gry działają, a najnowsze to szczerze wątpię (nie wiem, nie próbowałem).
    Oczywiście LT 3.0 rozwiązuję problem.

    lista i opis aktualizacji:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_system_software
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dziraja3

    dziraja3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha , czyli z tego wynika , jeśli mam : D:2.0.13604.0 to nie usunie mi przeróbki aktualizacja?
     
  4. Łukasz Masorz

    Łukasz Masorz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam pytanko czy jezeli mam D:2.0.8955.2 i zaktualizuje to strace przerobke?
    albo to na co patrze na xboxie to niejest wersja DASHA
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: Czy aktualizacja usunie mi przeróbkę?

    Tak będzie ofw.


    HTC Desire HD @ Tapatalk 2
     
  6. Łukasz Masorz

    Łukasz Masorz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. doggy69

    doggy69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem nowym użytkownikiem xbox 360 i mam parę pytań. Ogólnie nie mogę się połapać z tym wszystkim... Mam przerobionego xboxa - gry chodzą pod LT 2.0 wg brata - jego działają na moich i na odwrót. chciałem się dowiedzieć czy mogę zaktualizować dasha chociażby przez pena, bo wiele gier które mam wymaga takiej aktualki, min dirt3, fifa12. Mój dashboard: 2.0.12416.0. Sorry jeśli temat poraz tysięczny się powtarza, ale każdy kto tu pisze ma trochę inny profil sprzętowy. Pozdrawiam
     
  8. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Czy aktualizacja usunie mi przeróbkę?

    Usunie reflash był 13146 a następną aktualka spi zakładała.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  9. doggy69

    doggy69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to co byś poradził? jest jeszcze jakaś opcja czy tylko lt3 i nowy dash?
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Czy aktualizacja usunie mi przeróbkę?

    Lt3.o to chyba najlepsze wyjście.
    Nie masz 2.0 ,coś niżej masz nie pamiętam już jak to było.
    Stare gry będą działać.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  11. zysiak

    zysiak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam LT 3.0 i dash 2.0.14719.0 czyli zniknie mi LT czy nie ? Bo już nie kapuję :|
     
  12. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: Czy aktualizacja usunie mi przeróbkę?

    Nie nic nie zrobi.

    Wyżej masz dokładnie napisane.

    HTC Desire HD @ Tapatalk 2
     
  13. mateusz89x

    mateusz89x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Mam dash'a 16202 i lt 3.0 czyli dosc nowego i po podlaczeniu kinecta napisalo ze trzeba zaaktualizowac do poprawnego dzialania. Moge zaaktualizowac bez problemu tak zeby nie usunelo przerobki?
     
  14. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Śmiało. Sam niedawno aktualizowałem i nic nie usunęło. ; )
     
  15. zysiak

    zysiak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jeżeli mam starszy dash, to moge wgrać nowszy przez pendrive potem machnąć przeróbke na lt 3.0 i podłącyzć kinecta i zaktualizować ?
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    możesz
     
  17. fen1x

    fen1x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    55
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
    Teraz wyskakuje mi jakaś aktualizacja dostępna tylko przez XBOX Live - pierwszy raz podłączam konsolę po sformatowaniu pamięci i zrobieniu flasha, instalować?
     
  18. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Jak masz najnowsze lt to tak
     
  19. fen1x

    fen1x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    55
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łomża
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    to śmiało
     
  21. Grzecho

    Grzecho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Śmiało aktualizuj . :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum