1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy jest to możliwe podłączenie Xbox 360 do starego telewizora przez eurozłącze?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Siwy100, Styczeń 28, 2016.

  1. Siwy100

    Siwy100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Planuje kupić konsole Xbox 360 -pierwsza konsola w życiu. (Cena mnie skusiła).
    W pokoju-tam gdzie będzie stała konsola, jest telewizor, z eurozłączem.
    Proszę o pomoc i poradę, czy jest to możliwe, podłączenie Xbox 360 do starego telewizora przez eurozłącze?
    Jeśli tak to proszę o instrukcję!
    Z góry dziękuję za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mawor

    mawor Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam.
    Oczywiście jest taka możliwość.
    Jeśli chodzi o instrukcję, cóż.... nie da się źle podłączyć, kabel z każdej strony ma inne wtyki, więc wykażesz się albo wyjątkową inteligencją, albo wyjątkową siłą ;)
    Pozdrawiam
     
  4. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    da się, za pomocą przewodu component i przejściówki na euro złącze :

    [​IMG]
     
  5. Hasted

    Hasted Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    z tego co wiem to nowe wersje xboxa nie maja euro złacza . chodzi o wersje e stingray ( tylko Hdmi) , zwyłky slim i fat mozna podpiac
     
  6. Siwy100

    Siwy100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rozumiem -że to jest w zestawie???
     
  7. Siwy100

    Siwy100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaka wersja Xbox 360 jest najlepsza /jaką wersję kupić???
     
  8. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Wersja E ma złącze A/V na jacku 3.5. W zestawie z konsolą jest przewód (zdjęcie w postach poniżej). Potrzebny jest jedynie konwerter A/V do SCART (EURO) - zdjęcie także w postach poniżej.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 28, 2016
  9. Hasted

    Hasted Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie na majlepszej wersji ;D nie kupuj tylko starych Fatow z data produkcji sprzed 2008 roku bodajze . bierz zwyklego slima , najwiecej usb ma + ladny wyglad , malo awaryjny , i wszystki złącza euro, component i Hdmi
     
  10. mawor

    mawor Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd.
    XBOX 360 SLIM E STINGRAY również POSIADA wyjście analogowe zarówno dźwięku jak i sygnału video.
     
  11. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    W takim razie wskaż mi gdzie :

    [​IMG]

    EDIT : Jak już napisał kolega mawor - 3.5 output jack jest też wykorzystany do transmisji video (oznaczenie portu na obudowanie to A/V)
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 28, 2016
    JaZz lubi to.
  12. mawor

    mawor Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wyjście analogowe - "3,5 mm output jack" - funkcja gniazda ta sama, wygląd inny.
    [​IMG]
     
    petroz lubi to.
  13. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    czyli wykorzystali 3,5 jack do przesyłania video. Dzięki za wyjaśnienie.

    @Siwy100@Siwy100

    z tego co udało mi się wyszperać, to przewód jest w zestawie z konsolą

    potrzebny będzie ci tylko taki konwerter (nie musi być od M$) :

    [​IMG]
     
  14. mawor

    mawor Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Przewody analogowe zawsze są w zestawie NOWYCH konsol.
    Jeśli mówimy o jakiś używanych to należy pytać sprzedawcę.
     
  15. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Miałem na myśli nowe zestawy - wydaje się to oczywiste. W przypadku używanych ZAWSZE należy pytać o zawartość zestawu ;)
     
  16. Siwy100

    Siwy100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  17. mawor

    mawor Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Z tego co widzę te zestawy są takie same. Różnią się tylko ceną.
    739,99zł - cena ok, normalna.
    Sprzedawca jednak na foto przedstawia karton z konsolą "XBOX 360 S", natomiast z opisu wynika, że to XBOX 360 E - STINGRAY.
     
  18. Siwy100

    Siwy100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dane firmy:Luton, Wielka Brytania
    Kawał drogi?#

    W opisie przedmiotu jest kabel AV+euro.


    ,,Sprzedawca jednak na foto przedstawia karton z konsolą "XBOX 360 S", natomiast z opisu wynika, że to XBOX 360 E - STINGRAY.''

    To znaczy, że musi być coś nie tak -czy jak ?????
     
  19. mawor

    mawor Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Być może to tylko pomyłka przy wystawianiu.
    Konsola, która jest oferowana wygląda tak:
    [​IMG]
    Firma może być tylko zarejestrowana w Wielkiej Brytanii. Siedziba i wysyłka może być z Polski.
    Najlepiej zapytać sprzedającego.
     
  20. Siwy100

    Siwy100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    OK - Dzięki za informację.
     
  21. Siwy100

    Siwy100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam jeszcze jedno pytanie: jaka jest awaryjność XBOX 360 S ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum