1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy mój TV obsługuje 1080p?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Robciq, Listopad 4, 2008.

  1. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Siemka. Niedawno bawiłem się w ustawieniach konsoli i kiedy chciałem wybrać tryb obrazu 1080p, to obraz tylko mignął na czarno i powróciło do 1080i? Mam tv lcd full hd 32' (wiem, że full hd bo taki pisało na naklejce na tv), czego to może być wina? Może dlatego, że była podłączona kablem component i wogle to była stara wersja konsoli (z 06r.). Zamówiłem nową konsolę z hdmi i czy jak podłącze ją kablem hdmi to powinno obsługiwać 1080p? Proszę o odpowiedz :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Averne

    Averne Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Odp: Czy mój TV obsługuje 1080p?

    U mnie na Samsungu LE37M87BD chodzi w 1080p.
     
  4. Mr.Hankey

    Mr.Hankey V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Czy mój TV obsługuje 1080p?

    Właśnie dlatego, ale wystarczy...

    ... i wtedy będziesz miał 1080p. Oczywiście jeśli TV obsługuje taką rozdzielczość. Inna sprawa, że gry na X360 wyglądają w 720p i 1080p praktycznie tak samo.
     
  5. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Czy mój TV obsługuje 1080p?

    Kabel component dołączany do konsoli w zestawie obsługuje max 1080i , jeśli masz TV full HD to kup sobie HDMI, bez względu na to czy gra obsługuje 1080p czy tylko 720p to i tak będzie lepiej wyglądała na HDMI bo masz cyfrowy przesył obrazu. Nie szalej też z kablem HDMI - wystarczy taki za 30 - 40 zł , nie musisz kupować złoto diamentowego z kryptonową końcówką za 200 zł :)
     
  6. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Odp: Czy mój TV obsługuje 1080p?

    To ciekawe dlaczego ja na kablu component dołączonym do xboksa działam na 1080p?
     
  7. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Czy mój TV obsługuje 1080p?

    Może wyjaśnie - standardowy kabel jaki jest dołączany do X360 Premium nie wyświetla 1080 p a jedynie 1080i, jest możliwe uzyskanie 1080p na kablu component ale musi to być wersja HQ Component - HDTV X360 i ona umożliwia wyświetlanie w 1080p. Niemniej jednak kabel ten kosztuje około 100 zł co przy cenie przyzwoitych kabli HDMI nie ma najmniejszego sensu. Jeśli masz więc konsole z wyjściem HDMI to kup sobie HDMI bo jest to lepsze i tańsze rozwiązanie pozwalające wyświetlać obraz w 1080p.
     
  8. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Odp: Czy mój TV obsługuje 1080p?

    No właśnie o to chodzi, że nie rozumiem, dlaczego posiadając standardowy kabel component, który miałem razem z x0 premium umożliwia mi wybór ustawienia rozdzielczości 1080p i go obsługuje. Gdyby kabel component dołączany do x0 nie umożliwiał działania w 1080p, to chyba wyświetliłby mi się stosowny komunikat, prawda?
     
  9. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Czy mój TV obsługuje 1080p?

    aaaaa o to ci chodzi :) no wiec ustawić sobie możesz i nie będzie ci wywalało komunikatu, sam właśnie spróbowałem dla zaspokojenia ciekawości... ale 1080p to nie będzie :( prosta sprawa - kup sobie HDMI (stracić na tym na pewno nie stracisz bo przesył obrazu będziesz miał cyfrowy) i odpal grę w Full HD - powinieneś zobaczyć różnicę.
    Poczytaj sobie na necie o kablach component - wszędzie jest napisane że te standardowe popielate odpalają max 1080i.
     
Wczytywanie...

Poleć forum