1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czy dobry kabel kupiłem??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pyza69, Kwiecień 26, 2010.

  1. pyza69

    pyza69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    chcialem podlaczyc xboxa360 pod siec kablem z modemu co idzie do kompa(jedni twierdza ze da sie tak zrobic),ale nie działa.
    poszedłem do sklepu komputerowego i powiedziałem gosciowi ze chce kupic kabel Ethernet co mozna polaczyc nim konsole z kompem.
    sprzedał mi za pare złotych taki kabel(takie sa napisy na kablu):

    A-LAN PATCH CORD UTP CAT 5E 4PR 125MHZ GIGABIT ETHERNET.

    nie wiem czy ten kabel jest krosowany,wtyczka wchodzi do wejscia do konsoli i pasuje tez do kompa ale nie wiem czy jak podlacze kabel czy nie powinna sie swiecic jakas dioda?


    bede wdzieczny za kazda pomoc.

    dziekuje i pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    kabe dobry, teraz pozotaje kwestia konfiguracji.
     
  4. pyza69

    pyza69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to znaczy konfiguracji kompa?wiem ze trzeba nacisnac prawym przyciskiem myszy na polaczeniu lokalnym.
    pierwszy raz podlanczam konsole pod siec i troche zielony jestem,mysle ze jak juz dam rade to nastepnym razem juz bedzie ok.
    czy po skonczeniu sciagania i odlaczeniu konsoli cos trzeba przestawic jeszcze w
    ustawieniach?

    :)
     
  5. Asster PL

    Asster PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. pyza69

    pyza69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    dziekuje za pomoc ale moja przegladarka nie otwiera tego działu artykuły gdzie moge poczytac o konfiguracji i tylko forum otwiera ale nie wszystkie posty.
    nie wiem co jest ale mimo tego dziekuje i pozdrawiam

    :)
     
  7. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Musisz mieć dwie karty sieciowe w PC
    Do jednej wkładasz kabelek od Modema a do drugiej od xboxa.
    Konfiguracja jest prosta, powinno ci zrobić połączenie lokalne w panelu sterowania.Klikasz PPM, zaawansowane i "zezwalaj" bla bla bla.Potem an xboxie test łączności i możesz grać na LIVE
     
  8. pyza69

    pyza69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dwie karty sieciowe?nikt nie wspominal mi o tym,to co czytałem to nic nie bylo o tym zeby w kompie byly dwie karty sieciowe?
    moj brat ma internet z vectry.a nie da rady odlaczyc kabel ten co idzie z modemu do kompa i podłaczyc go pod xboxa?
    gdzie moge znalesc emulator zeby grac w gry z pierwszego xboxa.?


    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum