1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy istnieje jakiś sposób aby zainstalować gry z pierwsxego xboxa na dysk xboxa 360 ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Konmat1998, Sierpień 30, 2015.

  1. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    Witam ,tak jak w tytule. Chcę wiedzieć czy da się zainstalować gry z pierwszego xboxa na 360. Jeśli da się to proszę napisać jak to zrobić oraz co jest wymagane. Dodam ,że jeszcze nie mam xboxa 360 a owa kwestia jest jedną z decydujących o zakupie tejże konsoli. Dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28173
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Przeróbka RGH. Konsola musi mieć oryginalny HDD wewnętrzny na niego się wgrywa emulator.
     
  4. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    To ,że dysk jest potrzebny to wiem. Jako ,że jestem niedoświadczony w kwestii xboxów i ich przeróbek to chciałbym jak dzięki temu rgh mogę grę przenieść na dysk. Na oficjalnej stronie microsoftu pisze ,że nie da się instalować gier z pierwszego xboxa ,więc domyślam się ,że rgh doda tą funkcję. Dobrze kumam ? Czy trzeba się bawić jakimiś programami ?
     
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3285
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    RGH to nic innego jak przerobienie konsoli na piraty i takie tam. Tylko licz się z tym, że na RGH nie pograsz po sieci, bo dostaniesz bana z chwilą podłączenia konsoli do live ;) Do RGH dograsz emulator tak jak Ci Seth napisał i dzięki temu odtworzysz gry.
     
  6. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    Ale mi chodzi o to ,czy będę mógł grę zainstalować najpierw na dysku a później ją z niego odpalić. Powtórzę ,że chodzi mi o gry z pierwszego xboxa. Jako przykład podam coś takiego. Mam Gta San Andreas na xbox. Teraz chce zgrać je na dysk i uruchomić je z niego.
     
  7. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przecież ci odpowiedzieli... Gier z pierwszego Xbox na X360 się nie instaluje niestety można je tylko odpalać z napędu. W dodatku nie da się przenosić save z dysku na pendrive/dysku usb bo musi być specjalna partycja która jest tylko na HDD.
     
  8. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    No to trzeba było od razu napisać ,że się nie da. Dziękuję za odpowiedź
     
  9. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie bezpośrednio, ale z pomocą PC-ta i Konsoli z przeróbką RGH.
    Nigdy tego tnie robiłem, ale widzę to tak.
    PC:
    1. Płyta do napędu i Xbox Image Browserem zrzucamy obraz do iso
    2. Mając Iso przerabiamy na GOD (Iso2God) lub XEX (Qwix, IsoExtract itp)
    XBOX 360:
    1. Przenosimy katalog z plikami gry na dysk HDD konsoli.
    2. Odpalamy i gramy.

    PS. Gra GTA San Andreas jest w wersji na XBOX 360 (prawdopodobnie z lepszą grafiką).
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    gta san andreas wyszło w normalnej wersji na xboxa 360 także nie trzeba nic kombinować.
     
  11. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    Znalazłem ten film i tam faktycznie jest potrzebny PC oraz tutorial jest na Jtaga. Czy można to zrobić na konsoli z RGB czy musi być z Jtag ? Jeśli natomiast chodzi o San Andreas to wiem ,że wyszła wersja na X360 ,ale mam zamiar kupic Xboxa z RGB bo z internetu na konsoli nie będę korzystać a przykład z Gta był tylko przypadkowy. Również dobrze jako przykład mogę podać Burnout 3.
    Ostatnim moim pytaniem będzie. Ja rozumiem to tak w wielkim skrócie. Wkładam płytę z grą do komputera i dzięki specjalnemu programowi robię plik iso gry. Później poprzez np. Pendrive przesyłam obraz na dysk konsoli do odpowiedniego folderu przez jakiś program na konsoli. Jeśli jest tak jak piszę to już nie mam żadnych wątpliwości ,tylko chciałbym jeśli ktoś może napisać mi dokładny tutorial. Przepraszam ,że tak piszę i ciągle się pytam ,ale jestem w tym całkowicie zielony a opcja uruchamiania gier z pierwszego xboxa z dysku była by bardzo fajna. Dziękuję wszystkim zainteresowanym tematem :)
     
  12. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28173
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    JTAG i RGH to jest to samo...
     
  13. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    364
    Polubienia:
    207
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie instalować własnie,tylko odpalić się da na x360 z oryginalnym dyskiem, żadnej przeróbki.Miałem tak kiedyś Doom3 bodajże.
     
  14. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    Witam spowrotem po krótkiej przerwie. Mam już Xboxa ! Chciałem uruchomić grę z pierwszego xboxa a tu pojawia mi się komunikat ,że muszę jeszcze raz poprać grę. Potrzebne jest konto Gold w Xbox Live ? Od razu mówię ,że mam dysk.
     
  15. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W końcu masz konsole z RGH czy oryginalną ?
    Na oryginalnej:
    Niepotrzebny jest gold. Wkładasz płytę z grą która znajduje się na liście kompatybilnych jeżeli robisz to pierwszy raz to pobrany zostanie emulator ale musisz być podłączony do internetu, gdy się pobierze konsola się zresetuje i będziesz mógł uruchomić już grę.
    Na RGH > Odsyłam do forum działu RGH tam jest poradnik jak zainstalować emulator z pendrive.
     
  16. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    Konsola jest bez rgh ,jednak mimo podłączenia do internetu nic się nie ściąga. Czy istnieje szansa aby to pobrać ręcznie (przez sklep np.) ?
     
  17. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3285
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Sprawdzałeś czy Twoja gra jest w kompatybilnych? Bo jak nie to tego nie ruszysz choćbyś chciał ;) Tylko RGH Ci wtedy pomoże.
     
  18. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaką grę chcesz uruchomić ?
    Można pobrać i zainstalować emulator osobno z pendrive ale linka to ja ci nie znajdę.
     
  19. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    Chciałem uruchomić Medal of Honor Frontline oraz XIII. Jeśli można zainstalować z pendriva to super.
     
  20. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  21. Konmat1998

    Konmat1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Andrychów
    Ściągłem ten update https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=12129 i nagrałem na płytę CD dwa razy bo myślałem ,że za pierwszym razem coś źle poszło. W instrukcji znajduje się mowa o pliku default.xex ,ale takowego nie ma w paczce którą pobrałem. A i jak wsadzam płytę to piszę ,,Dysk z różnymi materiałami'' Co robię źle ? Wiem ,że to głupie i pewnie wielu uważa mnie za kretyna ,ale na prawdę nie wiem co robić. Proszę pomóżcie!
     
Wczytywanie...

Poleć forum