1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy kupno dysku pomoże?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rzulty_BUC, Grudzień 2, 2010.

  1. rzulty_BUC

    rzulty_BUC Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam taki problem. Mam przerobionego jaspera z 2008 roku i taki problem, że nie czyta mi gierek nagrywanych. Tzn. czasem czyta (za którymś razem) ale bardzo często występuje błąd przeczyść płytkę szmatką. Nagrywam wszystko na verbatimach więc wątpie że to wina kopii. Z kolei gry orginalne czyta mi od strzała i nigdy nie zdarzył mi się błąd i nigdy nie złapałem zawiasa.

    Mam takie pytanie. Czy jeśli kupię dysk twardy do konsoli i zgram na niego gry z tych płytek co ich nie czyta to czy to mi pomoże? Wiem że płytka i tak musi być w napędzie, ale tu pytanie czy konsola coś z niej zczytuje i tak czy siak będzie mi się wieszać czy będzie czytać z dysku a płyta musi być bo musi?

    Nie chce wymieniać napędu stąd wpadłem na taki (pewnie niezbyt mądry) pomysł :)

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    nie znam się, ale pewnie coś jest nie tak z tą grą, którą nagrywasz, z tego co wiem to trzeba sprawdzac jakimis programami czy wszystko jest ok i jeszcze jakis wave trzeba zmieniac. z jaką predkoscia nagrywasz? nalezy jak najwolniej. jesli chcesz aby ci gierki chodziły bez zadnego pierdzielenia to jest tylko jeden pewny sposob - kupowac oryginaly
     
  4. rzulty_BUC

    rzulty_BUC Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywam 2,4x imgburnem, wcześniej sprawdzam abgx360 no i jak zachodzi potrzeba zmieniam na wave 3. ale nawet gdy zmiana nie jest potrzebna to zazwyczaj przeczyść płytkę szmatką.
     
  5. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Wedlug mnie pada naped i jak ta gra ci zalapie to zainstaluj ja na dysku i juz wedlug mnie oplaca ci sie kupic dysk zanim naped nie padnie ci do 0
     
  6. bartman000

    bartman000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    1: albo masz problem z laserem w nagrywarce (dlatego nie czyta gier bo zle nagralo) 2: zaczyna sie konczyc naped w konsoli... (z tego co mi wiadomo to oryginalne plyty sa tloczone ,nie nagrywane wiec moga ci jeszcze hulac.) 3: kupujac dysk twardy bedziesz mial z niego maly pozytek bo zeby na niego wrzucic gre to naped musi ja odczytac najpierw... moim zdaniem to wina napedu konsoli. Pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum