1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy da się połączyć XONE kablem LAN, mając tylko modem Huawei USB E3131?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ChickinDroid, Kwiecień 29, 2015.

  1. ChickinDroid

    ChickinDroid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, nigdy w życiu nie miałem konsoli. Posiadam internet w PLAY i oczywiście wbudowaną kartę LAN. Nie mam Wi-Fi. Zamierzam kupić XBOXA z Wiedźminem 3 w postaci kodu. Pytania:




    1. Pierwsze pytanie jest jak w temacie.
    2. Jeżeli się nie da to w takim razie czeka mnie kupowanie modemu, czy routera Wi-Fi, tak?
    3. Grę będę musiał pobrać, a ja mam limit pobierania danych. Mógłbym iść do rodziców, bo oni mają
    Neostradę 10Mb. Ale, że to jest produkt Microsoftu to martwię się że jak zaniosę go z powrotem do siebie to mi wyskoczy jakiś głupi error z powodu zmiany internetu.
    4. Czy przyjmując,że mam już wszystko zainstalowane "na cacy", to żeby pograć w tę, czy w jakąkolwiek inną grę, muszę się za każdym razem połączyć z internetem?
    5. Czy internet radiowy nie będzie zakłócał działania pada? Miałem tak z myszką ale rozwiązałem to podłączając Modem (E3131) do tyłu kompa, a mysz do przodu.
    6. Jaka jest szansa, że PS4, też będzie w zestawie z Wieśkiem 3?
    7.Czy gra będzie się ściągać na dysk w kompie czy konsoli?
    8. Czy cokolwiek będzie się ściągało na dysk w kompie, bo jak się zdecyduję pójść do rodziców, to oni mają komputer do działalności gospodarczej i nie wolno na niego niczego ściągać.
    9. Czy da się pauzować i zatrzymywać i wyłączać kompa w czasie pobierania takiej gry?
    10. Ile to może ważyć?

    Dzięki z góry i sorry za głupie pytania. Wiele z nich wzięło się stąd, że jak włączałem połączenie LAN w panelu sterowania (a posiadam 2) to traciłem połączenie z internetem ale już jest wszystko ok. Myślałem, że nie możliwe jest posiadanie włączonych dwóch połączeń lokalnych.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    1. Nie jestem pewien ale prawdopodobnie będzie potrzebny modem, może niech ktoś inny się dokładnie wypowie kto ma tego typu internet.
    3. Gra zajmować pewnie będzie około 40 GB albo i więcej, więc jezeli masz limit to lepiej pobrać to na stałym łączu.
    4. Internet jest w zasadzie tylko potrzebny do aktualizacji, lecz jeżeli grę masz w wersji cyfrowej musi on być podłączony by konsola mogła zweryfikować oryginalność gry.
    5. Nie
    6. Jakaś na pewno.
    7. Jeżeli jest to wersja konsolowa to ściągasz ją na konsolę a jeżeli wersja Pc to na Pc
    8. Nie
    9. Na kompie to nie wiem ale na konsoli po przerwaniu pobierania, konsola wznawia pobieranie od momentu zatrzymania
    10. 40 GB +
     
  4. ChickinDroid

    ChickinDroid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzięki!!!! Szkoda, że nie znasz odpowiedzi na drugie. Czekam więc na jakiegoś nowego Samarytanina. Jest jeszcze adapter WiFI ale to chyba nie bo Xbox działa jak laptop z adapterem WIFI (lub też wbudowanym WIFI). Wiele lat temu miałem Tak oto skonfigurowane 2 kompy w domu:

    Sagem fast 800 podłączony do "głównego kompa" przez USB (jedyna opcja) i z tego kompa biegł lan do drugiego kompa i oba miały net. Wadą takiej konfiguracji było to, że Komputer "główny" musiał być włączony, żeby drugi miał internet. Po paru miesiącach marnowania prądu rozwiązaliśmy problem kupując D-link dsl 504t i konfigurując go pod Neostradę.

    Byłem pewien że udostępnię połączenie LAN, użyje kreatora konfiguracji sieci i jakoś to będzie.

    Więc po co ten LAN w XBOXIE? Eh....
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Złącze lan jest do podłączenia internetu.
     
  6. ChickinDroid

    ChickinDroid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna

    Dzięki, to bardzo mi pomogło
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma za co
     
  8. mgit

    mgit Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2015
    Posty:
    41
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chojnów
    Złącze LAN jest po to, że jak nie masz WiFi lub słaby zasięg (lub lacze szybsze od wifi ew. Wifi z routera w starym standardzie np. g a łącze 150 mb) w tedy podłączasz konsolę kablem do routera i leci pełną prędkością
     
  9. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Musi być router i to kompatybilny z modemem. Ewentualnie mógłbyś udostępnić neta z PC/laptopa

    Wystukane na klawikordzie przy użyciu TapaTalk'a
     
Wczytywanie...

Poleć forum