1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy czasem konsola wam się zawiesza?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gornik92, Styczeń 25, 2012.

  1. Gornik92

    Gornik92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Podkarpacie
    Czy zdarza się waszej konsoli czasem zawiesić w trakcie intensywnego, długiego grania? Mam od miesiąca xbox 360 slim 4GB i podłaczony dysk 20GB ze starej konsoli, konsola przerobiona. Od początku użytkowania zdarzyło mi się, że konsola zawiesiła się może z 5 razy, większość zdarzało się podczas loadingu, że po prostu głos leciał ale gra nie chciała wejść do gameplayu, najczęściej wystarczyło wyjść do interfejsu głównego xboxa. Jak zdarzyło mi sie cos takiego to zawsze grałem z płyty więc podejrzewam, że to ich wina, gry oczywiscie nagrywane na verbatimach. Ale dzisiaj się troche zaniepokoiłem ponieważ grałem sobie w saints row 2 może ok 2h(gra zainstalowana na dysku konsoli!), wcześniej w batmana ok godzinki czasu i konsola nagle złapała freeza, głos i obraz stanęły, nie mogłem nic zrobić, tylko zresetować konsole. Po włączeniu troche głośniej zahuczała ale po chwili ucichła. Co wy na to? Zdarza wam się czasem taki zwis na waszych slimach? Czym to jest najczęściej spowodowane i czy mam powody do obaw? Może po prostu za długo grałem albo jak to w każdym urządzeniu czasami się zatnie? Może trochę przesadzam bo gra w samym gameplayu może zaciela sie 2 razy ale wole sie upewnic bo miałem kiedys xboxa 360 z płytą główna falcon i mi padł na RRODA...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    To normalne ze konsola czasem sie zawiesi. Bez paniki.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. Gornik92

    Gornik92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Podkarpacie
    A co jaki czas robić konsolce przerwy tak żeby się nie przegrzała? Tzn ile maksymalnie powinna/może być włączona żeby jej za bardzo nie przeciążać?
     
  5. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Wg mnie niema potrzeby. Moj poprzedni falcon byl cale wakacje katowany w gta4 po 12-14h i tylko kilka razy sie zawiesil.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  6. kutafonizator

    kutafonizator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zawsze możesz kupić jakąś podstawkę chłodzącą
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    takie gadżety nic nie dają
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Włączanie i wyłączanie często sprzętu tez nie zalecane..
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Albo masz dysk z bad sektorami albo zapchanym cache.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  10. HadesDT

    HadesDT Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spokojnie ja użytkuje swojego slima 250 GB od ponad roku i może z 5 razy mi się konsola zawiesiła, tak więc nie ma co się martwić to chyba normalne.

    Pozdrawiam.
     
  11. dareckas

    dareckas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Podpinam się, mam konsolkę ok 3 tygodni i wczoraj grając z 5h chciałem zmienić gierkę na GOW3 i po pierwszych logosach obraz czarny i tak stoi, próbowałem jeszcze 2 razy i to samo a dodam że wcześniej już uruchamiałem GOW3 i pograłem chwilkę, wywaliłem grę z dysku konsoli, wyczyściłem pamięć podręczną i jazda z płyty ale dalej to samo, nagrałem znowu na dysk i jak na razie uruchamia się. W czym tkwi problem? bad sektory w nowej konsoli? cache czyściłem, może słabej jakości verbatimek?
     
  12. ulan

    ulan Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ZBI
    Mi konsola się wiesza po tej nowej aktualizacji (mam nie przerobioną) nie zawsze ale od aktualizacji zwiesiła mi się chyba z 6 razy :/
     
  13. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    mi tez sie czasem wieszala ale po aktualizacji mam wrazenie ze jest bardziej zamulona.obaj z bratem mamy slim 250 nie przerabiane i tak samo dzialaja.
     
  14. dareckas

    dareckas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Co do zwieszek to faktycznie były i chyba będą. Wcześniej miałem wersję Arcade i też mi się zawieszała czasami, teraz Slim i również się zdarzyło a co do gry o której pisałem wcześniej to sam obstawiam źle nagraną lub uszkodzoną wstawkę bo zawiecha robi się w tym samym momencie i niezależnie czy z płyty czy z dysku. Trzeba próbować różnych płyt bo nawet te WSPANIAŁE Verbatimy czasami nie są takie wspaniałe
     
  15. tomo89pl

    tomo89pl Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Posiadam wersje Arcade 2.01b wczęsniej 1.91 LT+ chociaż nie gram na niej często, to kiedy już znajde czas z reguły z kolegami gramy po 7-8h i do tej pory nie było problemu z zawieszaniem. Wydaje mi się, że ma na to wpływ to jak się eksploatuje i serwisuje konsole. Jednym problem jaki mam z Arcade to czasem po przenoszeniu konsoli trzeba odłączyć dysk aby konsola go wykryła.
     
  16. Gornik92

    Gornik92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Podkarpacie
    Te zawieszki są chyba normalne tak samo jak sie gra na pc i gra też sie potrafi zawiesić albo wywalić do pulpitu z błędem. Plytkę z Saints Row 3 mam troche porysowana i po jakimś czasie potrafi coś sie dziać np z poruszaniem postaci. Z dźwiekiem miałem od samego początku problemy w tej grze np nie bylo słychać klaksonu, odgłosu wybijanej szyby albo w jakis 2 misjach muzyka sie przycinała. Problem zniknął jak zainstalowałem gre na dysk. Wychodzi na to, że po prostu jak płyta jest troche porysowana to zaczynają sie problemy i jeżeli sie che grac z płyty trzeba po prostu o nie dbać ale jak wiadomo laser też je troche rysuje(przynajmniej tak mi sie wydaje. Mam też gre COD Modern Warfare 3 nagranej na płycie Platinium i zawsze w trakcie wyświetlania loga producenta na poczatku konsola wywala żeby przeczyścić płyte, patrzac na nia od spodu nie ma na niej wiele rys i mam gry które są bardziej porysowane i jakoś bez problemu w nie gram. Jak instaluje na dysk to przy 50% wywala błąd. Dlaczego tak sie dzieje? Może po prostu mój napęd nie trawi płytek platinium? W sklepie tam gdzie przerabiałem mówili mi żeby nagrywac na płytki nie gorsze niż Platinium.
     
Wczytywanie...

Poleć forum