1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy Każdy Dash po wersji 12625 FLAS***E NAPĘD?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez =ESTE=, Listopad 12, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Chodzi mi o to czy jeżeli wgram dasha 13146 (który jako pierwszy flash'uje napęd do OFW) i potem przerobie sobie z powrotem do CFW to czy następna aktualizacja Dasha znowu usunie przeróbkę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Następne aktualizacje nie przywrócą oryginalnego FW.
     
  4. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Chodzi o to że 13146 wprowadzał nowe zabezpieczenie XGD3 wiec musiał flashować napęd każde następne update nie flas***e napędu.
     
  5. mabik

    mabik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nie do końca bo 13599 flas***e ponownie slimy z napędem PLDS DG-16D4S aby dodać write protect.
     
  6. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    To w końcu Flash'uje czy nie? Myślałem że 13599 dodaje tylko Write Protect, ale nie usuwa Flasha. Mam pierwszego Litka w slimce i planuję zrobić update do 13146 i wtedy wgrać LT 2.0 i dopiero znów update do 13599, albo do 13604 i wten sposób ominąć odblokowywanie Napędu. To jak to jest w końcu chłopaki?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak masz slima z 9504 to najpierw update do 13599 potem flash na 2.0 (ciecie/wiercenie)

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  8. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mnie ciekawi jedna rzecz. Spotkałem na forum dwie różne opcje. Jedni dla bezpieczeństwa wgrywają przed każdym upgradem Dashborda oryginalny firmware do napędu (odblokowanie zapisu - oryginalny firmware - zablokowanie zapisu - upgrade dasha - odblokowanie zapisu - LT2.0 - zablokowanie zapisu) a inni po prostu upgradują bez tego. Spotkałem kilka różnych opinii, niektórzy twierdzą, że podobno konsola przy każdym upgradzie dasha sprawdza firmware napędu i podobno poleciały już przez to bany.

    Stąd pytanie do autorytetów - należy przed każdym upgradem dasha wrzucać oryginalny firmware, czy nie?
     
  9. mikiq1w2

    mikiq1w2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Triciti
    Sam C4eva mówił, że slim'ów nie trzeba flash'ować do stock'a (oryginalnego firmware'u, inaczej OFW), bo są zabezpieczone write protect, zaś phat'y trzeba za każdą aktualizacją dashboard'u wgrywać OFW. A jeśli chodzi o przeflashowywanie napędu przez dashboard to wszystko zależy jaki masz FW w napędzie.
     
  10. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl
    Bany były, są i będą ;) Taka jest kolej rzeczy!

    Odpowiedź jest prosta, chcesz grać online to kupujesz oryginalną gierkę i bez żadnego lamentowania czy będzie ban czy sran...
    Ludzie ogarnijcie się, gracie za darmo i jeszcze nie wiadomo czego oczekujecie ;p
     
  11. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To było pytanie do AUTORYTETÓW tego forum a ty na pewno się do nich nie zaliczasz, więc nie odpowiadaj nie pytany, dobrze? A jak już musisz się koniecznie odezwać, to napisz coś, co wnosi coś do tematu a nie pier.... głupot jak powyżej. Oj sorki, nie potrafisz? To morda w kubeł.
     
  12. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl
    Bez komentarza dzieciaku neostrady.
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Przepraszam że się wtrącę w tak zacną dyskusję na poziomie. Jednak kogo nazywasz autorytetem ? Człowieka który ma ponad 1000 postów (bo nabił bawiąc się w archeologa) czy może osobę, która nie często się wypowiada ale ma dużą wiedzę popartą długim doświadczeniem. Zastanów się zanim kogoś skrytykujesz i to w tak prosty sposób. Spox_2 może i nie odpowiedział dosłownie na twoje pytanie jak by to było zrobione w tutku JF'a :) ale nakreślił ci pewien sposób działania. Jak boisz się bana to rób wszystko co w twojej mocy aby go nie dostać...jeśli nie dbasz o grę online to flas*** tak żeby ci było wygodnie.

    A w temacie Banów, nie ma prostej odpowiedzi za co można dostać i jak MS to sprawdza, są jedynie domysły i historie opowiadane przez kolegów czyichś kolegów. Konkluzja jest jedna, bany były, są, i będą - więc grając na przerobionej konsoli spodziewaj się że kiedyś go dostaniesz.

    Żaden WIELKI autorytet ci to jednoznacznie nie powie, czy re-flash do OFW cię uchroni czy nie, bo nikt tego autorytetu nie będzie ryzykował, a poza tym ta informacja nie jest sprawdzona i bazuje tylko na ludzkich domysłach.


    Ps. Jaki jest sens flashowania do OFW jak robisz aktualizację z PENA lub CD ?
     
  14. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Autorytetem jest dla mnie ktoś, kto dysponuje odpowiednią wiedzą i odpowiada rzeczowo na temat (np. !opeael2). Koleś jak Spox_2 to dla mnie ANTY-autorytet. Marny ciułacz z dorabiający na wiedzy innych na Alledrogo. Zamiast odpowiedzieć rzeczowo na moje pytanie leje wodę nabijając sobie posty i DENERWUJĄC innych. Poprosiłem go "grzecznie", żeby wsadził mordę w kubeł, jeżeli nie ma nic do powiedzenia i co? Kolejny post bez treści, ale za to z inwektywami (patrz powyżej). Jeżeli on jest dla ciebie autorytetem, to sorki, ale nie mamy o czym dyskutować. Opanowałem się, żeby nie ciągnąć tej jałowej szczekanki, bo tym drugim postem tylko utwierdził mnie w przekonaniu o swojej miernocie, ale skoro stajesz w jego obronie... może niech lepiej moderator zamknie ten temat, bo o konkretną odpowiedź tu trudno, za to filozofów ile dusza zapragnie.
     
  15. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Ciezko o konkretna odpowiedz bo zamiast przeczytać pare tematow to ludzie wala bezmyslnie pytaniami, ktore juz sie pojawialy dziesiatki razy co bardzo denerwuje uzytkownikow ;]
     
  16. cezary13

    cezary13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie - ciężko o konkretną odpowiedź. Jeżeli przeczytasz kilka kilkudziesięciostronicowych zresztą tematów, to też NIE uzyskasz konkretnej odpowiedzi. Jedni piszą, że powinno się wrzucać oryginalnego flasha, inni, że nie. Dlatego poprosiłem o wypowiedź kogoś z czołówki tego forum, żeby rozstrzygnąć tę kwestię. Na razie nikt nie zajął stanowiska, jedynie mikiq1w2 starał się odpowiedzieć konkretnie. Reszta to nabijanie postów, lanie wody i irytowanie innych swoimi wywodami pseudo filozoficznymi na temat kto jest autorytetem a kto nie. Ja też nim nie jestem i dlatego zadaję to pytanie do ludzi, którzy nimi są. I tyle w temacie.
     
  17. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    W tym przypadku nie mozna uzyskac konkretnej odpowiedzi bo nikt dokladnie tego nie wie, jezeli ms tym sposobem oznacza sobie konsole to lepiej wgrac oryginalny fw, a jezeli nie to nie ma sensu sie bawic i wgrywac odrazu lt. I takie odpowiedzi tez juz były, po kilka razy.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum