1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy gdyby było inne napięcie niż normalne w wyjściu HDMI to by działał obraz?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawlllosss, Marzec 9, 2010.

  1. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Witam, pisałem jakiś czas temu, że mam problem z wyjściem HDMI w telewizorze, nie poradziłem z tym sobie jeszcze, jest tak, że na jednym działa, a na drugim już nie(próbowałem na dwóch) i mam pytanie czy gdyby to była wina, że coś się uszkodziło w wyjściu HDMI i by było inne napięcie niż normalne to by było tak, że na jednym działa, a na drugim nie, czy w ogóle, by nie działało?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    napięcie ??? po hdmi nie idzie żadne zasilanie,to nie USB. W ogóle nie rozumiem pytania

    nie mam pojęcia na co
     
  4. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    No to nie wiem natężenie sygnału, czy coś innego co się da zmierzyć i co mogłoby wpłynąć na działanie hdmi.
     
  5. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    hdmi to sygnał cyfrowy niema mowy o natężeniu sygnału !!

    na działanie kabla hdmi ma wpływ: długość kabla, nadajnik i odbiornik

    może problem leży po stronie telewizora.Według wikipedi, xbox360 wymaga HDMI 1.2
     
  6. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Wcześniej działało, a więc nie ma mowy o tym, żeby kabel nie spełniał wymagań.
     
  7. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    spróbuj zresetować ustawienia konsoli i TV

    jak nie pomoże to kombinuj:
    -zmień kabel
    -używaj innych wejść HDMI w telewizorze
    - spróbuj z innego źródła HDMI
     
  8. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Mam dwa kable i tak czy siak nie działa, podłączałem też do innych wejść i nie działa. Nie wiem jak resetować ustawienia.
     
  9. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Pawlllos nie zabardzo wiem oco Ci chodzi w ostatnim poście
    "Mam dwa kable i tak czy siak nie działa, podłączałem też do innych wejść i nie działa. Nie wiem jak resetować ustawienia"
    Do jakich wejść i co nie działa,i spróbuj pod niedziałające HDMI podpiąć np odtwarzacz dvd.Pożycz od kolegi jak nie posiadasz,i napisz po polsku bo sory ale nie za bardzo rozumiem oco kaman.
     
  10. Gruby0225

    Gruby0225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zmien ustawienia obrazu w xboxie moze
     
  11. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    @Push chodziło mi o to że próbuję podłączyć jednym i drugim kablem, ale i tak nie działa. A te wejścia to chodzi mi o wejścia w telewizorze. I zapomniałem dodać, że na jednym wejściu są tylko takie szare paski, jak zakłócenia w telewizji, a w drugim obraz jest bardzo zielony i są artefakty, w obu przypadkach, nie ma dźwięku.
     
  12. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    No to raczej coś w konsoli
    ewentualnie coś z TV. proste iść z X'em do kolegi rodziny z telewizorem LCD lub podłączyć pod monitor z wejściem HDMI lub DVI. Albo pożyczyć sprzęt z wyjściem HDMI jak DVD tak jak pisał kolega wyżej
    a co do +5V jak dla mnie to jeśli na tym pinie pojawia się napięcie to znaczy że urządzenie które wysyła sygnał jest włączone i w tedy telewizor pokazuje aktywny port HDMI. Jeśli tego napięcia nie ma to znaczy że urządzenie jest wyłączone i usuwane z listy wejść HDMI przez odbiornik
     
  13. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Musisz sprawdzić konsole na innym TV.Moim zdaniem jest to wina TV,mogą być uwalone wejścia HDMI,ale najpierw sprawdź konsole gdzie indziej i napisz czy dalej to występuje.
     
  14. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Już sprawdzałem dwa razy, na drugim telewizorze i działało.
     
  15. maciej_maj

    maciej_maj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pabianice
    no to telewizor uwalony tzn porty hdmi
     
  16. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    A pisałem już, że dekoder na hdmi działa?
     
  17. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Jak chcesz żeby ktoś ci pomógł to napisz wszystko jeszcze raz, dokładnie i czytelnie.
     
  18. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Więc tak HDMI w xbox-ie mi nie działa, ale na jednym telewizorze, na drugim działa.
    - Na jednym wejściu HD w TV są szare pasy, na drugim jest przejaskrawiony obraz i artefakty
    - Sprawdzałem na dwóch kablach
    - Dekoder na HDMI, na tym telewizorze działa normalnie na dwóch wejściach.
    - Na tym telewizorze HD chodziło normalnie z tydzień

    I jak nie miał bym tych 5V w HDMI, to by, ani na jednym, ani na drugim, by mi nie chodziło HD? Czy by było tak jak teraz mam(czyli na jednym działa na drugim nie).
     
  19. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

  20. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    Różnie to jest,i różne są problemy.Spróbuj opgrogramowanie TV "zainstalować" od nowa,jeśli nie pomoże ,zaczął bym sie zastanawiać nad serwisem,lub fachowcem który Ci wytłumaczy na czym polega problem.
     
  21. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    jakie oprogramowanie TV? I co do tych fachowców, to spodziewałem się ich na tym forum:p
     
Wczytywanie...

Poleć forum