1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy moge bezpiecznie sie podlaczyc pod live?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rybik1986, Maj 16, 2012.

  1. rybik1986

    rybik1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam zrobiłem ostatnio aktualizacje offline mam lt 2.0 chodzą mi wszystkie gry MP3 i inne przerabiane XBC pytanie jest następujące czy mogę podłączyć konsole pod neta żeby nic się nie stało w sensie żeby nic się nie dograło z netu i zablokowało mi te gry które teraz działają ?? Jakieś ciche aktualizacje mogą się wgrać czy już to nieaktualne? I mogę bezpiecznie się podłączyć?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie, nie możesz. Jeśli masz LT 2.0 to zmieniasz topologię. Jak chcesz być bezpieczny na XBL to tylko LT 3.0 + iHas.
     
  4. rybik1986

    rybik1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale nie chodzi mi o gre na xboxlive chcialbym zobaczy co nowego jakies demka sciągnac i tym podobne czy pod tym wzgledem moge sie podlaczyc? bez plyty w napedzie oczywiscie
     
  5. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Ale to nie ma znaczenia jak się połączysz. Nie ma znaczeni też czy będziesz słuchał muzyki na konsoli, biegał po Marketplace, grał w demo, ściągał tapety, ubierał avatara czy po prostu zostawisz włączoną konsolę i pójdziesz do sklepu po fajki. Masz LT 2.0 i gry ze zmienianą topologią, które nie są w 100% weryfikowane.

    Microsoft jak daje już bana to za flasha napędu (w Twoim wypadku LT 2.0) a nie za to co aktualnie robisz na konsoli z wpiętym kablem. Chcesz to się łącz, ale zrobisz to na własne ryzyko, więc nie miej pretensji.

    Aby być bezpiecznym na tyle na ile możliwe będąc na XBL trzeba spełnić dwa kluczowe warunki. Po pierwsze LT 3.0, po drugie gry nagrywane iHasem. W każdym innym przypadku jest ryzyk - fizyk.
     
  6. rybik1986

    rybik1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To rozumiem :) Ale nie boje sie o bana tylko o to czy jakies tam ciche aktualizacje sie nie wgraja ze gry przestana chodzic te ktore juz mam:)
     
  7. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    bzdury.Wielu graczy gra na LT+ 3.0 albo LT+ 2.0 na live z modowanymi grami i jeszcze nikt bana nie dostał więc nie masz się co obawiać
     
  8. rybik1986

    rybik1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dziekuje wszytkim za konkretne odpowiedzi:) podlaczylme sie pod neta i juz mi gry przerabiane z xgd3 na xgd2 przez zmiane topologi nie dzialaja:( i nie wiem co teraz zrobic a glownie tego dotyczylo moje pytanie wiec juz moge se wyrzucic te plyty czy jest jakas szansa je odpalic??
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  10. demi

    demi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłącze się pod pytanie. Mam LT2.0, napęd samsunga, zamierzam KUPIĆ Ghost Recona. Z tego co przeczytałem na forum to przy tym napędzie nie powinno się nic stac po aktualizacji dashboardu (obnecna wersja 13607). I tu moje pytanie czy mając oryginalną gre, LT, ten napęd, konto Gold na XBL bede mógł grać bezpiecznie na LIVE bez obawy o ban? Chce się odpiracić, ale też zachować możliwość grania w te gry które już mam i działają na LT2.0.
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    OFW --> Dash 14719 --> LT 2.01

    Nic nie będziesz musiał od nowa nagrywać.
     
  12. demi

    demi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jesli dash 719 nie usuwa LT i mam samsunga (inny watek mowi ze na tym napedzie nei ma cichej aktualizacji) to potrzebne jest przywrocenie OFW? Jak mi usunie LT to spoko, przezyje. Chce poprostu grac bezpieczniej na live.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli masz Dash'a niższego od 13599, to usunie przeróbkę. Najbezpieczniej jest, wgrać OFW.
     
    1 osoba to lubi.
  14. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    lepiej wgrać recznie ofw
     
    1 osoba to lubi.
  15. demi

    demi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze jedno pytanie, czy po aktualizacji do 719 mozna przywrocic OFW aby dopiero pozniej podlaczyc sie na do neta? czy lepiej odrazu to zrobic? (nie mam jak tego zrobic a osoba ktora moze mi to zrobic dostepna jest jedynie w weekendy)
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    OFW --> aktualizacja Dash'a z USB --> sieć
     
  17. demi

    demi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki za odp
     
  18. kondi88

    kondi88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam male pytanko. Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o łączenie iksa z netem, wcześniej tego nie robiłem dlatego proszę o szczerą odpowiedz. Chciałem jednorazowo podłączyć się do xboxlive by ściągnąć gierkę arcade. Chodzi mi o to czy zdążę ściągnąć grę zanim dostanę bana?. Czy bana można dostać natychmiast po podłączeniu czy to trochę trwa? Po prostu nie chce żeby się okazało , że kupiłem MS points a mnie zbanują i lipa. Mam lt 2.0 dash 13599, liteon v2. Cichej aktualki się nie boję.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bana nie dostaniesz, nie ma banow

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli nie boisz się "cichej aktualizacji", to możesz podłączyć konsolę do sieci. Jedynym minusem bana jest sam ban.
     
  21. dan14nr

    dan14nr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć
    Mam dash 14719, flasha LT 3.0. Czy podłacząjąc zrobi mi jakąś aktualkę itp. która wpłynie na flasha napędu? Czy nie pękać i podłączyć? (podobno z lt 3.0 banów praktycznie nie ma).
     
Wczytywanie...

Poleć forum