1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy Amerykański Kinect działałby na Europejskiej konsoli?

Temat na forum 'Kinect' rozpoczęty przez MrDraiger, Listopad 7, 2010.

  1. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Witam, zrodziło się takie pytanie, bo cena Kinecta w Polsce to 650zł, a w Ameryce 150$ po sprawdzeniu kursu jest to 420zł! + przesyłka (właśnie nie wiem ile) można zaoszczędzić nawet 200zł. Tylko że kinect to jest elektronika, nie jest on czasem robiony w systemie PAL I NTSC (wiem, być może to głupie pytanie) i czy zasilacz (wiem, ci co mają Slimy nie mają z tym problemu ale ja mam Elita) pasowałby do Europejskich wejść jeżeli nie to gdzie dostać zasilacz na europę? (W sumie na allegro powinni sprzedawać Ci którzy mają Slimy, bo im to nie potrzebne). Bo jeżeli można z Ameryki z przesyłką ściągnąć Kinecta za ok 450zł to czemu by nie skorzystać? Tylko jak sprawa stoi z systemem i zasilaczem? Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onielen

    onielen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    żeby działało musisz kupić transformator ~100
    Gry u nas są w systemie PAL czyli tak jak w xboxie amerykańskim czyli na NTSC nie będą działały.
    W skrócie: Nie kupuj
    Zresztą przesyłka kosztuje ok. 100złotych
     
  4. Nexx

    Nexx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    zobacz w UK, tam tez o wiele tańsza elektronika. Albo nawet na amazon.de, z przesylka mniej problemu bedzie
     
  5. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
  6. Le Nino

    Le Nino Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sępopol
    Z tego co pamiętam,kilka miesięcy temu czytałem,że amazon nie wysyła przesyłek do polski.
     
  7. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Dzięki za odpowiedzi, speszyliście mnie z kupna z USA :D W Anglii za Kinecta chcą 585zł + przesyłka (po obliczeniu kursu) to ja w necie w PL znajdę taniej chyba :p a u Niemców za te ich euro to wychodzi aż 770zł :O To ja chyba pozostanę przy Polsce i allegro, jak będzie spory napływ gotówki (święta coś :D) to być może ukulam na kinecta :p Jak ktoś ma coś do powiedzenia w tym temacie to zapraszam :)
     
  8. onielen

    onielen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    lepiej po premierze poczekaj na pierwsze recenzje i się zastanów czy warto kupować.
     
  9. brejhart

    brejhart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Od jakiegoś czasu Amazon z UK wysyła zakupy do Polski za darmo, o ile kwota zakupu przekracza 25 funtów.
     
  10. plucik_rop

    plucik_rop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ropczyce
    Sorry, ale co wy w ogóle pierd***cie ?! Aż mi się nóż w kieszeni otwiera. Paczka z USA [załóżmy Chicago], morska idzie MAX cztery i pół tygodnia, i celnik nie sprawdzi ci tego i dorzuci VATu. Najwyżej może to oclić a to już inna bajka. Cena to na pewno nie 30/40USD. Nie wiem ile waży takie pudełeczko z Kinectem, ale wszystko wam powiem jak już zdecyduje się czy sam kupię czy nie. Na pewno kupię w stanach bo minimum 150PLN będę do przodu. A co do tematu to też sam byłem ciekaw tych NTSC i PAL. A transformator nie kosztuje 100zł nie żartuj nawet. Nie dam sobie uciąć głowy, ale wydaje mi się, że wystarczy kupić "końcówkę" i tyle. Mam w domu masę sprzętu ze stanów, i ok. 85% ma czysto napisane z tyłu: "110V-240V. Wnioski wyciągnijcie sami :p
     
  11. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ja dodam że kupowałem kiedyś koszulki z oficjalnego sklepu Valve i nałożyli na mnie tyle opłat że wyszło 3 rzay więcej niż te koszulki warte.
     
  12. Gorsag

    Gorsag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Przesyłka przesyłką, nawet jak za 30 $ ogarniesz to spoko, ale cło Ci dowalą ;] i po oszczędności, wychodzi na styk. Nie ma też co kupować z allegro! W MediaMarktach i innych takich są za 599 z WSZYSTKIM (wersja BOX) co potrzebujesz :) Sam kupiłem i jest spoko :) Co do cła to akurat widziałem jakie są stawki i może być całkiem drogo. Też się zastanawiałem nad kupnem z USA, ale to nie daje korzyści ;] Po prostu sie nie opłaca aż tak, jakby sie zdawało :)
    Pozdrawiam
     
  13. Daram

    Daram Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moje pytanie jest takie, czy kinect z USA działałby na PALowskiej konsoli?
    Czy jeśli tak to gry na Kinecta musiałyby być NTSC czy PAL?
     
  14. barto52

    barto52 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    ja mam kinecta z USA wszystko śmiga aż miło ( zasilacz ma zakres od 100~240 ) wystarczyła zwykła przejściówka (konsola w syst. PAL), gra dołączona z kinectem w systemie NTSC o dziwo działa, na dodatek w języku polskim (polskie napisy w grze, menu po polsku) tym samym wnioskuję iż język zależy od regionu konta...
     
  15. onielen

    onielen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Gry z ameryki ci będą działać ale za to w Polsce już nie wszystkie gry będą śmigać.
     
  16. barto52

    barto52 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    posiadam prawie wszystkie dostępne obecnie gry na KINECT w sys, PAL ( brak może 3 tytułów ) i wszystkie działają bez najmniejszego problemu z KINECTEM z USA, tak więc komentarz kolegi *onielen jest błędny

    pozdro
     
  17. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    yyy ale tak na logike ..... co ma NTSC do PAL w samym kinekcie ??

    co to kamera ma inne odswiezanie wtedy czy co ??? :D
    jedyna roznica bedzie gniazdo zasilania.

    to tak samo jak bys chcial kupic kamere czy aparat ze stanow ... co za roznica PAL czy NTSC obraz taki sam widzi.
     
  18. barto52

    barto52 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    dla mnie tez to jest normalne, ale może nie wszyscy się na tym znają więc udowadniam na moim przykładzie że wszystko działa :)
     
  19. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa

    czyli u Ciebie kinect z usa śmiga z konsolą z europy?
     
  20. wilma

    wilma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kinect i konsola

    Potwierdzam to co kolega kilka postów temu napisał, kinect z usa działa w Polsce z kupioną w polsce konsolą, nie ma problemu z żadnymi grami itp., wersja Kinect Adventures dołączona do Kinecta była w wersji NTSC ale również śmiga na mojej konsoli i to w wersji Polskiej!!! Zasilanie w mojej konsoli nie miało znaczenia bo to wersja Slim czyli kinect bierze zasilanie z konsolki. Nie powinno też być problemu z cłem, z tego co wiem wartość do 300$ jest wolna od cła, ja przywiozłem sam i cła nie płaciłem.
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ty co archeolog

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum