1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy da się sflashować już sflashowaną konsole?? pilne konsola juz rozebrana ;p

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hesus89pl, Listopad 30, 2012.

  1. hesus89pl

    hesus89pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bedzin, Poland
    Witam

    Chciałem spytać czy można sflashować juz sflashowaną konsole??

    To znaczy mam wgrane jakieś lt najprawdopodobniej 1.9 chciał bym wgrać 3.0 oraz zaktualizować dash board.

    Lecz chcąc sprawdzić czy będe w stanie przerobić konsole chciałem wgrać lt 3.0 na nie zaktualizowaną konsole, tak że w razie nie powowdzenia zostanie mi LT 1.9 pobrałem najnowszego JF podłączyłem przez sata do kompa i tu się pojawia problem ponieważ gdy wskaże port z napędem dezaktywują mi się wszystkie butony tak więc nie moge kliknąć Lo83info i uzyskać klucza. No i tu dwa pytania czy da się sflashować już sflaszchowaną konsole czy musze pier zaktualizować?? z góry dziękuje za szybką odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    musisz wyciagnac najpeirw klucz,a najpierw aktualizacja dasha z pendriva najlepiej
     
  4. hesus89pl

    hesus89pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bedzin, Poland
    czyli pierw aktualizuje a potem podpinam do kompa i wyciągam klucz tak??
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    w sumie przy 3.0 obojetna jest kolejność
     
  6. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    klucz możesz wyciągnąć przed aktualizacją lub po, natomiast flash napędu robisz po aktualizacji konsoli
     
  7. hesus89pl

    hesus89pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bedzin, Poland
    No tak tylko nie mogę wyciągnąć klucza ponieważ w JF gdy wybiore I/O z napędem blokują mi się wszystkie butony i nie moge kliknąć Lo83info
     
  8. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Żle chłopaki troszkę Ci podpowiadają :)..
    Najbezpieczniej to : musisz zrobić flash napędu do oryginalnego, potem update dashu i potem dopiero flash na przeróbkę.

    A co do klucza to zależy jaki masz napęd, nie we wszystkich chyba trzeba ścieżki robić ale nie jestem pewien teraz.
     
  9. hesus89pl

    hesus89pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bedzin, Poland
    Napęd to lite on 83850C. A jak mogę zrobić flash napędu do oryginalnego jeśli nie mogę uzyskać klucza napędu??
     
  10. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    w napędach Lite-on nie musisz wrzucać oryginalnego firmweru.Wystarczy wyciągnąć klucz, wgrać LT+ 3.0 <--> aktualizacja albo odwrotnie.

    Aby wyciągnąć klucz potrzebujesz usb probe.Możesz zakupić na allegro albo zrobić własny
    http://xboxforum.pl/artykuly-206/tutorial-pmt-hack-odczyt-klucza-z-wszystkich-liteonow-89475/

    a tutaj znajdziesz poradnik do całego procesu flashowania napędu i wgrywania LT+ 3.0
    http://xboxforum.pl/artykuly-206/tu...leflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/
     
Wczytywanie...

Poleć forum