1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy jest taka możliwość?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Shin, Listopad 12, 2010.

  1. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Czy jest taka możliwość podłączenia Xboxa do internetu jak opisana na tej stronie Konfiguracje Xbox Live | Artykuły w punkcie " Sieci lokalne/ kablówki "? Jak to wygląda?

    Otóż wczoraj próbowałem tak konsolkę podpiąć do internetu. Odpiąłem kabel od komputera i podpiąłem do Xboxa. Ustawiłem Adres Fizyczny mojej karty sieciowej, serwery DNS ręcznie w konsoli, niestety konsola przechodzi tylko przez pierwszy test, czyli podpięcie do "Sieci", przy następnym teście "Internet" wywala mi błąd że serwery DNS są nieprawidłowe, mimo że przepisywałem je kilkakrotnie i bezbłędnie. Co robię źle? Może mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak mam tą konsolę podpiąć do internetu? Co wpisać w konsoli, gdzie to znaleźć itp.? Będę ogromnie wdzięczny bo już długo się z tym męcze i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie wpisuj DNS-ow. Ustaw na automat.
     
  4. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc nie wpisywałem DNS-ow, wpisałem tylko Adres Fizyczny mojej karty w komputerze i ustawiłem DNSy i wszystko na automatyczne, niestety dalej nie działa. Wyskakuje mi błąd:

    Wprowadzony serwer DNS nie zamienił nazwy serwerów usługi Xbox LIVE i witryny Xbox.com. Router lub modem może nie przypisywać automatycznie ustawień serwerów DNS. Możesz spróbować ręcznie wprowadzić ustawienia DNS. Jeśli nie znasz zagadnień (blabla..).

    Co mam robić? Proszę, pomóżcie :(
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jaki wpisujesz DNS?
    Spruboj podstawowy: 217.116.100.65
    Zapasowy: wszystko jedno jaki.
     
  6. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tu masz ściąge co wpisuje ;)

    [​IMG]


    DNS podstawowy wpisuje 213.134.128.19
    zapasowy: 213.134.134.134

    Wpisałem ten adres co podałeś i dalej to samo :(
     
  7. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podbijam, nikt nie pomoże?
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a skad masz w ogole net
    co to jest za karta PPP inetrcom???
     
  9. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zwykła sieć lokalna, Intelcom to nazwa sklepu właściciela.
     
  10. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nikt nie pomoże? To trudno, nie pogram sobie na Live. Temat do zamknięcia.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wiec masz uwierztelnianie na haslo tak?

    ustaw w zaawansowanych te swoje haslo w PPPoE i powinno zadziałac
     
  12. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakie hasło? Może i mam uwierzytelnianie na hasło, tylko ja żadnego hasła od aministratora nie dostałem ;( Można je gdzieś znaleźć na komputerze? Czy mam dzwonić do admina?
     
  13. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie otrzymałem odpowiedzi, temat można zamknąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum