1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Czy muszę przerobić konsolę?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Seavolv, Listopad 7, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    Mam przerobionego już X360 Elite z tego co pamiętam przerabiałem go jakiś rok temu jeszcze za czasów GTA4 itp. Przez ten rok jakoś praktycznie konsola stała nieużywana od czsu do czasu pograłem w w/w tytuł.
    Teraz mam pytanie czy aby pograć w jakieś nowsze gry typu mafia 2 muszę ponownie dać konsolę do przeróbki? Nie pamiętam jaki mam xt ani nawet nie wiem jak to sprawdzić?

    Pomoże ktoś?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    możesz patchować nowsze gry wavepatcherem lub zaktualizować ixtreme
    lub używać activate.iso
     
  4. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Pewnie masz ixtreme 1.4 albo 1.51 ;-)

    Pzdr
     
  5. bil

    bil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    raczej masz ixtrime 1.61 ja taki miałem tak samo około roku przerabiałem konsole elit mafia na 100% na tym pójdzie jak wiele nowych gier tylko do xbox live się nie łącz za niedługo dendze nowy ixtrime lt+
     
  6. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Bana już dostałem :D ale z tym sobie sam poradziłem wedle instrukcji którą kiedyś znalazłem na tym forum.
    Pamiętam że właśnie jak ściągałem jakąś grę to przed wypaleniem przerzucałem ją przez jakiś program agx360 czy coś takiego nie pamiętam już.

    A da radę jakoś sprawdzić jaki mam ixtrime?
     
  7. lisek1909

    lisek1909 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    da rade musisz to zrobić za pomocą jakiejś gierki która łączy sie z internetem
     
  8. quatron

    quatron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiec na twoim miejscu bym zrobil tak, nagralbym jakas najnowsza gre i poswiecil 1 plytke zeby sie upewnic czy nie masz flash lt bo jak tak to kazda gierka tobie pojdzie bez zadnych problemow jezeli tak nie jest pozostaje ci patchowanie gier do konkretnego wave lub udaj sie do najblizszego punktu przerabiania konsol :p i poswiec te 50 zl na flash lt i nie bedziesz musial sie martwic o nic. Pozdrawiam
     
  9. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok spróbuje wypalić jakąś nową gierkę i zobaczę czy pójdzie, a jeszcze jedno co znaczy "patchowanie gier do konkretnego wave"
     
  10. Midq

    Midq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zmienianie Wave gry z orginalnego na ten ktory czyta konsola. Czyli pewnie wave 2/3.
     
  11. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam postanowiłem wypalić Mafię 2 z obrazu iso, bez żadnych zmian ale po poprawnym wypaleniu i włożeniu płytki do Xboxa płytka czytana jest jako film? I teraz nie wiem czy to wina ixtrime czy cośnie tak z obrazem gry?
     
  12. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok już sobie poradziłem z jednym problemem, nagrałem activate.iso i xbox rozpoznał grę, tylko teraz mam problem bo mam napisane że aby zagrać w grę muszę zaktualizować konsolę. I tu mam wątpliwości bo mam bana ale jak pisałem odblokowałem hd, więc podpięciepod net odpada,pozostaje aktualizacja z pena.
    Tylko czy jak zaktualizuje konsole z pendrive to ponownie nie zablokuje mi HD? Można to jakoś zaktualizować bez blokady HD?
     
  13. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Nowsza aktualizacja zdejmuje tak czy siak bana z hdd więc wszystko będzie działało poprawnie.
     
  14. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    czyli co mam podpjąc pod neta czy z pena? A jesli z pena to która jest najnowsza?
     
  15. redman89

    redman89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2010
    Posty:
    103
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zaktualizuj sobie z pena bo ban jest na konkretną konsolę a nie na dysk więc nie ma co się podpinać do neta tutaj masz najnowszą aktualizację wziętą z tego tematu :

    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/kinect-i-nowy-dash-71583.html


     
  16. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Nie instaluj najnowszej aktualizacji, tylko 9199 póki co.
     
  17. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ok dzięki wszystkim, wszystko już działa
     
  18. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zaktualizowałem do 2.0.8955 na razie wszystko ok. Mafia się odpaliła.
     
  19. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam Ponownie.
    Mam to samo pytanie co poprzednio :D
    Znowu około 6-8mc nie wyjmowałem xboxa z szafy, mam najprawdopodobniej Ixtreme 1.6 lub 1.61 dash 2.0.8955 z tego co pamiętam niektóre zassane gry przed uruchomieniem wymagały włożenia płytki z Activate.iso,
    Czy mogę dalej grać na tym w nowe tytuły czy trzeba przerabiać?
     
  20. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    z ap25 nie zadziala ci na 100% plus dzis wyszla pierwsza gra bodycount co wymaga dasha ktory kasuje przerobke i pewnie inne gry go tez beda juz mialy. wiec ani rusz bez 1.91
     
  21. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A dużo tych tytułów z ap25 jest?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum