1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czy można mieć dwa systemy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Prekursor, Lipiec 29, 2014.

  1. Prekursor

    Prekursor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Posiadać dysk 1TB i mam zaintalowany sytem windows 7 i chciałbym się zapytać czy można zainstalować drugi sytem windows mam 500GB wolnego miejsca.Czekam na wasze odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Można , ja swego czasu miałem Win 7 + Linux ubuntu ;]
     
  4. Prekursor

    Prekursor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wytłumacz mi jak to można zrobić ?
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Poradników jest pełno :) , ja miałem 2 parycje na 2 osobne systemy , nie istanlowałem systemu na jednej partycji , później mi wyskakiwało okienko z jakiego systemu ma się uruchomić komp.
     
  6. Prekursor

    Prekursor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja też mam jedno partycje dla systemu i chcę zrobić drugą dla drugiego systemu ale czy się uda ?
     
  7. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podziel dysk na partycje Daj na 2 system z 200 GB na próbę w zależności od tego jaki system to ma być , myślę że win 8.1 :) ;]
     
  8. lolekw660i

    lolekw660i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2011
    Posty:
    116
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Ale po co Ci stawiać drugi system ? Jest jakiś cel ? Ubuntu możesz wystartować z pena jbc.
    Tut:
    Masz 500gb wolnego i rozumiem, że to jest osobna partycja, więc bierzesz jaki tam chcesz system instalujesz go i gdy włącza Ci sie komp to za biosem bedziesz miał wybór systemu i masz tam chyba 30 sekund na zdecydowanie sie, który włączasz jeżeli bd bezczynność to on odpala ten starszy.
     
  9. Prekursor

    Prekursor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeszcze nie wiem jaki to będzie system a co powiecie na ultimate ?
     
  10. Pablo693

    Pablo693 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2014
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Miasteczko Śląskie
    Nie zawsze można odpalić z penka ;) Zależy jaką masz płytę główną w komputerze. Musisz poczytać czy jest możliwość bootowania z pendriva. Ja kiedyś chciałem mieć win 8 + ubuntu z penka i nie mogłem ponieważ moja płyta niestety nie dawała takiej możliwości.
     
  11. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zaktualizuj bios na płycie , teraz ubuntu odpalam nawet w EFI :)
     
  12. Prekursor

    Prekursor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak duże ma wymagania ten system ultima ?
     
  13. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna



    Elementy konieczne do uruchomienia systemu Windows 7 na obecnym komputerze są następujące:

    Procesor 1 GHz lub szybszy, 32-bitowy (x86) lub 64-bitowy (x64)

    1 GB (architektura 32-bitowa) lub 2 GB (architektura 64-bitowa) pamięci RAM

    16 GB (architektura 32-bitowa) lub 20 GB (architektura 64-bitowa) wolnego miejsca na dysku twardym

    Urządzenie graficzne DirectX 9 ze sterownikiem WDDM 1.0 lub nowszym

    Takie samę są dla wszystkich Win 7
     
  14. Prekursor

    Prekursor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to spokojnie mi pójdzie mam procek 4-rdzeniowy i kartę graficzną 1GB.
     
  15. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna

    Np pewnie z palcem w nosie.
     
  16. Prekursor

    Prekursor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie długo kupie sobie procesor Xeon E5 i płytę główną i na tym skończę
     
  17. lolekw660i

    lolekw660i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2011
    Posty:
    116
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Nie kupuj procków serwerowych, bo w grach z nimi cieniutko :p lepiej dołóż i kup procka do gier
     
  18. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Pilot555 znów spami głupimi pytaniami...
     
Wczytywanie...

Poleć forum