1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy da sie podłaczyć SATA do SATA II?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Razor3100, Luty 11, 2009.

  1. Razor3100

    Razor3100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam!
    Kupiłem taki kabelek ze złączem SATA aby podłączyć dysk do xbox 360.
    Czy da sie podłączyć te złącze SATA do dysku z wejściem SATA II?
    Za odpowiedzi serdecznie dziękuje ;)
    Był już chyba taki temat ale nie udzielono w nim odpowiedzi na moje pytanie ;/

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a to zlacze sata i sata II czyms sie roznia?? wg mnie nie
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Do jakiego dysku chcesz podłączyć ten kabel ?? BEVS przecież posiada interfejs SATA pierwszej generacji.
     
  5. deco_23

    deco_23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sory że się komus wpierd... w temat ale właśnie myślałem nad zakupem takiego kabla. I mam dosłownie jedno pytanie czy po tym jak podłączymy przez niego dysk to będzie już można instalowac gry czy potrzeba jeszcze instalowac jakies sterowniki?
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jeszcze musisz dysk przerobic
     
  7. deco_23

    deco_23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha a czy można to zrobic w domu czy w jakims "serwisie" ?
     
  8. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  9. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów



    a to przypadkiem nie jest IDE 2,5 ? :confused:
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jakie IDE, zwykłe sata z zasilaniem na jednym złączu.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    oryginalny microsoftowy wynalazek
     
  12. Pabis

    Pabis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pisz
    Da rade podlaczyc Sata II dziala wstecz czyli ogranicza transfer aby dzialalo jak normalne Sata : ) tak chyba jest na PC nie wiem jak tam :D
     
  13. foks

    foks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bez żadnych problemów można podłączyć, SATA II działa wstecz tylko transfer danych będzie taki jak w SATA I
     
  14. Razor3100

    Razor3100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sory chłopaki. Faktycznie jest na dysku złącze SATA 1,5GB .
    Miałem kupić od kumpla ten dysk i wiedziałem ze on miał go pod kompem podłączonego pod SATA II a teraz jak go przyniósł to jest faktycznie złacze SATA i SATA II.
    Dzięki .
     
Wczytywanie...

Poleć forum