1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy ktos może polecić router pod Xbox 360 Slim (802.11n) i internet z aneksem A?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Robert Trebor, Styczeń 11, 2011.

  1. Robert Trebor

    Robert Trebor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam wszystkich gdyż to mój pierwszy post i jestem nowym posiadaczem Xbox-a 360 Slim 250.
    Nie doszukałem się tematu więc założyłem nowy.
    Posiadam router Pentagram P6331-6 802.11g i wszystko jest ok , tyle że Xbox wyświetla mi monit że nie wykorzystuje w pełni możliwości.
    Zasugerował mi co bym sobie zmienił router o wyższej przepustowości. Głównie dlatego się przymierzam że nie mogę płynnie oglądać filmów z laptopa czy PC po sieci przez Windows Media Player. Buforowanie i czekanie - nędza.
    Opcjonalnie upatrzyłem sobie D-LINK DSL-2740B ewentualnie DGN2200 jednak doczytałem się sprzecznych opinii na temat tej marki a chciałbym coś pewnego kupić.
    Lukałem także na Pentagram-a z którego byłem zadowolony i jest taki model P 6341 Cerberus 802.11n/g/b.
    Może ktoś ma coś sprawdzonego i mu śmiga ??
    Pozdrawiam Robert.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ten monit dotyczy tego ze masz zablokowane porty na routerze i w razie gry onlinie i rozmow moga cie inni nie widziec i rozmowa przerywać
    Jako ze masz internet na laczu ADSL moge ci zaproponowac dwie opcje, pierwsza to kupno routera bez modemu np TEN z starego routera zrobisz modem, lub drozsza opcja router z ADSL np TEN
     
  4. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    Ale wgl co do modemow to slyszalem ze jesli masz podlaczone pare komputerow/innych urzadzen to dzieli predkosc na te 2 urzodzenia.
     
  5. Robert Trebor

    Robert Trebor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Dziękuję za szybką odpowiedź. Ja nie mam żadnych problemów z graniem on-line, ludzie mnie słyszą i gra się jak najbardziej ok. Konsoli nie przerabiam bo on-line jest idealnie. Mam problemy z przesyłaniem filmów HD na Xbox-a. I z tego też powodu myślę o zmianie routera.
    We wskazanym routerku brakuje mi tylko USB a myślę o podpięciu dysku sieciowego z możliwością odczytu/zapisu (jeśli nie za bardzo zawracam gitarę).
    Ogólnie jestem zadowolony z Xbox-a poza odtwarzaniem filmów - napisy, mkv itd. Da się jakoś to bezkolizyjnie poprawić. Wgrać jakiś program dodatkowy na dysk lub coś??
    [​IMG]
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Modem nie dzieli lacza bo to nie router

    Filmy MKV z napisami nie odtworzy ci xbox, pozostaje np PS3 Media Server ale do tego potrzeba mocnego procka bo trzeba transkodować obraz w tle
    Osobiscie uzywam TEGO routera z wgranym OpenWRT (linux), do routera jest podpiety dysk 250gb widoczny w sieci lan (samba), jako FTP i router ma wgranego klienta P2P Transmission i on zapisuje na dysk pobierane pliki, klienta uzywa sie zdalnie np z przegladarki internetowej, sam mam lacze ADSL ale mam stary router tplinka dzialajacy jako modem
     
  7. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    Wlasnie przepraszam za blad tam mialo byc router zamyslilem sie ;x.
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kazdy router podzieli lacze, fakt faktem te tplinki potrafia dzielic na rowno na fabrycznym firmware choc zeby miec naprawde dobrze zarządzane lacze trzeba miec linuxa wgranego
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. emilk7

    emilk7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam ten router co ty tylko z końcówką -07a zamiast -6 . i powiem ci że live chodzi idealnie. sprawdź te porty
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Porty dotycza wyjscia na internet w wew sieci nie maja znaczenia
     
Wczytywanie...

Poleć forum