1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy jest możliwy flash LITEON dg-16d2s - 74850C A0A1 z Ixtreme 1.6 na LT+??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PROstata, Styczeń 9, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Xbox 360 arcade z LITEON dg-16d2s - 74850C A0A1 xbox ten ma wgranego IXtreme 1.6 , czy jest możliwość zrobiona flasha na najnowszego LT+?

    Dodam że nie posiadam żadnych plików związanych z napędem (dummy itp).

    Jeżeli jest taka możliwość to proszę o podanie poradnika gdyż szukałem już naprawdę długo i nic nie mogłem znaleźć.

    Z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. xbox rrod

    xbox rrod Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobrze, dzięki za odpowiedzi. z tych poradników to widze że jest potrzebne do tego jest- konwerter RS232 TTL lub popularny Connectivity Kit v3/pro (opcjonalnie z Probe) / Maximus Xtractor (opcjonalnie z Spear) lub podobne urządzenia, czy da się to ominąć ?
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Nie potrzebujesz tego kabel sata jedynie:)
     
  7. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli z tego co rozumiem to mam korzystać z poradnika który jest w 2 poście "Wgrywanie Firmware" a sczytywać już nie muszę ? :) dzięki za odpowiedzi .
     
  8. sikor1994

    sikor1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wołomin
    wystarczy ze sczytasz klucz przez wysunięcie tacki do połowy
     
  9. TheRamzes

    TheRamzes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Nie musisz najpierw szczytac klucz przygotować nowy FW i dopiero wgrać . Wszystko jest na forum. :)

    Edit:

    A potem idzisz do tematu tego co miałeś wcześniej i robisz od pierwszego posta od momentu:

    Mam nadzieje ze juz teraz coś świta :)

    Aha pamiętaj o uziemieniu obudowy konsoli z obudową komputera! :)
     
  10. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wyciagasz klucz przez dummy from ixtreme w jf.Potem robisz wszystko od punktu przygotowanie fw w poradniku,i JF musi byc wersja 1.76 :)
     
  12. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    TheRamzes , dzięki za taką odpowiedź, wszystko już świta :)

    Zaglądnij to jeszcze bo może czegoś nie będę mógł zrobić.
    Dzięki jeszcze raz , a ja teraz już zabieram się do tego flashowania .

    @EDIT.

    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania (UWAGA! zaznacz sobie zanim wyciągniesz gdzie jest góra wtyczki bo jak źle podepniesz to się może stać coś nie dobrego, a raczej na pewno)
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungleflasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme by wydostać klucz
    _____________

    W punkcie 4 chodzi o wyciągniecie zasilania od napędu czy w ogóle od xboxa?
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  15. TheRamzes

    TheRamzes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Parę jeszcze wskazówek, które mogą Ci pomóc, konsola bez podłączonego kabla z TV po paru minutach się wyłącza, nie chciał byś chyba aby przy wgrywaniu FW konsola się wyłączyła :) Tak, że na proces wgrywania wolałem podłączyć by mieć spokój w razie czego. JF jak już pisali ściąg najnowszy i polecam wgrywać pod dos :)
     
  16. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    doszedłem do tego momentu w którym wyciąga się plik dummy i ustawiam sata (są 2 i 2 próbowałem)i wyskakuje mi taki błąd: No Drive Detected! DVDkeys files extraction aborted!
    próbowałem na każdym porcie sata..

    Co robić?

    @edit.

    Płyta główna się do tego nadaje bo flashowałem już innego xboxa (samsunga) przy jej pomocy.
     
  17. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Port sam ci się powinie ustawić na wlaściwy. Skoro Ci nie wykrywa to znaczy, że źle zrobiłeś operacje z otwarciem tacki do połowy. Próbuj jeszcze raz
     
  18. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    A wykrylo Ci wogule naped??Bo z tego co piszesz to chyba nie
     
  19. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    port się sam ustawił na SATA lecz pisze tylko "No drive detected" w Drive Properties.

    Tak jak mówisz zrobię to jeszcze raz ale wydaje mi się że zrobiłem wszystko na 100% dobrze.

    @edit.Tak, portu nie wykrywa. Był jeszcze błąd przy otwieraniu Jungleflashera żeby przy włączeniu komputera wcisnąć F8 i wybrać opcje "disable drivers coś tam" tak zrobiłem i wszystko działa teraz - może to mieć jakiś związek z tym że nie wykrywa mi napędu?
     
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Co ma tacka do wykrycie napedu jf wogule mu nie widzi napedu
     
  21. TheRamzes

    TheRamzes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Napęd powinno wykryć tak czy siak, czy otwarty czy zamknięty, dopiero później wypluje błąd przy szczytowaniu. Połączyłeś kabelkiem, obojętnie jakim obudowę konsoli i komputera? Mi bez tego też nie chciało wykryć napędu , ciekawe :p
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum