1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Laska, Kwiecień 24, 2008.

  1. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy możliwe jest domowym sposobem wgrać oryginalny firmawe do napedu po bad flashu ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Tak nie ma z tym problemu. A co już zaliczyłeś bad flasha? :D
     
  4. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    No zaliczyłem zaliczyłem tylko teraz pytanie znasz może jakis poradnik to tego ? Jak by co to mój napęd to BENQ i czy można mój klucz wykorzystać do zupełnie innej konsoli ?
     
  5. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Klucz musi być z napędu. A przecież zanim zrobiłeś flasha to masz oryginalny na pendrive więc w czym problem?
     
  6. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Ale ja nie zrobiłem flasha chyba właśnie cały pic w tym polega, że zczytało mi 4 banki i wyświetliło się na czerwono

    No Valid key found in BACKUPS\xxxxxxx\xxxxx\benq.ofw
     
  7. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    otwórz pendrive i przeszukaj go w poszukiwaniu oryginalnego firmware. Bo najpierw go skopiowałeś na pendrive (bDump) a później próbowałeś wgrać nowy do napędu (bFlash).
     
  8. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Najpierw napisałem

    dBen numer seryjny

    zczytał mi 4 banki i error zrzutka mojego pendrive

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  9. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Miałeś error przy komendzie dBen?? czy fBen?
     
  10. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Można powiedzieć, że pomiędzy bo jak wpisałem fben to sczytał 4 banki i sie pojawił ten napis na czerwono a fben nawet nie próbowałem


    UWAGA OSOBA KTÓRA MI POMOŻE ZOSTANIE NAGRODZONA NIE KIEPSKĄ NAGRODĄ :)
     
  11. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Laska tak jak mi to obiecales ;D

    badflasha trudno zaliczyc od samego reada... sciagnij iprepa grzech1991 edition, toolboxa i do niego wrzuc sobie to firmware oryginalne i zobacz jaki jest klucz...

    poza tym wrzuc naped do konsoli i sproboj uruchomic gre/film dvd i zobacz czy smiga
     
  12. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Do toolboxa próbowałem wrzucić ten oryginal firmware i stwierdził, że jest jakiś błąd i nic nie odczytał a do napędu nie mogę żadnej płyty włożyć bo on nie reaguję na przycisk eject czy jak to się tam nazywa


    Jak by co to użyłem tylko i wyłącznie komendy : dBen
     
  13. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    a to Ci dopiero udalo sie zwalic naped przy readzie.. hmmm na prawde dziwne najlepej napisz to na jakies scenie co sie tym zajmuje bo tu raczej nikt Ci nie pomoze
     
  14. jendrej1

    jendrej1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Laska sprawdź jaką masz wersje toolboxa mi tęż wywalało jakiś błąd w toolboxie ale tylko dlatego że miałem starą wersje jak ściągnąłem toolbox 4.6 to mi normalnie wczytało firmware benq i mogłem skopiować mój klucz. Sprawdź to jak nie pomoże to zrób tak jak napisał grzech1991 napisz to na jakiejś scenie to ci może pomogą.
     
  15. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Pobrałem najnowszy TOOLBOX i jak biorę odczyt oryginalnego firmware to klucz składa się z samych siódemek więc lipa nie sądzę, że z tym da się coś jeszcze zrobić. Napisałem to na scenie gdzie Juhy jest adminem i na razie przez cztery godź. nie uzyskałem odpowiedzi
     
  16. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Juchy jest raz na tydzien na scenie . Jak ja raz napisalem tam posta to czekalem dokladnie 9 dni zeby ktos odpisal .
     
  17. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    nie moge tego znalesc wiec pisze jeszcze raz

    konsola na czesci bo klucza nie odczytasz z plyty masz spalony efuse a jak nie to raczej nie da sie z plyty odczytac klucza bo infectus zdajsie nie obsluguje zaphyrow i falconow
     
  18. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    Czyli skoro mam falcona to tylko konsolę sprzedać ?
     
  19. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Czy można wgrać oryginalny firmawre do napędu po bad flashu?

    sprzedaj na czesci wiecej wyciagniesz, tylko nie wiem czy lepiej sprzedac cala konsole czy obudowe, plyte i naped nie mam pojecia, naped masz sprawny wrzucic tylko kosc do programtora i wrzucic byle jakie firmware do niej
     
Wczytywanie...

Poleć forum