1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy można ustalić jaką ma sie przeróbkę w swojej konsoli?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Fazzziu, Sierpień 7, 2011.

  1. Fazzziu

    Fazzziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Witam serdecznie. Kupiłem xboxa od kolegi. Jest cacy, jest przerobiony działają jakieś tam gry .
    Kolega niestety w chwili przerabiania xboxa nie wiedział co ten ala fachowiec mu z konsolą robił . Mam na myśli nie wie jaką ma przeróbkę.
    Moje pytanie brzmi , czy ja to mogę jakoś sprawdzić? Chciałbym wiedzieć jaką mam wersję tego iXtreme tak? Szczerze mówiąc nie znam się na xboxach ponieważ to moja pierwsza konsola , i próbuję coś w niej ogarnąć.

    Pytam o tą przeróbkę ponieważ gdy chciałbym wypalić sobie jakieś nowe gierki, to muszę to wiedzieć do jakiego Wave spatchować daną gre tak?
    Różna wersja iXtreme obsługuje różne Wav'y ?

    Z góry dziękuję .
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wypal crysis 2 jak leci. Jak nie ruszy idz wgraj najnowszy fw.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Fazzziu

    Fazzziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    FW?Firmware ?
    Czyli to jest ten iXtreme? Ile to mniej wiecej kosztuje? Czy jak zrobie juz ten fw to obedzie sie bez lt+ ? bo do tej gry chyba jest potrzebny prawda?
    Wlasnie sciagam crysisa 2 . Tak jak sciagne to mam go nagrac ? Mam cos robic abgx'em?
     
  5. fifian

    fifian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Przerobić napęd możesz sam, szukaj na forum :) jeśli uważasz, że nie dasz rady to wyślij komuś z forum, często w sygnaturkach widać, że ktoś się ogłasza z flash****em napędu. Kosztować będzie to...ja wiem? Zależy od osoby ale pewnie w granicach 30-80 zł, dolicz przesyłki w obie strony.. jednak warto bo jeśli nie masz o tym pojęcia to uwalisz napęd. Dla jasności, chodzi o to, że jeśli nie odpali się nowa gra taka jak Crysis 2 tzn, że masz starszą przeróbkę niż 1.9? Chyba tak.
     
  6. Fazzziu

    Fazzziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jestem pewien ze mam starszą ponieważ konsola co prawda jest z 2009, już jasper i była przerabiana zaraz po zakupie. Czyli przeróbka ma z dwa lata.Dodam że dziś uporałem się z problemem odpalenia AC:Brotherhood . Zaaktualizowałem dashboard i system przez pendrive'a . Lecz crysis 2 nie odpala :( (białe tło i logo X)


    Czy może mi ktoś wyjaśnić ( lub wysłać linka do takiego tematu tu na forum, jeśli takowy istnieje) jak to jest z tymi przeróbkami ?
    Kompletnie tego nie ogarniam . Istnieje tylko jedna przeróbka która umożliwia odpalanie najnowszych kopii gier?iXtreme ?
     
  7. fifian

    fifian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sam w temacie konsol Xbox 360 wiem niewiele ale postaram się Ci pomóc. Więc, z tego co się orientuje najnowszą wersją iXtreme jest iXtreme LT+ 1.9. Umożliwia ono "odpalanie" kopii zapasowych najnowszych gier. Starsze wersje LT+ odpalają tylko starsze tytuły, ponieważ, nie potrafią obejść najnowszych zabezpieczeń (tzw. Wave). Nowsze gry można odpalić na starszej przeróbce poprzez spatchowanie kopii gry do starszego typu zabezpieczeń, np. z Wave 11 do Wave 4. Nie mam pojęcia czy działa to na wszystkich grach. No i istnieje również problem gier z AP 2.5 (zabezpieczenie występujące w niektórych tytułach, takich jak Fable3, NFS:HP) które również można "odpalić" poprzez spatchowanie. Jeśli coś pomyliłem proszę o korektę.
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Udaj się do kogoś i niech ci przerobi na 1.91
    Poproś o klucz napędu to później będziesz mógł przerabiać sobie sam
     
  9. Fazzziu

    Fazzziu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Czyli nie zależnie czy posiadam nową konsolę (nie przerobioną) czy to nowej generacji Slim'a czy tez te starszej przykładowo Premium ( ale przerobioną starszym iXtreme) to jedyne co mi potrzebne ''do odpalania'' najnowszych gier to ten iXtreme LT+ 1.9 ?
     
  10. fifian

    fifian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zgadza się :) chociaż nie wiem czy na slim możliwa jest instalacja iXtreme...nie jestem pewien. Ale to tak na marginesie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum