1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy da się założyć rgh gdy nie mam dvd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cyborg50, Kwiecień 14, 2013.

  1. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć jak w temacie.
    Mam xboxa falcona z dashem przed 14699. Konsola jest bez dvd, ale mam dvd key. Wiem że oryginalnie był lite-on. Czy da się zrobić rgh? Jeśli tak to czy będę potrzebował nand readera, czy też wystarczy sam jtag do zaprogramowania coolrunnera? Jak widać jestem świeży w temacie więc proszę o wyrozumiałość :)

    Mam też inne dvd z 2006 roku samsung. Nie wiem czy działa ale jeśli tak to czy mogę to jakoś poskładać do kupy nim założę rgh.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Tak, możesz postawić RGH nie mając napędu w konsoli.
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    wiele osób zostawia serwisantom napęd w formie rozliczenie gdy mają zbyt mało kasy na przeróbkę RGH.
    Napęd przy tej przeróbce jest niepotrzebny - ani do przerobienia konsoli ani do korzystania później.
    Wszystkie gry kopiujesz przez FTP lub bezpośrednio na dysk.
     
  5. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK. Super dziękuje za odpowiedzi.
    Teraz tak - co będzie jak włączę nie przerobionego xboxa bez podpiętego dvd? Albo inaczej jak sprawdzić że jest sprawny? No bo tak nim będę montował rgh chciał bym mieć pewność że sama płyta jest sprawna żeby potem jak będą jakieś problemy nie zastanawiać się co jest źle płyta czy przeróbka :)
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28136
    Polubienia:
    3219
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Z tego co myślę nie włączysz nieprzerobionego X360 bez napędu.
     
  7. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Nic się nie stanie.
    Jak włączysz konsolę bez napędu, będzie migać środkowa dioda.
     
  8. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak jak pisałem mam inny napęd od konsoli z allegro która powiedzmy.... nie będzie raczej działać :)
    Mam dvd key od dvd które było zamontowane w mojej mam nadzieje dobrej płycie.
    Czy dobrze rozumiem że mogę zrobić spoof i jeśli wszystko pójdzie dobrze xbox powinien wstać?
     
  9. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Do Samsunga wgraj firmware z kluczem oryginalnym (z płyty bez napędu).
     
  10. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Bez fabrycznego napedu nie pograsz gier xgd3 . Ale xgd 2 tak . Troche stary ten xbox na rgh .
     
  11. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czemu uważasz że za stary na rgh? Co za różnica?
     
  12. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Ze falcony sa awaryjne dosyc i na niektorych rgh nie chce dzialac zadkie przypadki.
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    smcnoblink lub lutujesz piny od tray status i nie mruga...........
     
  14. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok, a tak trochę jaśniej? które piny :)
     
  15. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A da się skądś wytrzasnąć oryginalny firmware od lite-ona? Bo ja mam tylko dvd key a nie mam samego napędu a we wszystkich tutorialach na jakie trafiłem trzeba zgrać sobie najpierw firmware zamienianego dvd.
     
  16. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
  17. cyborg50

    cyborg50 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  18. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    orig-02510C-1c000.bin
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum