1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czy bardzo zle zrobilem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skodi, Listopad 14, 2010.

  1. skodi

    skodi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam z ciekawosci zaczalem sobie sprawdzac mojego xboxa... i wlasnie wydaje mi sie troszeczke lipa...
    mianowicie..
    1.) mianowicie po zasilaczu 203W, wejsciu zasilania, i 12V z tylu na naklejce, stwierdzilem ze mam "najstarsza" plyte glowna.
    2.) nie mam hdmi, zamierzam kupic 32 cale hd ready.
    3.) konsola jest niezbanowana.
    4.) i mam dwa biale kabelki od napedu plyt to raczej niezle.
    5.) kosztowala mnie ona kolo 470 pln, pudelko wszyskie kable, 9 gier oryginal, dwa pady. dysk 60

    pytania:

    1.) bardzo zle z ta plyta?
    2.) duza bedzie roznica obrazu w graniu? mam componetna.
    3.) ----
    4.) nie intereasuje mnie to.
    5.) CZY BARDZO ZLE ZROBILEM ZE TA WLASNIE KONSOLE KUPILEM?

    6.) PYTANIE KULMINACYJNE, Wymieniac ja na nowszy egzemplarz? z hdmi? nowsza plyta, lepszym napedem? doradzcie prosze co mam zrobic? jak z tymi pytaniami?

    z gory dziekuje Damian
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1.Podaj rocznik bo było kilka płyt co ma zasilanie 203W Zephyr,Xenon,(i chyba) Opus
    2.Zależy czy gracz w starsze gry a te dzisiejsze
    3.-----
    4.mnie tez
    5.Tak. Jesteś podatny na 3rrod
    6.Ja na twoim miejscu wymieniłbym się na płytę Jasper gdyż jest w 99% pewny że 3rrod'a nie dostaniesz
     
  4. skodi

    skodi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jesli rocznik jest z tyłu na naklejce takze, to jest to 21-08-2008. wiec jaka to jest plyta i czy bardzo awaryjna?

    co do zmiany plyty to chyba nie wchodzi w rachube, mieszkam aktualnie w angli, i jak sprzedaja plyte główna to dochodzi cena prawie do takiej jaka dałem za ta kasole, wiec raczej chyba nie oplacalne.

    Moze tak mysle ze bedzie lepiej. Poprostu bede sobie grywał w gierki, a jesli bedzie rrood, to wtedy pujdzie na sprzedaz jako czesci, i kupi sie nowa, bardziej myslac co sie kupuje. Zle mysle?

    A wielka róznica jest na nowszych grach? bez Hdmi?? ;/ a jak wstawie plyte jak w obudowie nie ma "dziurki" na hdmi? rozcinac obudowe? hmmm jesli ktos by to zobaczył, nikt nie kupi jej potem ode mnie w takim stanie...tak zle i tak nie dobrze. Doradzcie cos.

    Najwazniejsze róznica w grach czy duza? bo jesli bez hdmi nie bede mógł przeczytac tak jak teraz niektórych literek, tak jak na tv co mam, to lepiej to sprzedał całe i kupie nowe.
     
  5. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Powinieneś mieć falcona (na naklejce 14,2A), czyli nie ma tragedii ale rewelacji też nie ma... najlepsze są jaspery lub slimy(które są zbyt krótko na rynku żeby mozna było mówić ze udane..)
    Podłącz sobie pod TV nowy(jak juz zakupisz), jak bedzie ok po komponencie to zostawisz Xboxa a jak nie to opychaj i kup jaspera lub slima.
     
  6. skodi

    skodi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na naklejce jest 12v, wiec nic nie pasuje... dobra zrobie jak piszesz, zakupie tv powinienem w przyszła sobote, zobacze poogladam, ocenie, moze zostawie moze sprzedam, ale wielkie dzieki za odpowiedzi. pomogliscie bardzoo.
     
  7. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zaraz za 12V jest podane natężenie w Amperach
     
  8. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    stary słuchaj , na każdym xboxie pisze 12V ... ale co piszę dalej ?

    ImageShack: Host and Share your Photos and Videos - xbox360hdmi.jpg <--- Co piszę dalej ? tak jak tutaj 16,5A ? Czy 14,2A ? (czerwone ! nie zwracaj uwagi na zółte)

     
  9. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To chyba masz plyte Opus (falcon bez hdmi).
    Jak naprawde 2008 to nie jest zle sam mam 2008 - falcona i smiga az milo :)
    I na kablu Component Hd/AV bedziesz mial grafe jak na HDMI a wyciecie dziurek w obudowie nie pomoze bo konsolka i tak nie ma tego wejscia.
    Maniak - Zephyr mial HDMI tylko xenon nie mial hdmi,a jasper ma i AV i HDMI..
     
  10. popo1993

    popo1993 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A tam sie podniecacie ja mam xboxa z 2006 roku z tym całym 16,5a i jeszcze nie miałem roda :D
     
  11. voytas

    voytas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    jak masz napisane 12V i 14,2 A to nie jest źle. Szkoda, że za taką cenę kupiłeś bez HDMI. Troche plama.
     
  12. DELTA spliff

    DELTA spliff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wronki
    Oooo...! to najlepsze jeszcze przed tobą. :D

    odpowiednie używanie konsoli ma też dużą role. sam obecnie mam falcona (trza go będzie niedługo godnie pożegnać na rzecz slima z kinectem) trzymam go w poziomie przedmu****e co jakiś czas i na prawdę nie miałem najmniejszego problemu.

    co do tv pocieszę cię tym że i tak gry chodzące w legendarnym full hd (1080p) można policzyć na palcach jednej ręki więc szłu nie ma oprócz trochę gorszych barw i rozpikselowanego dasha to raczej różnicy nie odczujesz bo nie stety większość gier chodzi w rozdziałce 720p czyli w rormacie rozdzielczości componenta
     
  13. skodi

    skodi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra, juz wiem mam 16,5a... wiec pierwsza generacje, troche lipa... Kupiłem tv... i co ?? nic, opcja hdtv nie działa, jest zablokowana, poczytałem i musze miec kabel z przełacznikiem HDTV -TV w moim kablu nie ma tego przełaczniku, dlatego nie mam 720p? co zrobic kupic nowy kabel? musi byc od MS czy moze byc jakis zwykły HD??

    pomozci szybko bo wybieram sie za nieługo do sklepu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum