1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy kupić xboxa itp.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Smerfal1992, Grudzień 8, 2009.

  1. Smerfal1992

    Smerfal1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    Witam!!!!
    mam kilka pytań.
    Chcę zakupić xboxa 360.tylko nie wiem czy arcade czy premium.chodzi mi o nie wielką cenę.od razu mówię że nie mam wielkich funudszy więc w gre wchodzi coś do 500-700zł.możliwie najtaniej i najlepiej.
    kolejne pytanie czy opłaca się przerabiac konsolę?patrząc od strony xbox LIVE.czy lepiej zainwestować w gre i cieszyć sie MP czi przerobić i nie mieć tej radości?
    i łącząc te dwa pytanie czy lepiej kupić arcade i nie przerabiać czy premium i przerobić??
    proszę o odpowiedzi na moje pytania.jeśli macie jakies swoje propozycje,jestem otwarty.
    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dymkul

    Dymkul Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeżeli chcesz grac na xbox live to nie przerabiaj i lepiej weś wersje premium ponieważ dostaniesz headset i dysk.

    Ja naprzykład wolałem przerobić dokupić pady i grać z kumplami offline i oszczędzać na grach. Myśle że dzięki temu zaoszczędziłem już na nowego xboxa ....ba..napewno :)

    Arcade ci nie polecam jakoś mam obrzydzenie do tej wersji. Poza tym coraz więcej gier wychodzi 2 płytowych np.Forza 3,Halo 3 gdzie drugą płytkę kopiujesz na dysk i masz więcej torów i samochodów a w arcade jestes ograniczony tylko do pierwszej płyty....

    Ja polecam ci premium i przerobić chyba że bardzo chcesz grać na live to wtedy nie przerabiaj. :)) Pozdro
     
  4. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jeśli chcesz kupić nowego to wykorzystaj xbl a potem przerób . jeśli używany to szukaj premium i najlepiej już przerobionego taniej cię wyjdzie a do 700 zł na allegro nie ma problemu . wczoraj szukałem kumplowi
     
  5. MikkpoL11

    MikkpoL11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Bierz Nowego i nie przerabiaj . Lepiej grać na oryginalnych i cieszyć się Multiplayer .
    Jeśli masz kasę nie przerabiaj , jeśli nie masz to przerób .

    PS . Polecam Xbox-a Premium

    Pozdrawiam
     
  6. nick99

    nick99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak już masz kupować to najlepeiej kup konsole odrazu z dyskiem. Co do przeróbki, to kup najlepiej nieprzerobionego i popatrz jak Ci się gra na XBOX Live. Jak Ci się spodoba to nie przerabiaj. Na przeróbke zawsze będziesz miał czas, a jak bana dostaniesz to niestety.
     
  7. Smerfal1992

    Smerfal1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    A jęśli podłącze przerobionego xboxa do modemu to mogą mi go jakoś zbanowac??
     
  8. MikkpoL11

    MikkpoL11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Jak się podłączysz do Live i zaczniesz grać albo coś ściągać to tak .

    Wydaje mi się że jak jesteś podłączony do modemu a nie grasz na Live to nie powinni banować

    Pozdrawiam
     
  9. nasciturus

    nasciturus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moja wiedza w tym zakresie jest raczej mizerna, ale:
    - sam niedawno stałem przed tym dylematem i wybrałem Elite z dyskiem 120GB (z tego co wyczytałem posiadanie dysku znacznie ułatwia pożycie z konsolą);
    - zamierzam grać na oryginalnych grach ale mimo to przerobię konsolę bo szkoda mi płyt - będę grał na kopiach;
    - nie zamierzam grać przez sieć (wolę grać z kimś na żywo w jednym pokoju) więc przeróbka we mnie nie uderzy.

    Na Twoim miejscu bym się wstrzymał z zakupem i odłożył więcej pieniędzy na wersję z dyskiem. Ewentualnie (podobno) taniej wychodzi kupić konsolę bez dysku a dysk dokupić oddzielnie. Przeanalizuj, zastanów się - zakupy "na chłodno" są najtrafniejszymi zakupami.

    I jeszcze jedno. Czasem są promocje i w zestawie są dwa pady. Ja właśnie z takiej promocji w MM skorzystałem.
     
  10. Smerfal1992

    Smerfal1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    a czy moge podłaczayc do konsoli normalne byle jakie głośniki czy musze miesc 5.1 z kazda wtyką podłączaną osobno do konsoli??
     
  11. MikkpoL11

    MikkpoL11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
  12. babel77

    babel77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    co by podłączyć głośniki , to najlepiej kablem optycznym przez wzmacniacz, wtedy masz dzwięk 5.1
     
  13. MikkpoL11

    MikkpoL11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    W sklepach są przeceny i Elite 120 GB idzie po 900 zł :) + 2 gry i pad :)
    Więc warto kupować Elite , ale Premium nie jest złe

    Pozdrawiam
     
  14. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam podłączonego xa do monitora a głos do wieży
     
  15. nasciturus

    nasciturus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja się podłączyłem do głośników 5.1 od PC'ta ale niestety chodzą mi tylko dwa przednie. Muszę dokupić adapter.
    Innymi słowy na zwykłym kabelku dasz radę podłączyć zwykłe głośniki.

    Dziś w jednym z miejsc gdzie konsole przerabiają usłyszałem, że mogą zablokować gdy tylko kabelek jest podłączony do sieci. Wystarczy włączyć konsolę. Jak znajdzie sieć to potrafią zbanować.
    Inna sprawa czy to jest prawda. Tego nie wiem.
    Stawiam na to, że tak. Microsoft takie rzeczy praktykował, np.: w WindowsXP występuje przesyłanie dziwnych pakietów do serwera Microsoft gdy PC'et jest podpięty do sieci. Po co im to i co te pakiety zawierają diabli wiedzą. Nie szukałem teorii spiskowych - mam legalne oprogramowanie ;)

    Wielkie dzięki. Właśnie miałem szukać tych cholernych adapterów i to może mi się przydać.

    Czyli coś w tym jest co napisałem wcześniej ;P
     
  16. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Do konsoli mozesz podlaczyc byle jakie glosniki w parze ze wzmacniaczem lub komputerowe czy to 2.0 / 2.1 czy 5.1

    2.0 lub 2.1 podlaczamy tak jak w tym temacie co kolega wczesniej zaprezentowal:

    ->KLIK<-

    Jesli chcemy podlaczyc glosniki 5.1 to uzywamy czegos takiego (logitech dodaje to do swoich glosnikow):

    [​IMG]

    niestety dzwiek bedzie tylko stereo ale we wszystkich glosnikach.


    Jesli chcesz uzyskac dzwiek wielokanalowy to musisz uzyc albo kabla optycznego albo poprostu kabla HDMI jesli twoj amplituner posiada wejscie oraz wyjscie HDMI (do TV) - jest to najlepsza i najprostsza metoda ale trzeba miec nowszy sprzet.
     
  17. Smerfal1992

    Smerfal1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    a jeszcze mam jedno pytanie.
    czy na iksie mogę zainstalowac coś w stylu GG??

    a jeszcze mam jedno pytanie.
    czy na iksie mogę zainstalowac coś w stylu GG??
     
  18. nasciturus

    nasciturus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O ile kojarzę to jest coś w tym guście za pośrednictwem XBOX LIVE ale jak to działa nie mam pojęcia. Jakoś mnie to nie kręci więc nie szukałem w tej tematyce. Zobacz na stronie Microsoft'u - pewnie mają tam opis wszystkich funkcji opcji LIVE.
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. kup sobie wersję z dyskiem
    2. nie przerabiaj przez miesiąc - pograj na XBL i zobaczysz czy Ci pasuje. jak nie to przerób
    3. podłączenie do neta (XBL) już jest zagrożeniem bana. nie musisz w nic grać ani nic ściągać
    4. pamiętaj, że głośniki bez specjalnego dekoderu prześlą dźwięk stereo a nie prawdziwe DD5.1
    5. nie ma czegoś takiego jak GG - jest po prostu komunikacja głosowa
    6. KOSZ bo takie tematy już były
     
Wczytywanie...

Poleć forum