1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

czy mozna wgrać oryginalny frimware na przerobiona konsole???

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez szefol84, Listopad 15, 2009.

  1. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Witam mam pytanko odnośnie oryginalnego frimware,można go z powrotem wgrać na przerobioną konsole?<mam i-extreme 1.5>. Czy po wgraniu oryginalnego FW nie będę musiał się obawiać bana. konsole jeszcze nie została zbanowana ale obawiam się iż zostanie. Cały czas jadę na oryginałach kiedy(dwa razy była zainstalowana piracka wersja gier) kupowałem xboxa nie wiedziałem że iextreme to jakaś przeróbka.Teraz wiem i mam szczęście ponieważ grałem od 9.11.09-11.11.09 prawie cały czas na xbl< a to czas kiedy przeszła fala banów>.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    tak mozna przywrocic oryginal.trzeba zrobic odflashowanie napedu:)

    podziękuj to nie boli
     
  4. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Jednak nadal nie wiem czy po odflashowaniu nie będę musiał martwic się o bana? Jeżeli ktokolwiek coś wie o tym proszę o wsparcie.
     
  5. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    jeżeli już tak bardzo zależało Ci na "zdobyciu" podziękowania, mogłeś dodać, że nie można tego zrobić na liteonie ponieważ nie da się wyciągnąć fw, a tylko odczytać key (np Liteon DG-16D2S).
    :)

    p.s. jeżeli masz benq, samsunga lub hitachi i backup oryginalnego fw, to wystarczy je z powrotem wrzucić do napędu i teoretycznie MS nie jest tego w stanie sprawdzić przez Live (napisałem teoretycznie bo nikt z nas tam nie pracuje więc pewności nie ma:p)
     
  6. maxiu_10#

    maxiu_10# Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    a ja mam takie pytanie, skąd mam wziąć oryginalne fm??
     
  7. sobel

    sobel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z nikąd
    Ale jeśli jesteś już oflagowany to itak możesz dostać bana
     
  8. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    co znaczy oflagowany???? bo naprawde jestem zielony z tego tematu .
     
  9. lol42

    lol42 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tez mnie to zastanawia
     
  10. maxiu_10#

    maxiu_10# Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    oflogowany tzn. wylogowany z xboxlive/niepodlączony
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ehh kolejny znawca;;;

    OFLAGOWANY a nie OFLOGOWANY....

    OFLAGOWANY - oznaczony dla M$, czyli podłączenie do Live oznacza praktycznie od razu ban
     
  12. maxiu_10#

    maxiu_10# Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    nie ja sie za znawce nie uważam, tylko myślałem że to właśnie to znaczy, no i przy okazji źle przeczytałem;/ sory za błędną odp!!

    No i ponawiam moje wcześniejsze pytanie "skąd wziąć oryginalny fm do napędu"
     
  13. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    aha no tego nie wiem ale jakos nie predko sie pale do sprawdzenia ostatnio grałem na xbl 11.11.2009 cos koł 23.00
    Wiem ze miałem fuksa i nie zostałem zbanowany bo jak czytałem na forum to wtedy przechodziła fala banów.
    Wiec jeszcze jedno głupie pytanie jak sprawdzić jaki mam napęd??? kupywałem ja 13.03.2009 i szukalem info na opakowaniu w instrukcji i nic nie mogłem znaleść
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Masz na 100% Liteona
     
  15. maxiu_10#

    maxiu_10# Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
  16. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Jeśli kupiłeś z przeróbką zażądaj od sprzedającego klucza który wyciągną z lite-ona, kup nowy napęd i tam wgraj klucz ;)
     
  17. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    rozumiem iż wymiana na napędu i wgranie klucza z poprzedniego to inaczej mówiąc przeróbka na legalnego xboxa?. dla mnie to ważne ponieważ lubię grac na xbl i stracić to z powodu przeróbki to kicha. A i nie zarabiam 3000zł miesięcznie że mnie stać na oryginalne gry, przestałem palić:) i od 8 miesięcy mogę sobie pozwolić oryginalne gry. No i jedno z ostatnich pytań jeśli sprzedawca nie będzie wstanie mi odtworzyć tego klucza co wtedy mogę zrobić by przywrócić legalność mojej konsoli.
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A czy jeśli mam napęd liteon to muszę wymienić też na napęd liteon czy może to być innej firmy ? I czy do napędu innej firmy ( nie liteon ) da się zgrać oryginalny klucz od napędu liteon ?
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    @2UP:

    Tak. Jeżeli napęd jest sprawny to w każdej chwili można wyciągnąć klucz... Oddaj do odpowiedniego serwisu konsolę + nieprzerobiony napęd i oni już to dobrze zrobią


    @UP:

    Lepiej Liteon nawet ze względu na gwarancję. Da się zgracz klucz do liteona. Nie da się przywrócić oryginalnego FW ale to co innego
     
  20. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    To żadna przeróbka, tylko wgranie odpowiedniego key'a aby napęd działał z daną konsolą. Nic nie jest mieszane w firmware napędu, tylko wgrywany odpowiedni key.

    M$ w swojej bazie danych ma wszystko na temat Twojej konsoli, w tym model napędu. Jeśli chcesz, aby to "przeszło" w serwisie to musisz kupić Lite-On'a. Bez problemu można zgrać key z napędu innego niż Lite-On do Lite-On'a :)
     
  21. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    i się Krzyś zakręcił. wiec pozostaje mi tylko kupno nowego nie przerobionego napędu???
     
Wczytywanie...

Poleć forum